Reacties voor: Onderzoek: Eén op de drie Nederlandse huishoudens heeft smart home

Het aantal Nederlandse huishoudens met smart home producten is in 2018 flink gegroeid. De waarde van de slimme producten is met maar liefst 70% gegroeid. Energie en verwarming is daarbij de belangrijkste categorie geworden.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 12 reacties

  1. Ik heb het niet en wil het ook niet, alles blijft bij mij lekker offline 😄

  2. Ik heb in januari mijn Phillips Hue lampen uitgebreid met de Phillips Hue Outdoor verlichting! Echt een aanrader, wel super makkelijk, is door iedereen te installeren en heeft een mooi lichtopbrengst. Zowel de Lilly spots als de sokkel lampen.

  3. Qua verlichting ben ik klaar via Homekit. Een combinatie van Philips Hue (+outdoor), Osram Smart+, Koogeek en Elgato.
    Verwarming gaat via Netatmo.
    Nu nog rookmelders vervangen en deurslot.
    Iemand tips voor een Homekit gestuurde opener voor Rolluiken?
    Al sinds 2016 bezig en vorig jaar een flinke uitbreiding gedaan.

  4. Ik ben nu een aantal jaar aan het bouwen aan mijn smart home! Gestart met een thermostaat en lampen maar ondertussen ook stopcontacten en bewegings sensoren en een HomePod als basis.

    Je kunt je huis makkelijk volledig smart maken er is altijd wel een product voor. Maar de vraag die je je moet stellen is of het uiteindelijk de meest praktische oplossing is. Soms is een lamp met een schakelaar gewoon het meest praktisch i.p.v. met je telefoon of stemopdracht.

  5. Hier een best-wel slim huis.. alles werkt hier via Siri Shortcuts/Homekit. Van de wasmachine tot de tv.. in de avond zeg ik dat ik naar bed ga tegen Homepod, de deur gaat op slot, tv uit, thermostaat naar beneden, lampen in de woonkamer uit en in de hal en slaapkamer aan. Ik hoef maar tegen Siri re zeggen welk wasprogramma ik wil en de wasmachine stelt zichzelf helemaal in..

    Als er niemand thuis is werkt Homekit als alarm, bij een beweging of er gaat een deur open gaat er een sirene af en alle lampen aan..

    Volgende stap is rolgordijnen van Ikea welke met Homekit werken,,

  6. @Ade: Voor Somfy heb je deze controller. Werkt prima met Domoticz, voor Nice 6 kanaalsafstandbediening heb ik zelf met een ESP8266 en Node Red een print ontwikkeld.
    Draadjes op Nice print solderen. Werkt ook perfect

  7. Ik vraag mij af wanneer je een huis “smart” mag noemen. Vanuit mijn perspectief is dit niet wanneer je enkel een thermostaat installeert maar vanaf het moment dat meerdere producten met elkaar geautomatiseerd samenwerken.

  8. @Michel: Hoe doe je dat met de machine?

  9. Inmiddels bijna 70 smart devices in huis, en er erg tevreden mee. Het kost iets, maar dan heb je ook iets. Thermostaat, klimaat, verlichting, bewaking, TV, muziek…… Alles gaat nu automatisch. Je roept maar gewoon wat je gaat doen, zoals “werken”, “TV kijken” of “slapen” en de domotica doet de rest. Heerlijk.

  10. @Michel: dan moet ik direct denken aan de de speler welke je met de afstandsbediening t laatje opent, maar ja dan moet de cd en nog in…..
    Zo is t met de wasmachine ook!

  11. Origineel geplaatst door The NNN
    @Ade: Voor Somfy heb je deze controller. Werkt prima met Domoticz, voor Nice 6 kanaalsafstandbediening heb ik zelf met een ESP8266 en Node Red een print ontwikkeld.

    Draadjes op Nice print solderen. Werkt ook perfect

    Thanks!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.