The Beatles twee miljoen keer gedownload vanuit iTunes

Afgelopen week zijn er twee miljoen Beatles-tracks gedownload vanuit iTunes. Het gaat om 450.000 albums.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

The BeatlesIn een week tijd zijn er wereldwijd meer dan twee miljoen Beatles-liedjes gedownload vanuit de iTunes Store. Het gaat daarnaast om zo’n 450.000 albums, meldt Billboard. De meeste downloads kwamen vanuit de VS: de Amerikanen hebben 119.000 Beatles-nummers gedownload. Maar liefst 6,4 procent van alle gedownloade tracks in Amerika was afgelopen week van de Fab Four. Het populairste album was Abbey Road.

Billboard plaatst de downloads ook in perspectief. Toen de complete collectie van Led Zeppelin drie jaar geleden beschikbaar kwam in de iTunes Store, werden er in de VS 47.000 albums gedownload. Meer dan tweederde daarvan betrof een die week gelanceerde Best Of. Het aantal losse tracks was bij Led Zeppelin 300.000. Daar staat weer tegenover dat populaire artiesten die dit jaar een nieuwe single uitbrachten in de eerste week meestal tussen de 100.000 en 300.000 keer werden gedownload.

Een gigantische reclamecampagne van Apple in de VS heeft de verkopen mogelijk flink opgestuwd. En daar komt bovenop dat de lancering van The Beatles in de iTunes Store wereldwijd flink wat media-aandacht heeft gekregen, door de grootse manier waarop Apple het aankondigde.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 januari 2011, 16:13
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen downloaden, itunes store, muziek, The Beatles

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.