AT&T activeerde 5,2 miljoen iPhones in het afgelopen kwartaal

Operator AT&T heeft de cijfers bekendgemaakt over het afgelopen kwartaal. Er werden 5,2 miljoen iPhones geactiveerd, 62% meer dan het voorgaande kwartaal.

att iphoneApple’s exclusieve operator AT&T heeft vandaag bekendgemaakt hoe ze het afgelopen kwartaal gepresteerd hebben. Het valt niet tegen: de verkoopcijfers waren nog nooit zo hoog en de omzet en winst groeiden sterk. De operator maakte bekend dat ze afgelopen kwartaal 5,2 miljoen iPhones hebben geactiveerd, het hoogste cijfer ooit. Vorig kwartaal boekte AT&T ook al een record wat aantallen geactiveerde iPhones betreft, maar toe lag het aantal nog op 3,2 miljoen. In één kwartaal is er een groei van 62% gemaakt. Ongeveer 24 procent van de geactiveerde iPhones gingen naar nieuwe AT&T-klanten (vorig kwartaal was dat nog 27 procent).

Apple maakte zelf eerder deze week bekend dat ze 14,1 miljoen iPhones hebben verkocht. De Amerikaanse markt is dus goed voor ongeveer eenderde van het totale aantal verkochte iPhones wereldwijd. Uit de cijfers blijkt nog niet dat klanten zich laten beïnvloeden door geruchten over een nieuwe iPhone voor het CDMA-netwerk van Verizon. Er gaan al maandenlang geruchten dat er zo’n iPhone aankomt en dat het exclusieve contract tussen AT&T en Apple binnenkort is afgelopen.

In totaal activeerde AT&T meer dan 8 miljoen ‘postpaid integrated devices’. Dat wil zeggen: smartphones met abonnement die een QWERTY-toetsenbordje of virtueel toetsenbordje hebben en waarmee je naast bellen ook veel data verbruikt. Meer dan de helft van AT&T-abonnees heeft al zo’n geïntegreerd apparaat: vorig jaar was het nog 42%, nu is het 57,3%.

Meer info: persbericht AT&T

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 oktober 2010, 19:30
Categorie Providers
Onderwerp verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.