‘Nieuwe ultradunne 13- en 15-inch MacBooks verschijnen in juni of juli’

Apple had tijdens het Apple-event van 21 maart geen tijd voor MacBooks, maar toch lijken er nieuwe modellen onderweg. Geruchten beweren dat er in juni of juli een nieuwe 13- en 15-inch MacBook op de markt verschijnt.

MacBook goudkleur

Nieuwe MacBooks, we hebben ze gisteren tijdens het Apple-event niet gezien, maar daar kan spoedig verandering in komen. Anonieme bronnen vertellen Digitimes dat er in juni en juli al twee nieuwe MacBooks verschijnen die als ‘Ultra-Thin’ worden omschreven.


Deze dunne MacBooks zouden als 13- en 15-inch model verschijnen, en liggen in juni of juli al in de winkel. Dit zou kunnen betekenen dat Apple de MacBooks aankondigt tijdens WWDC 2016, de conferentie die speciaal voor ontwikkelaars bedoeld is. Volgens geruchten zou 13 tot 17 juni de meest logische datum voor WWDC 2016 zijn.

Bekijk ook

Wat is Apple in 2016 van plan met de MacBooks?

Wat kunnen we verwachten van Apple's MacBooks in 2016? We zetten de geruchten op een rijtje van de MacBook Air, MacBook Pro en 12-inch MacBook en blikken ook al voorzichtig vooruit.

Om welke nieuwe MacBooks gaat het?

Het gerucht van Digitimes bevat weinig details, waardoor het nog maar de vraag is om welke nieuwe MacBooks het hier precies gaat. Wel zouden ze een soortgelijk ontwerp hebben als de 12-inch MacBook, en zijn ze dunner dan de bestaande MacBook Air.

Het zou kunnen dat het hier om een volledig herzien model van de MacBook Pro gaat, omdat deze MacBook-lijn tot nu toe als 13- en 15-inch beschikbaar is. Een andere optie is dat de MacBook Air het design van de 12-inch MacBook overneemt, al worden MacBook Airs doorgaans als 11- en 13-inch gemaakt. Eind november 2015 verscheen ook al het gerucht dat Apple aan een dunnere 13-inch en 15-inch MacBook Air zou werken voor WWDC 2016.

Bekijk ook

'Apple onthult dunnere 13- en 15-inch MacBook Air op WWDC 2016'

Volgens Taiwanese bronnen onthult Apple tijdens WWDC 2016 een nieuwe versie in de MacBook Air-lijn. Zowel het 13- als het 15-inch model zou een upgrade krijgen.

Reacties: 23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.