Nieuwe versie iREB slaat ECID op voor toekomstige downgrade

Het iH8sn0w-team kondigde gisteren aan dat ze een speciale verrassing in petto hadden voor iPhone 3GS-gebruikers. Helaas blijkt het niet de langverwachte jailbreak te zijn, wel een nieuwe versie van iREB. In de nieuwe versie van iREB zit een button om de shsh-gegevens (ECID) van je iPhone 3GS op te slaan.
Sander Kleijn - · Laatst bijgewerkt:

iphone 3gsHet iH8sn0w-team kondigde gisteren aan dat ze een speciale verrassing in petto hadden voor iPhone 3GS-gebruikers. Helaas blijkt het niet de langverwachte jailbreak te zijn, wel een nieuwe versie van iREB. In deze nieuwe versie zit een button om de shsh-gegevens (ECID) van je iPhone 3GS op te slaan. Deze gegevens heb je nodig om op een later tijdstip te kunnen downgraden zonder tegen de authenticatieproblemen met Apple aan te lopen. Het interessante aan de shsh-optie van iREB is dat je iPhone 3GS niet gejailbreakt hoeft te zijn!

iREB is een tooltje voor wie problemen heeft bij het restoren of downgraden van zijn iPhone 2G of 3G. Bij dit proces gebeurt het namelijk nog wel eens dat de iPhone in een restore-loop terecht komt. Probeer je deze loop te doorbreken met een geldige firmware, dan geeft iTunes een foutmelding (16xx of 21xx). iREB v3.1 lost dit probleem onder op en fixt meteen een groot aantal bugs van de vorige versie. Helaas is er nog geen Mac-versie van iREB v3.1 beschikbaar, hou hiervoor de iH8sn0w-site in de gaten.

iREB v3.1

Het afvangen van de shsh-gegevens is voor bezitters van een gejailbreakte iPhone 3GS met firmware 3.0 of 3.0.1 niet zo’n probleem. Zij kunnen dit eenvoudig in Cydia doen. Bij mensen die hun iPhone 3GS niet gejailbreakt hebben is deze procedure een stuk lastiger, maar iREB automatiseert deze procedure nu. Het is hierbij belangrijk om in je achterhoofd te houden dat je nooit verder kunt downgraden dan de firmware waar je de shsh-gegevens van hebt. Dus zit je nu op OS 3.0 en voer je iREB uit, dan kan je in de toekomst altijd terug naar OS 3.0. Zit je op dit moment op OS 3.1, dan kan je niet verder downgraden dan OS 3.1 met de gegevens die iREB afvangt.

Update: iREB kan inderdaad geen oude ECID’s meer afvangen, alleen de ECID van OS 3.1. Met dank aan (o.a.) Fab1Man en PP.

Downloaden: iREB v3.1-2 (Windows)
Downloaden: iREB v2.2 (Mac, oude versie!)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 september 2009, 10:32
Categorie iOS
Onderwerpen cydia, ih8sn0w, iPhone 3G, itunes, restore

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.