NRC-app in de hand.

Nieuwe NRC-app voor de iPhone laat abonnees onbeperkt artikelen lezen

NRC heeft een geheel nieuwe app voor de iPhone uitgebracht. Abonnees kunnen onbeperkt artikelen lezen, terwijl andere gebruikers een selectie aan artikelen kan bekijken.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

NRC-app in de hand.

Eén van de grootste kranten van Nederland heeft een geheel nieuwe iPhone-app uitgebracht. De app met de logische titel nrc.nl (link), brengt al het belangrijke nieuws van het NRC naar je iPhone, zodat je geen artikel meer hoeft te missen. Vooral voor abonnees is de app een goede toevoeging, doordat je onbeperkt alle artikelen kunt lezen.

NRC: nieuwsapp zonder hoofdmenu

Al direct zodra je de app opent, krijg je de eerste artikelen in beeld. De app is dan eigenlijk ook niets meer dan een lange verticaal scrolbare lijst met artikelen uit het NRC, zonder dat je kunt filteren op onderwerpen of kunt zoeken naar specifieke artikelen. Artikelen worden wel mooi schermvullend weergegeven, zodat je niet afgeleid wordt door reclame of onnodige opmaak. Als niet-NRC abonnee kun je een beperkt aantal artikelen lezen, terwijl je als abonnee onbeperkt kunt genieten van alle content in de app.

NRC had al de NRC Reader-app, de NRC Reader Opinie-app en een app om de digitale versie van de krant te lezen in traditionele kranten-opmaak, maar nog geen app met alle artikelen van de website. Op de website van NRC kun je ook een beperkt aantal artikelen gratis doorlezen, terwijl abonnees onbeperkt mogen lezen.

Overzicht van artikelen in de NRC-app. NRC app met artikelen die niet te missen zijn.

NRC: nieuws terwijl je weg was

De app laat een overzicht van artikelen zien onder de noemer Terwijl je weg was, vergelijkbaar met de gelijknamige functie in de Twitter-app. Dit onderdeel verschijnt helemaal bovenaan het overzicht zodra je de app een tijd niet geopend hebt. Hier wordt ook aangegeven hoe lang geleden een artikel gepubliceerd is, zodat je weet hoe recent een artikel is. Verder ondersteunt de app Handoff tussen je iPhone en je Mac, zodat je een artikel direct kunt openen op je Mac. Ook kun je zoeken naar gelezen artikelen via de Spotlight-functie van je iPhone.

NRC met artikelen terwijl je weg was. NRC-app met het katern Onderaan.

Artikelen zijn te delen dankzij de bekende deel-knop, zodat je deze kunt doorsturen naar je vrienden. Binnenkort wordt de mogelijkheid toegevoegd om notificaties in te stellen, zodat je een melding krijgt als er belangrijk nieuws gepubliceerd wordt. De app is op dit moment alleen beschikbaar voor de iPhone en is gratis te downloaden. De NRC had ook al de app NRC Reader, maar daar was een apart abonnement voor nodig als je onbeperkt artikelen wilde lezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 maart 2016, 14:34
Categorie Apps
Onderwerp nrc
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.