Geheime code voor AirPlay gekraakt

Een ontwikkelaar heeft de private key van Airport Express achterhaald. Daardoor wordt het mogelijk om media te streamen naar apparaten die geen AirPlay-goedkeuring van Apple hebben.

airplay zeppelinOntwikkelaar James Laird heeft de private key van Airport Express gevonden. Daardoor wordt het mogelijk om vanuit iTunes content te streamen naar hard- en software van derde partijen. Elke fabrikant kan nu AirPlay-apparaten maken, zonder een officiële licentie bij Apple te kopen. Hoewel de gevestigde namen zich niet snel aan het avontuur zullen wagen, opent het wel toepassingen die voorheen onmogelijk waren. Officieel kun je alleen vanuit iTunes of software van derden (zoals AirFoil van Rogue Amoeba) mediabestanden naar een Apple Airport Express of AirPlay-compatibel apparaat streamen.

Maar het streamen naar andere apparaten was niet mogelijk, zonder de toestemming van Apple. Je had daardoor altijd een Airport Express, Apple TV of goedgekeurd accessoire nodig. Laird heeft de private key van Airport Express via reverse engineering achterhaald. Hij heeft er een open source Airport Express-emulator van gemaakt met de naam ShairPort. De software imiteert de eigenschappen van een Airport Express, zodat je muziek vanuit iTunes, iPods en dergelijke kunt streamen. Je kan straks bijvoorbeeld muziek en andere content streamen naar een Windows-pc, een gehackte Xbox 360 of andere mobiele telefoons dan de iPhone.

De private key werd gepubliceerd in een mailinglijst van de VideoLan-ontwikkelaarscommunity.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 april 2011, 11:09
Categorieën Achtergrond, Apps
Onderwerpen airplay, airport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.