Apple herdenkt Nelson Mandela op homepage

Apple heeft de normale homepage ingeruild voor een herdenkingsportret van Nelson Mandela, voormalig president van Zuid-Afrika en strijder tegen apartheid.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

apple-nelson-mandelaWie vandaag naar Apple.com gaat, zal niet de gebruikelijke iPhones en iPads te zien krijgen. Vandaag word je begroet door een groot portret van Nelson Mandela. Net als bij het overlijden van voormalig Apple CEO Steve Jobs hebben de commerciële uitingen voor één dag plaats gemaakt voor een moment van bezinning. De huidige Apple CEO Tim Cook memoreerde in een tweet ook aan Mandela’s erfenis: “Amazing human being. Champion of freedom and human dignity.” schreef Cook.


Hij voegde eraan toe: “He set an example for all of the world. RIP Nelson Mandela. We miss you already.” Om er tenslotte nog een uitspraak van de beste man aan toe te voegen: “What counts in life is not the mere fact that we have lived. It is what difference we have made to the lives of others…..”

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Apple past niet vaak de website aan na het overlijden van een prominente persoon. Recent kregen alleen Steve Jobs, burgerrechtenactiviste Rosa Parks en Apple-bestuurslid Jerry York een hommage.

Heel wat wereldleiders en mediapersoonlijkheden brachten via Twitter, Facebook en andere media hun condoleances en persoonlijke herinneringen naar buiten. Dat het niet altijd goed gaat, bleek uit een tweet van Hollywoodverslaggeefster Nikki Finke. Haar tweet, waarin ze meteen reclame maakte voor een documentaire die binnenkort verschijnt, leidde tot enorme verontwaardiging. Onder de hashtag #finkeobits zijn enkele hilarische en soms wat tragische parodieën erop te vinden.

Nelson Mandela overleed afgelopen donderdag na een reeks gezondheidsproblemen, waaronder een longinfectie. Hij werd het symbool van de strijd tegen apartheid in Zuid-Afrika, verbleef 27 jaar in de gevangenis maar inspireerde intussen de verzetsbeweging. Na zijn vrijlating in 1990 bleef Mandela een centrale figuur in de strijd tegen apartheid, won de Nobelprijs voor de Vrede samen met de toenmalige president De Klerk en klom vervolgens op tot president. Die rol vervulde hij tot 1999. Daarna had hij een rol als adviseur en spande hij zich in voor het goede doel.

Informatie

Laatst bijgewerkt
9 december 2013 om 16:34
Categorie
Apple

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.