Ontwikkelaars kunnen apps voor grotere iDevices testen in Xcode 6

De nieuwe versie van ontwikkeltool Xcode biedt ondersteuning voor grotere iPhones en iPads.

Xcode resizable iPhone resizable iPadOntwikkelaars die de testversie van Xcode hebben geïnstalleerd, kunnen nu alvast apps maken voor een grotere iPhone of iPad. Dit ontdekte MacRumors. De ontwikkeltool heeft namelijk schermopties voor een ‘resizable iPhone’ en ‘resizable iPad’. Hiermee kunnen apps worden gemaakt die waarschijnlijk werken op de grotere iPhone 6-schermen van 4,7-inch en 5,5-inch, die al meermaals in geruchten voorbijkwamen. De flexibele iPad-resolutie is wellicht bedoeld voor de iPad Pro, die ook een groter scherm zou krijgen.


Apps gemaakt met de twee nieuwe schermopties zouden in grootte verstelbaar zijn, waardoor de nieuwe optie ideaal is voor de nieuwe iPhone 6: omdat er twee schermresoluties gepland staan, moeten apps in staat zijn om met deze twee maten om te gaan. Apple had ervoor kunnen kiezen om ontwikkelaars apps te laten maken in meerdere resoluties, maar in plaats daarvan is er gekozen voor een flexibele schermgrootte. Xcode bevat hier al langer mogelijkheden voor: autolayout laat je bijvoorbeeld vrij simpel een app maken die niet afhankelijk is van een vaste resolutie.

De nieuwe testversie van Xcode werd gisteravond beschikbaar gesteld, samen met beta’s voor iOS 8, OS X 10.10 Yosemite en iTunes. Naast ondersteuning voor grotere iDevices introduceert Xcode ook Swift, Apple’s nieuwe en snellere programmeertaal.

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer. De nieuwste generatie is de iPad Pro 2022.

iPad Pro

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.