Ontwikkelaars klagen over afwijzing eenvoudige radio-apps

Volgens ontwikkelaars DJBApps en Liquid Air Labs keurt Apple niet langer radio-applicaties goed, die op één radiostation zijn gericht.

radio appEr dreigt slecht nieuws voor iPhone-applicaties zoals Radio 1, 2, 4, 5, 6 en 3FM, Slam FM en andere radio-apps. Volgens een ontwikkelaar van radio-apps is Apple gestopt met het goedkeuren van applicaties die op één radiostation zijn gericht. Ontwikkelaar DJBApps zegt dat alleen nog radio-applicaties zijn toegestaan die “honderden” stations bevatten. Apple zou deze ontwikkelaar verteld hebben dat apps met één radiostation worden gezien als fart-apps en als een vorm van spam in de App Store.

In de App Store zijn genoeg van dergelijke apps te vinden, die nog steeds gewoon te downloaden zijn. Het is nog te vroeg om te zeggen of het om nieuw beleid van Apple gaat, of dat een DJBApps gewoon pech had met een extra strenge reviewer. DJBApps maakt radio-applicaties die in feite varianten op hetzelfde basisprogramma zijn. In de Nederlandse App Store kun je dergelijke praktijken ook vinden: Mobilaria heeft 70 radio-applicaties in de App Store staan, die allemaal zijn afgeleid van de Tunin.FM iCar Radio-applicatie (€2,99). Een strenge Apple-medewerker die dergelijke apps moet reviewen, kan zich beroepen op regel 2.20 van de iOS App Review Guidelines:

Developers ‘spamming’ the App Store with many versions of similar apps will be removed from the iOS Developer Program.

radio iphone appMaar de baas van DJBApps denkt dat Apple niet langer radio-applicaties zal toestaan, tenzij deze honderden stations bevatten, zo zegt hij in een interview met Radio Magazine. Het bedrijf beweert ook een e-mailtje van Steve Jobs erover te hebben ontvangen, met de tekst: “Sorry, we’ve made our decision.” De ontwikkelaar gaat zich nu verder richten op Android en Blackberry.

Het lijkt voorlopig een strijd van een beperkt groepje ontwikkelaars. Naast DJBApps heeft ook Liquid Air Labs moeite om losse radio-apps goedgekeurd te krijgen.

De afbeeldingen bij dit artikel zijn van de app Radio Alarm, die niet door DJBApps is gemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 november 2010, 9:27
Categorieën Apple, Apps
Onderwerpen app store, ontwikkelaars, radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.