Nothing Chat iMessage oplossing

Reacties voor: Nothing Chats nu alweer gestopt; iMessage-workaround bleek slecht beveiligd

Toestelmaker Nothing had een oplossing bedacht waardoor je iMessage met blauwe praatbubbels kunt gebruiken, ook als je geen iPhone hebt. Nothing Chats bleek echter geen gebruik te maken van end-to-end encryptie, zo blijkt uit de broncode. De makers zijn er nu alweer mee gestopt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 4 reacties

 1. Dan zal RCS in iMessage ook wel goed beveiligd worden👍🏼

  Reageer op Bart

  • Volgens mij heeft dit verhaal over een ontzettend slecht beveiligde dienst van Nothing geen relatie met te hoe Apple RCS gaat ondersteunen, behalve dat het allebei over ‘berichten versturen’ gaat.

   Een losstaand probleem van RCS is wel dat een goede beveiliging geen onderdeel is van de standaard. Google heeft een eigen uitbreiding op RCS bedacht om het te beveiligen, maar dat beveiliging geen onderdeel is van RCS is wat mij betreft een hele goede reden voor Apple om RCS tot nu toe niet te ondersteunen.

   Ik hoop dat Apple erin slaagt om met de andere aanbieders van RCS-diensten een goede beveiliging onderdeel te maken van het RCS-protocol, want een chat-protocol dat overal werkt én veilig is zou op zich natuurlijk mooi zijn.

   Reageer op Nils

 2. Ik heb het misschien mis he.
  Maar iMessage is door Apple uitgebracht om tussen Apple devices te communiceren zonder de kosten van sms vandaar het groen/ blauwe bubbel.
  Ik snap heel de Amerikaanse gedoe om de bubbel niet, maar hun abonnementen zullen wel anders zijn dan hier in nl.

  RCS, gaat het Amerikaanse bubbel gedoe ook niet oplossen want RCS is de opvolger van sms en staat los van iMessage dus het kleur verschil met bubbels blijft.

  Reageer op Chris

  • Check de video van MKBHD maar eens over de blue green bubbles. Het verschil in kleur is niet het probleem. Het probleem zit hem in het verschil in functionaliteit onder andere.

   Dat de abonnementen hier vaak “unlimited sms” hebben is niet van harte gegaan trouwens. KPN zou maar wat graag mensen extra laten betalen voor “chats” imessage of een andere app. Door de wet “net neutraliteit” is daar een stokje voor gestoken.

   Waarom heeft niemand het in de comments over het enorme datalek?
   Dit is echt enorm ernstig! Lijkt me een stuk belangrijker dan de kleur bubbels die iemand heeft

   Reageer op Erik-jan

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.