Voormalig Newton-ontwikkelaar na 15 jaar terug bij Apple

Apple heeft Michael Tchao opnieuw in dienst genomen. Na een afwezigheid van 15 jaar is deze oorspronkelijke ontwerper van de Apple Newton terug bij Apple. Maar wat gaat hij doen?

michael tchaoOoit was Apple haar tijd ver vooruit met de Newton: nog voordat het woord tablet was bedacht en voordat mensen met een pda op zak liepen, had Apple al de Newton. Het product was in 1993 niet echt succesvol, maar toch moet de ontwikkelaar van destijds (Michael Tchao) iets goeds hebben gedaan. Na een afwezigheid van 15 jaar heeft Apple hem opnieuw in dienst genomen. Tchao was een van de oorspronkelijke ontwikkelaars van de Newton pda.

Tchao wordt nu vice-president voor productmarketing en gaat rapporteren aan Phil Schiller (die heeft een soortgelijke rol, maar is senior vice-president). De afgelopen jaren werkte Michael Tchao als algemeen manager van Nike Techlab, waar hij indirect ook met Apple-producten te maken had. Zijn afdeling was namelijk verantwoordelijk voor het ontwerpen van armbanden en sportschoenen die samenwerken met de Nike+ iPod, het gezamenlijke hardloopsysteem van Nike en Apple.

Wat Tchao bij Apple gaat doen, is niet helemaal duidelijk. Maar het zou iets met een Apple-tablet te maken kunnen hebben.

Meer info: New York Times
Foto: CC Flickr, eschipul

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 september 2009, 15:51
Categorie Apple
Onderwerpen apple, newton

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.