Reacties voor: ‘Interesse Apple Watch onder tieners daalt’

Volgens een onderzoekt daalt de interesse voor de Apple Watch onder tieners. Steeds minder tieners willen een Apple Watch kopen.
Lees het complete artikel → ‘Interesse Apple Watch onder tieners daalt’
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 32 reacties

  1. Het gaat nu specifiek over tieners, maar is de interesse niet gewoon in het algemeen gedaald?

  2. Ik ken geen tieners die überhaupt een horloge dragen. Dan is het een erg grote stap om ineens iets om je pols te hebben. Geldt ook voor Pebble trouwens. Heb al tientallen reviews gezien van jongeren die het ding na een paar maanden in een la hebben gelegd. Het vasthouden van een smartphone is onderdeel geworden van de huidige cultuur. Een horloge is daar al deels uit verdwenen. Ben erg benieuwd hoe het zich ontwikkelt.

  3. @MoBieler: Dan ken je denk ik weinig tieners. Ik ben zelf een tiener en heel veel leeftijdsgenoten dragen een horloge. Ik zelf niet. Maar heb een jaar een pebble gehad, en daar hoefde ik niet aan te wennen of zo.

    Ook is de Apple watch relatief klein dus echt laat heb je er niet van.

  4. Vindt het je het gek. Waar halen die kiddo’s het geld vandaan? Ik had vroeger ook alleen maar simpele horloges om mijn pols.

  5. Ikzelf vind zo’n apple watch echt nog wel handig, maar heb er (nog) geen gekocht. Omwille van het budget maar vooral vanwege het uitzicht. Ik ben zelf tiener en heb hier nog nooit iemand (op school, op TV, op straat, …) zien rondlopen met een smartwatch (behalve onze leerkracht wiskunde).
    De Apple Watch heeft een prachtig design maar als niemand een smartwatch draagt, ga ik er niet mee afkomen.
    En omdat België echt een boerenland is, zal het wel tot men dertigste duren vooraleer het hier wat gewoon wordt.

  6. is het horloge niet gewoon te duur?

    Voor een stalen variant met Stalen band betaal je 1000 euro.

    Daar kun je echt iets moois voor kopen als je naar een juwelier gaat.

  7. Ik denk dat tieners ook wel relativeren dat ze na hun iPhone zo geen peperduur horloge aan hun ouders moeten vragen.

  8. Een apparaat als dit moet zich eerst bewijzen in het dagelijkse leven. Zeker als het minimaal 400€ kost om aan te schaffen. Dan moet het wel retehandige functies hebben wil je overtuigd zijn. Dat is dus zeker niet aan de orde.

  9. Een poosje wachten, zal wel goedkoper worden en helemaal als er te weinig kopers zijn.

  10. Me lijkt dat de hoge vanaf prijs voor vele mensen de drempel is om hem te kopen. Heb zelfs al gelezen dat er bedrijven zijn die hem via leasing willen gaan aanbieden voor een periode van 8 maanden

  11. @John.: Dat denk ik niet , Apple verlaagd nooit de prijzen van hun produkten omdat dit ook zelfmoord is , dan is het exclusieve er af !

  12. Bij mij is de interesse er gewoon nog! Het enige wat ik blijf missen is dat er geen camera op zit… Maar wie weet bij de volgende generatie! Maar ook bij mij gaat het om de style, en wat je ermee kan. Je moet er natuurlijk wel goed uit blijven zien he :3

  13. Ik denk dat wanneer dit onderzoek gedaan zou worden voor de eerste iPhone i.p.v. de Apple Watch, dat je dan een soortgelijke uitslag zou krijgen. Dit is weer iets nieuws wat zich, zoals al gezegd, eerst moet bewijzen in de prakijk.

  14. Logisch als het toestel al snel 400€ kost.. Niet alle tieners hebben het geld ervoor,noch hun zelf noch hun ouders..

  15. Ik weet niet wat Apple van tieners verwacht qua inkomsten? Bv. mijn jongste tienerzoon (15) zou wat graag een Apple Watch willen, maar zodra hij het geld heeft, vervangt hij liever zijn iPhone 4 voor iets nieuwers. Wij zijn niet het type ouders dat dit soort dure kado’s geven.

  16. Net zoals ik nu pas veel meer tieners met een budget iPhone zie (3GS, of een 4 / 4S) denk ik dat ze vanzelf volgen als de  watch betaalbaar wordt (oudere modellen goedkoper, of 2e hands, of doorgegeven binnen het gezin als pa een nieuwe koopt volgend jaar)

  17. Origineel geplaatst door Sven Gorgon
    @John.: Dat denk ik niet , Apple verlaagd nooit de prijzen van hun produkten omdat dit ook zelfmoord is , dan is het exclusieve er af !

