apple-tv-grijs-zilver-goud

Ontwikkelaars mogen meer Apple TV’s voor tests toevoegen

Apps voor de Apple TV zijn nog niet officieel aangekondigd, maar Apple bereidt zich hier wel alvast stilletjes op voor. Ontwikkelaars mogen nu namelijk honderd Apple TV's voor tests registreren.

apple-tv-grijs-zilver-goudApple heeft het maximum aantal testapparaten voor ontwikkelaars verhoogd naar honderd per categorie – ook voor de Apple TV. Het is hierdoor mogelijk om voor apps van de Apple TV, iPhone, iPad, iPod touch en Apple Watch honderd apparaten per categorie te registreren. Het maximum aantal testapparaten staat hiermee op vijfhonderd. Het was eerder mogelijk om maximaal honderd apparaten op de site te registeren, al hadden sommige ontwikkelaars een maximum van tweehonderd.

De ontwikkelaarswebsite van Apple wordt gebruikt om beta-apparaten voor apps te beheren. Door een apparaat te registreren, is het mogelijk om hierop een interne testversie van een app te installeren. In de lijst met ondersteunde apparaten staan alle apparaten waarvoor apps gemaakt kunnen worden, zoals bijvoorbeeld de iPhone, iPad en Apple Watch. De Apple TV was al langer in het overzicht beschikbaar, hoewel hier officieel geen app-ondersteuning voor is. Door je Apple TV op de site aan te melden, kun je beta-updates voor de Apple TV installeren.

Met de verhoogde limiet kan Apple zich wel eens voorbereiden op app-ontwikkeling voor de Apple TV. Ontwikkelaars kunnen nu immers honderd Apple TV’s registreren om daarop apps te testen. In geruchten wordt al een tijdje verwezen naar een Apple TV met ondersteuning voor apps en games. We dachten lange tijd dat deze Apple TV op WWDC 2015 zou worden aangekondigd, maar Apple koos er uiteindelijk voor om dit niet te doen. Het is onduidelijk wanneer de vernieuwde Apple TV (met apps!) alsnog zal worden aangekondigd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juni 2015, 18:20
Categorie iOS
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.