Nog steeds crashende applicaties bij iTunes 7.7.1

iPhone-gebruikers ervaren sinds de upgrade naar iTunes 7.7.1 nog steeds problemen met crashende applicaties en onvoorspelbaar gedrag van applicaties die ze via de App Store hebben aangeschaft.

iphone CrashWe hebben het al een keer gehad over het Black Screen of Death en urenlange backups, maar er zijn sinds de update naar iTunes 7.7.1 nog meer problemen die huidige iPhone-bezitters dwarszitten. Geïnstalleerde applicaties crashen spontaan en de iPhone springt terug naar de homescreen. Na een herstart werken de applicaties nog steeds niet, of lukt het niet om vanuit een geopende applicatie terug te gaan na het startscherm. Nu gebeurde het sinds firmware 2.0 wel vaker dat applicaties spontaan afsloten, maar een kwestie met de rechten van applicaties heeft het probleem versterkt.

“Ik mis mijn oude betrouwbare en bugvrije iPhone-versie 1.1.4”, schrijft een gebruiker op de Apple-discussieforums. Hij heeft zijn iPhone al een jaar en had nooit problemen. De meeste applicaties werken niet, ook niet maar meerdere keren opstarten. Vervolgens zat de gebruiker vast in de telefoonapplicatie en kwam niet meer terug op het startscherm. Herstarten werkte ook niet. Toen het vervolgens wel lukte waren alle muziek en video’s verdwenen.

Er zijn inmiddels workarounds bedacht om te zorgen dat de applicaties wel werken, bijvoorbeeld draadloos downloaden, daarna de iPhone 3G uitschakelen, een minuut wachten en daarna weer inschakelen. De enige manier om er vanaf te komen lijkt een downgrade naar iTunes 7.7.

Gebruikers klagen op de Apple-supportforums ook over een probleem met de iPod touch. Die kan sinds de software-upgrade naar 2.0 en 2.0.1 de locatie opeens niet meer bepalen via de Wi-Fi-locatiedienst.

Via: iPhoneclub en Apple Supportforum

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 augustus 2008, 15:07
Categorie Achtergrond
Onderwerpen app store, applicaties, crash

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.