NitoTV: de eerste applicatie op de Apple TV (jailbreak)

De eerste applicatie van een externe ontwikkelaar voor de Apple TV is een feit. Eén van de ontwikkelaars achter NitoTV heeft via Twitter foto's gepubliceerd waarop een elementaire implementatie van de NitoTV applicatie te zien is.

NitoTVDe eerste applicatie van een externe ontwikkelaar voor de Apple TV is een feit. Eén van de ontwikkelaars achter NitoTV (een bekende naam voor jailbreakers van de 1e generatie Apple TV) heeft via Twitter foto’s gepubliceerd waarop een elementaire implementatie van de NitoTV-applicatie te zien is. Hoewel de mogelijkheden op dit moment nog beperkt zijn, zal een uitgebreidere versie binnenkort volgen. Ondertussen wordt ook gewerkt aan een heuse onofficiële SDK voor de Apple TV.

NitoTV op de 2e generatie Apple TV

NitoTV op 2e generatie Apple TVDe stappen die gisteren zijn gezet met betrekking tot het jailbreaken van de Apple TV beginnen de eerste vruchten af te werpen. De ontwikkelaars van @NitoTV zijn druk bezig om hun applicatie geschikt te maken voor de 2e generatie Apple TV en hebben de eerste resultaten daarvan getoond. Voorlopig is de functionaliteit beperkt tot weerinfo, maar de mogelijkheden van de applicatie op de 1e generatie Apple TV stemmen hoopvol. De NitoTV-software biedt op de 1e generatie Apple TV een front-end voor de alternatieve mediaspeler mplayer die onder andere DivX en XviD ondersteunt. Daarnaast kunnen dankzij NitoTV emulators worden gebruikt voor onder andere de originele Nintendo, Super Nintendo, Gameboy Advanced, Sega Genesis, Game Gear, et cetera.
Weer-functionaliteit van NitoTVVoor ontwikkelaars heeft NitoTV een voorbeeldproject voor de 2e generatie Apple TV beschikbaar gesteld met dank aan @DHowett, Brandon Holland & Tom Cool en de volgende mededeling:

sorry it took so long!! xcode buildable/linkable sample project for ATV-2:
http://nitosoft.com/ATV2/helloWorld.zip
IMPORTANT NOTES: build as RELEASE and build the shell script target, the atvBundle target (or whatever i named it) is there just so autocomplete works, it serves no other purpose.
enjoy!

SDK voor de 2e generatie Apple TV

FireCore - Work In Progress
aTV FlashOndertussen werken de ontwikkelaars van Fire Core aan aTV Flash voor de 2e generatie Apple TV, maar daarnaast ook aan een volledige SDK voor dit platform in samenwerking met Jim Dovey (die ook belangrijk was voor de ontwikkeling van applicaties op de originele Apple TV). De SDK zal gratis beschikbaar worden gemaakt voor non-commercieel gebruik en onder andere het volgende bevatten:

  • Complete stub en header libraries
  • Volledige Xcode-integratie met on-device debugging (zoals op de iPhone & iPad)
  • Een robuuste simulator applicatie
Voor meer informatie over de ontwikkeling voor de 2e generatie Apple TV kun je de Twitter-accounts van nitoTV en FireCore in de gaten houden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 oktober 2010, 21:17
Categorieën iDevices, Jailbreak
Onderwerpen apple tv, jailbreak, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.