Derde generatie Nest thermostaat.

Nest introduceert gezinsaccounts en benut locatiegegevens

De Nest-app kan voortaan rekening houden met je locatie, zodat de gekoppelde apparaten daar op afgestemd kunnen worden. Ook zijn er gezinsaccounts aan de app toegevoegd.

Derde generatie Nest thermostaat.

De Nest-app (link) heeft een handige update gekregen, die eindelijk de mogelijkheid toevoegt om rekening te houden met de locatie van gebruikers. Nu je locatiegegevens met de Nest-app kunt delen, weten de gekoppelde apparaten voortaan beter of er iemand thuis is of niet. Ook kun je tot tien extra account bundelen in een gezinsaccount.

Met de nieuwe Home/Away Assist-functie registreert de Nest of je binnen of buiten een straal van 200 meter rondom je huis aanwezig bent. Afhankelijk hiervan kunnen er functies in- en uitgeschakeld worden en schakelen de Nest-apparaten tussen de Home en Away modus.

Locatiegegevens helpen Nest met energie besparen

Zo kan de verwarming automatisch uitgezet worden als de Nest Thermostaat merkt dat je al een tijdje buiten de 200 meter zone bent. Hiervoor moet je de Nest-app natuurlijk wel eerst toegang geven tot je locatiegegevens. In een persbericht benadrukt Nest dat ze de privacy van gebruikers erg serieus nemen. “Nest volgt niet waar je naartoe gaat. Home/Away Assist hoeft alleen te weten of je wel of niet thuis bent.” Bovendien wordt alle informatie versleuteld opgeslagen.

Nu de app op den duur rekening houdt met je locatie, moet dit er op den duur voor zorgen dat de Nest meer energie bespaart. De Nest combineert locatiegegevens met ingebouwde sensoren en algoritmes die voorheen ook al aanwezig waren. Voorheen kon de Nest alleen op basis hiervan bepalen of iemand thuis was, wat nu een stuk nauwkeuriger wordt.

Nest-app voegt Family Accounts toe

Gezinsaccounts zijn vanaf nu beschikbaar in de Nest-app. Om ervoor te zorgen dat overige gezinsleden niet in de kou zitten als jij de 200 meter zone verlaat, introduceert de update van de Nest-app ook familie accounts. Deze accounts voor het hele gezin wijzen een beheerder aan, terwijl tien overige accounts aan de Nest gekoppeld kunnen worden.

Deze accounts kunnen vervolgens de belangrijkste zaken uitvoeren, zoals het instellen van de thermostaat, het bekijken van de Nest Cam en meldingen ontvangen van de Nest Protect. Ook kunnen alle gekoppelde gezinsleden het maandelijkse Home Report ontvangen.

Sommige handelingen blijven exclusief voor de beheerder, zoals het verwijderen van accounts en het publiekelijk maken van de Nest Cam-video. Hierdoor hoef je in ieder geval niet het wachtwoord van je Nest-account meer te delen als je iemand toegang wilt geven tot de Nest.

De update voor de Nest-app wordt geleidelijk uitgerold, dus het kan gebeuren dat hij voor jou nog niet beschikbaar is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 maart 2016, 15:50
Categorie Apps
Onderwerpen nest, update

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.