Een iPad met Adobe Photoshop Sketch met lagen.

Adobe Photoshop Sketch werkt nu met meerdere lagen en 3D Touch

Adobe Photoshop Sketch voor de iPhone en iPad is veelzijdiger geworden. Door de komst van lagen voeg je makkelijk een tweede tekening of een afbeelding toe, zodat je je kunstwerkjes meer diepte kunt geven. En met 3D Touch kun je op de iPhone drukgevoelig tekenen.

Een iPad met Adobe Photoshop Sketch met lagen.
Adobe Photoshop Sketch (link) is een handige tekenapp voor de iPhone en iPad, maar is er met de nieuwste update nog handiger op geworden. Door de komst van lagen, kun je je tekeningen veel complexer opbouwen. Voor eigenaren met een iPhone 6s is er ook goed nieuws, want tekenen wordt met 3D Touch nog eenvoudiger.

Photoshop Sketch met lagen

Adobe Photoshop Sketch is een gratis app waarmee je tekeningen kunt maken en werkt onder andere prima met de iPad Pro en Apple Pencil. Met de nieuwe optie voor het toevoegen van lagen, kun je meerdere tekeningen op elkaar plaatsen. Dit is bijvoorbeeld handig om je tekeningen ingewikkelder en mooier te maken. Bij het toevoegen van een extra laag kun je kiezen uit een afbeeldingslaag of een schetslaag. Met een afbeeldingslaag selecteer je een foto uit je fotobibliotheek, zodat je bijvoorbeeld iets over kunt trekken. Je hebt bovendien verschillende opties voor de toegevoegde lagen, zoals het aanpassen van de transparantie.

Adobe Photoshop Sketch met het toevoegen van lagen.

Iedereen met een iPhone 6s of iPhone 6s Plus kan nu bovendien gebruikmaken van 3D Touch in Adobe Photoshop Sketch. De app is pas sinds begin maart beschikbaar voor de iPhone en is er nu een stuk handiger op geworden. Behalve de snelkoppelingen via het appicoontje, kun je nu ook drukgevoelig tekenen met je vinger. Op de iPad doe je dit bijvoorbeeld met de Apple Pencil, maar op de iPhone 6s kun je dit nu dus met je vinger doen dankzij 3D Touch.

Tot slot is de app nog verder uitgebreid met nieuwe penselen voor de iPad, pas je verschillende instellingen zoals de drukgevoeligheid en snelheid voor individuele penselen aan en kun je projecten dupliceren en tekeningen verplaatsen. Het enige wat nodig is om met Adobe Photoshop Sketch van start te gaan, is een gratis Adobe ID-account.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2016, 12:11
Categorie Apps
Onderwerpen adobe, photoshop
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.