    Dit dus. De iPhone 5c werd ook niet in prijs gehalveerd toen de verkopen tegenvielen. Apple doet niet aan prijsverlagingen als iets niet goed loopt.

  18. Gezien het prijskaartje zullen velen zich afvragen waar ze de Apple Watch voor zullen gebruiken. En dan kom je snel achter de beperkingen. Het is een gadget. De fans kopen deze eerst (omdat het Apple is). Later volgen de sporters/healthwatchers. Als Apple mazzel heeft wordt het vervolgens door andere mensen opgepikt als een handig apparaat. Maar vooralsnog zie ik in mijn omgeving (35+) geen mensen warm lopen voor de Watch (waar dat bij iPhone en iPad wel het geval was). Wat ik wel zie is dat steeds meer mensen in mijn omgeving hun PC inruilen voor een Mac. Dit door hun positieve ervaringen met iPhone/iPad.

  19. @Flieps: dit kan wel kloppen want wanneer onze computer Windows 8 vervangen dient te worden gaan wij ook over naar een iMac vanwege de ongelooflijk goede ervaring die ik nu ondervind met mijn iPhone en iPad

  20. Goh, dat is niet meer dan logisch voor een horloge van 400 euro….

  21. @AppleLion: Ik lees wel vaker over het gemis van een camera in een smartwatch, maar ik kan me geen positie van de lens bedenken, waarbij je je pols niet in een hele rare positie moet houden om een foto te maken. Zonder dat er een bedienende vinger in beeld komt. En je wel zicht op het scherm hebt

  22. @Wim: Hahahaha True True, Well… Ja… Ik ook niet echt maar Apple verzint wel wat 😀

  23. Het enigste wat me tegenhoud is de software… Hoe lang ondersteunen ze de software van de AppleWatch? Ik koop voor 400 euro een hele mooie Armani horloge die ik jaren om kan doen. De Apple Watch zal heus wel jaren de tijd aan kunnen geven maar als ze na 4 jaar de software niet meer ondersteunen omdat er dan al nieuwere modellen zijn.. Tja dan twijfel ik toch wel…

  24. @John.: maar er zijn er al wel meer dan 1miljoen verkocht….

  25. Misschien omdat ze de belachelijke prijs weten van wat hij totaal gaat kosten als je geen plastic troep wilt kopen dik de prijs van een iPhone 128 GB

  26. Ik denk toch wel dat de prijs een breekpunt is. Ik ben zelf 22 en vind de apple watch een leuke horloge maar met een prijs van 400 euro voor het goedkoopste en kleinste model vind ik het toch nog een beetje te duur voor mij. het is ook nog maar de vraag of jongere er wat aan hebben.

  27. Was die interesse er überhaupt?

  28. Prijs is ook maar relatief, het ligt er maar net aan hoe gewild het is/gaat worden. Als je 10 jaar geleden zou zeggen dat mensen (ook jongeren) 700 euro zouden neerleggen voor een mobiele telefoon dan werd je hard uitgelachen. Dat is inmiddels ook veranderd…

  29. Origineel geplaatst door Jaap
    is het horloge niet gewoon te duur?
    Voor een stalen variant met Stalen band betaal je 1000 euro.
    Daar kun je echt iets moois voor kopen als je naar een juwelier gaat.

    1000 euro? Je bent nog optimistish! Laatst dat ik op de Apple site keek was het 1149 euro.

  30. Origineel geplaatst door Prana
    Prijs is ook maar relatief, het ligt er maar net aan hoe gewild het is/gaat worden. Als je 10 jaar geleden zou zeggen dat mensen (ook jongeren) 700 euro zouden neerleggen voor een mobiele telefoon dan werd je hard uitgelachen. Dat is inmiddels ook veranderd…

    Een jaartje of 20 terug betaalde je ook flink voor losse GSM’s. Ik kan me nog herrineren dat ik een Motorola had, waar je niet eens mee kon SMS’en en dat die zonder abbo over de 1000 DM koste. Even omrekenen en dan kom je op 511 euro, ex. Inflatie. 😉

  31. @Alexander: sorry maar als zelf Belg zijnde voel ik mij best beledigt ik ga deels wel akkoord over het feit dat het fucktup is dat der nog steeds geen Apple Store Belgium is maar dat het inburgeren van smartwatches trager zou gaan In BE dan NL lijkt me straf

  32. Zelf zit ik op de middelbare school en ik heb altijd de nieuwe Apple producten. Veel mensen vragen nu natuurlijk ga jij de Apple watch kopen. Mijn antwoord daar op is Dan ‘nee’ ik vind het zelf namelijk geen toevoeging geven want ik heb mijn iPhone altijd bij mij. Wat ik wel merk is dat kinderen de Apple watch heel bijzonder vinden en dat ze er heel erg tegen op kijken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.