Reacties voor: Oorlogsverslaggeving vanuit Afghanistan met een iPhone

Fotograferen in oorlogsgebieden kan prima met een iPhone, blijkt uit ervaringen van een fotograaf van de New York Times. Bovendien zijn de foto's spontaner dan met een echte camera.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 20 reacties

  1. Waarom moeten ze perse foto’s nemen?

  2. Goed verhaal!

  3. Origineel geplaatst door RoB: Goed verhaal!

    Goede reclame bedoel je! 😉

  4. “..waarbij hij steeds 10 seconden tussen elke foto moest wachten. Daardoor werd hij gedwongen om steeds de beste momenten te kiezen.”

    Of juist net mist…(?)

  5. Hipstamatic is top, net tijdens mijn vakantie ook echt mooie shots genomen. Soms mooier dan de EOS die ook mee was

  6. Kan je die foto’s ook bekijken op originele grootte?

  7. Toch vind ik Hipstamatic niet echt geschikt voor deze situatie. Het doet een beetje denken aan foto’s uit de Tweede Wereldoorlog terwijl we toch ruim 60 jaar verder leven. Maakt het geheel wat romantischer dan het eigenlijk is. Maar ik heb mij ook verbaasd over de kwaliteit van de foto’s. Vooral de toevoeging van HDR levert soms verbazingwekkende plaatjes op. Heel vaak greep ik dan ook naar mijn iPhone ipv de camera en zelfs de videocamera. De volgdende generatie iPhones gaat echt foto’s nemen op het niveau van de betere handcamera’s van zo’n twee jaar terug.

  8. Origineel geplaatst door Artistik
    Hipstamatic is top, net tijdens mijn vakantie ook echt mooie shots genomen. Soms mooier dan de EOS die ook mee was

    Met alle respect, maar ik denk dat het meer over de fotograaf dan over het materiaal zegt.

  9. Goede reclame is altijd een goed verhaal. Andersom niet.

  10. Alsof mijn iphone mijn canon 550D + Tamron 18mm-270mm 3.5ft kan vervangen.

    Plus ik maak met mijn canon 550D 4 foto’s per seconde.

  11. Ik heb een Sony compactcamera die maakt 10 foto’s per seconde !

  12. En ik heb een iphone 3G op 4.0 en ik maak 30 fotos per seconden! ownee… anders om, duurt 30 seconden om de camera app te openen…

  13. Een goeie foto zegt meestal meer over de fotograaf.

    Een goede fotograaf kan ook met een simpele camera (of de camera van een iPhone bijvoorbeeld) een mooi beeld maken…

    Iemand kan een top body + top lens kopen, maar dan alsnog een verschrikkelijke foto maken…

  14. Gemiddelde consument hoeft echt niet het duurste van het duurste en de beste camera’s..is voor de puristen en fanatiekelingen.
    Camera van de 3G vond ik vrij bagger..maar die van de iPhone 4 is voor mij goed genoeg..super scherp. Net ff hipstamatic gedownload, ziet er na een beetje spelen al super uit.

  15. hopelijk is zijn iphone bulletproof :p

  16. Origineel geplaatst door Bjorn
    Een goeie foto zegt meestal meer over de fotograaf.Een goede fotograaf kan ook met een simpele camera (of de camera van een iPhone bijvoorbeeld) een mooi beeld maken…Iemand kan een top body + top lens kopen, maar dan alsnog een verschrikkelijke foto maken…

    De kans dat je met een kwaniteit camera een mooie foto maakt is gewoon veel kleiner.

    Bij een reflex camera heb je gewoon meer mogelijkheden.

    Denk aan filters, sluitertijd, contrast, lenzen enz.

  17. Een reflex camera mag je ook niet gaan vergelijken met een GSM camera, beiden hebben voor en nadelen en bij de reflex camera is het gewicht al het eerste nadeel, maar de flexibiliteit om de camera in alle omstandigheden te gebruiken is dan ook weer het grootste voordeel door de mogelijkheid om objectieven te wisselen naar gelang de omstandigheden, de GSM kan dat NIET.

    Zoals de journalist zegt is het nemen van foto’s met je GSM wel veel relaxter dan met een reflexcamera, dan zit je niet met al die factoren waarmee je rekening moet houden en doet de GSM dat voor jouw.

    Ik denk dat het merendeel zelfs niet half weet wat camera’s allemaal te bieden hebben en dat er zelfs velen zijn die hun compactje niet eens na 4 jaar gebruik volledig kennen. Ik verkies de reflexcamera ten allen tijde, gewoon omwille van de kwaliteit van foto’s.

  18. Wat heb je hieraan?

  19. Beetje jammer dat iedereen dit artikel gebruikt om op te scheppen over zijn fototoestel en daarbij behorende stoerheid. Serieus, met een iPhone op zo’n manier verslag doen is origineel, goedkoop en effectief. De mensen die deze foto’s zien vinden het mooi, afgezien van een paar zuurpruimen. chapeau.

  20. @iristhestijg :
    klik eens op de link in het artikel…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.