NitoTV applicatie nu ook te installeren op de Apple TV (jailbreak)

De eerste applicatie voor de 2e generatie Apple TV genaamd NitoTV kun je inmiddels ook zelf installeren. Versie 0.1 ondersteunt weerinformatie en RSS-feeds, maar aan verdere functionaliteit zoals een brede codec-ondersteuning in de vorm van een MPlayer of VLC implementatie wordt op dit moment gewerkt.

NitoTV op de Apple TVDe eerste applicatie voor de 2e generatie Apple TV genaamd NitoTV, waarover we donderdag al schreven, kun je inmiddels ook zelf installeren. Versie 0.1 van NitoTV ondersteunt voorlopig alleen weerinformatie en RSS-feeds, maar aan verdere functionaliteit zoals een brede codec-ondersteuning in de vorm van een MPlayer of VLC implementatie wordt op dit moment gewerkt.

Mogelijkheden van NitoTV op de Apple TV

NitoTV - RSS-feedsHoewel de mogelijkheden van de NitoTV applicatie momenteel dus nog beperkt zijn, stemt de vergelijking met de applicatie op de 1e generatie Apple TV hoopvol. De NitoTV-software biedt op de 1e generatie Apple TV een front-end voor de alternatieve mediaspeler MPlayer die onder andere DivX en XviD ondersteunt. Daarnaast kunnen dankzij NitoTV emulators worden gebruikt voor onder andere de originele Nintendo, Super Nintendo, Gameboy Advanced, Sega Genesis, Game Gear, et cetera.

Op de wiki-pagina van de NitoTV-software valt te lezen dat de volgende functies prioriteit krijgen wat betreft de implementatie ervan. Het is volgens de makers niet mogelijk om aan te geven wanneer de functies verwacht kunnen worden of dat ze alle drie te repliceren zullen zijn van de originele Apple TV.

 1. Codec ondersteuning (Native MPlayer of VLC implementatie)
 2. AFP/SMB/NFS ondersteuning
 3. Afspelen van DVD folders/ISO’s

Installeren van NitoTV op de Apple TV

Op dit moment is de NitoTV applicatie technisch gezien een Lowtide-plugin. Achter de schermen wordt er in de jailbreak gemeenschap gewerkt aan een meer grafische interface om applicaties of plugins te installeren op de Apple TV. Als je nu al gebruik wilt maken van de NitoTV-applicatie, kun je deze als volgt installeren op je Apple TV:

 1. Jailbreak je Apple TV met behulp van een met PwnageTool 4.1.2 gecreëerde custom firmware.
 2. Gebruik SSH (via Terminal op de Mac of bijvoorbeeld PuTTY op Windows) om verbinding te maken met de Apple TV. Via de Terminal kun je dit doen met behulp van ssh root@IP-adres-van-de-Apple-TV Je kunt voor het IP-adres eerst appletv.local proberen en als dat niet lukt het IP-adres achterhalen via je router of via het Settings-menu van de Apple TV onder Network.
 3. Voer het wachtwoord alpine in als je deze nog niet eerder hebt gewijzigd. Het is aan te raden om direct het standaard wachtwoord te wijzigen. Je kunt dit doen met behulp van het commando passwd gevolgd door enter, waarbij je gevraagd zal worden om een nieuw wachtwoord in te voeren.
 4. Type in: echo "deb http://apt.awkwardtv.org ./" > /etc/apt/sources.list.d/awkwardtv.list
 5. Type in: apt-get update
 6. Type in: apt-get install com.nito.nitoTV
 7. Type in: killall Lowtide
 8. De NitoTV-applicatie zal nu geïnstalleerd zijn.
Je kunt de iPhoneclub RSS-feed toevoegen aan je Apple TV via de volgende URL: http://feeds2.feedburner.com/iPhoneclub

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2010, 16:14
Categorieën iDevices, Jailbreak
Onderwerpen apple tv, jailbreak, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.