Reacties voor: Ontwikkelaar ontdekt geheime sleutel voor AirPlay

Een ontwikkelaar heeft de private key van Airport Express achterhaald. Daardoor wordt het mogelijk om media te streamen naar apparaten die geen AirPlay-goedkeuring van Apple hebben.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 6 reacties

  1. Zeer interessant!

  2. Hm, dit is niet helemaal correct. Met aTV Flash van FireCore en de Remote HD helper kun je video vanuit iTunes of vanaf je iOS- apparaat via AirPlay streamen naar de AppleTV van de eerste generatie, die niet AirPlay-compatibel is.

  3. Je mag deze post verwijderen, er klopt geen moer van.

    Er heeft iemand de private key uit van AIRPORT EXPRESS te pakken gekregen.

    Dit heeft niets met AirPlay te maken.

    AirPlay is er al lang voor XBMC en MacOSX.

    Voor XBMC kan je mijn gidsje gebruiken:
    http://htpcbuild.wordpress.com/2011/03/05/get-airplay-working-on-your-xbmc-live-htpc/

  4. @Ferre: Het heeft wel degelijk met airplay te maken. Er is alleen onderscheid te maken tussen 2 soorten airplay. Dit gaat over de “oude” airplay waarbij muziek gestreamt wordt richting een afspeelapparaat. Hierbij wordt de inhoud van een muziekbestand over wifi naar een gecertificeerd afspeelapparaat gestreamt. Dat afspeelapparaat moet gecertificeerd zijn om DRM te kunnen waarborgen.

    Daarnaast heeft Apple met de laatste grote firmware update een nieuwe vorm van airplay is geïntroduceerd. Hierbij is het mogelijk om filmpjes en foto’s door een ander apparaat te laten afspelen. Dit gaat alleen met materiaal waarop geen DRM rust, want in deze vorm van airplay doet het afspelende apparaat zelf een request naar de bron (en dat kan youtube of uitzendinggemist zijn, of een http server die tijdelijk op een iDevice draait) Je iDevice doet tijdens het afspelen van deze media helemaal niets anders dan in de gaten houden hoever het afspeelapparaat is met afspelen, en de scrobble-bar (dat bolletje op de afspeellijn) af en toe updaten.

    Tot nu toe is alleen doe 2e variant op xmbc en andere mediaspelers geïmplementeerd.

    Dus in het eerste geval gaat de muziek inhoudelijk naar het afspeelapparaat (of apparaten) en in het 2e geval zijn er alleen control-berichten (“Speel het filmpje op http://…”, “pauze”, “spoel naar deze positie”, “stop”)

  5. Het gaat inderdaad niet over AirPlay, maar AirTunes. Hoewel dat tegenwoordig gewoon onder AirPlay valt.

  6. nou ik volg het ff niet meer is het nou wél of niet gelukt….?
    kunnen we straks nu wél of niet goedkopere speakers verwachten waar via airport express naar gestreamd kan worden? en die DRM ging er toch helemaal af bij Apple!?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.