Nieuws lezen in de NRC-app.

NRC brengt vernieuwde apps uit: nieuws en digitale krant samengebracht

De NRC heeft nieuwe versies van haar reeds bestaande kranten-apps uitgebracht. Naast de digitale krant lees je in de NRC- en nrc.next-apps nu ook het laatste nieuws en bewaar je artikelen in de leeslijst.

Het nieuws van het NRC lees je vanaf vandaag ook in een geoptimaliseerde weergave op je iPhone en iPad. De digitale kranten-apps van het NRC bieden nu namelijk ook het laatste nieuws. Voorheen vond je in deze apps alleen de krant, maar in de compleet vernieuwde versie kun je hem ook gewoon als nieuwsapp gebruiken. Naast de gewone NRC-app is er ook een nieuwe versie van nrc.next, die ook het laatste nieuws toont.

NRC-app: nu ook nieuws lezen

De afgelopen jaren heeft het NRC geëxperimenteerd met meerdere apps. Er was een NRC-app op de iPad, die op een gegeven moment vervangen werd door de NRC Reader. Twee jaar geleden bracht de NRC een eigen nieuws-app uit op de iPhone, maar die werd niet veel later weer uit de App Store gehaald. Nu heeft de Nederlandse handelskrant haar twee bestaande apps opgefrist, zodat je in beide apps het nieuws kan lezen. Het gaat zowel om de NRC Handelsblad-app (link) als de nrc.next-app (link).

NRC met nieuwsoverzicht.

Beide apps bieden nu linksonder in het menu een kopje Nieuws. Hier vind je een reeks van nieuwsartikelen die je gewoon op je iPhone of iPad kan lezen. De pagina is een lange verticale pagina met grotere en kleinere artikelen, met tussendoor enkele tussenkopjes. Er is echter geen menu om naar een bepaalde categorie te gaan. Dit onderdeel heeft daarom heel veel weg van de eerdere NRC-app die ze twee jaar geleden uitgebracht hebben.

Artikelen kun je vervolgens delen met het standaard deel-menu. De app heeft ook een leeslijst die je rechtsonder in het menu vindt. Door artikelen aan je leeslijst toe te voegen, krijg je een verzameling van je eigen opgeslagen nieuwsartikelen. De apps sturen geen notificaties en bevatten verder ook weinig instellingen. Wel kun je de tekstgrootte van artikelen instellen.

NRC artikel en leeslijst.

Welke app moet ik hebben?
Het maakt dus voor het lezen van nieuws niet uit welke app je gebruikt: NRC Handelsblad en nrc.next bieden allebei exact hetzelfde nieuwsoverzicht. Als je lezer bent van de middagkrant, kun je het beste de NRC Handelsblad-app hebben omdat je de middagedities alleen daar vindt. Lees je ochtendkrant nrc.next, dan is die bijbehorende app de beste keuze. Je kan ze natuurlijk ook naast elkaar gebruiken als je beide edities leest.

NRC digitale kranten apps.

Het blijft echter verwarrend dat de NRC alsnog met twee verschillende apps werkt die nagenoeg hetzelfde bieden. Het was voor de eenvoud wat handiger geweest als er één overkoepelende app was waar je zowel het laatste nieuws leest als de bijbehorende kranten downloadt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juli 2018, 15:00
Categorie Apps
Onderwerp nrc
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.