Apple onderzoekt koolstofvezel voor toekomstige apparaten

Apple heeft een expert op het gebied van koolstofvezel ingehuurd. Mogelijk zijn er plannen om de iPhone, iPad of andere apparaten te voorzien van een koolstofvezel behuizing.

Carbon-FiberApple schijnt al langere tijd te experimenteren met koolstofvezel, als behuizing voor toekomstige laptops en iOS-apparaten. Nu zijn er opnieuw aanwijzingen: Apple heeft Kevin Kenney ingehuurd, een deskundige op het gebied van composietmaterialen. Kenney werkte eerder voor fietsenfabrikant Kestrel Bicycles, waar hij al sinds 1986 pionierswerk verrichtte bij het bouwen van fietsen uit koolstofvezel. Koolstofvezel heeft als voordeel dat het licht van gewicht is, nauwelijks uitzet bij temperatuurverschillen en ook nog eens sterk is.


Al in november 2008 gingen er geluiden dat Apple het aluminium van de MacBook Air wilde vervangen door koolstofvezel (carbon fiber) om het gewicht te verlagen. In 2009 bleek uit een patentaanvraag dat koolstofvezel werd overwogen voor de externe behuizing van apparaten. Het moest er dan wel wat spannender uit gaan zien, want het vaak zwarte materiaal zag er niet bepaald exciting uit. Het is logisch dat Apple de mogelijkheden van koolstofvezel onderzoekt: Apple is er altijd op uit om de producten net iets dunner of lichter van gewicht te maken. Afgelopen jaar bleek bijvoorbeeld dat Apple twee prototypes van de iPad 2 had ontwikkeld, waarbij de achterkant van koolstofvezel was gemaakt.

Informatie

Laatst bijgewerkt
11 april 2011 om 12:13
Onderwerp
Categorie
iDevices

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.