Nieuwe sport: iPhone jailbreaken in de Apple Store

Een foto op Flickr laat zien dat bezoekers van een Apple Store gemakkelijk voor de grap een jailbreak kunnen uitvoeren via Wi-Fi. De grap is natuurlijk om dit te doen op demomodellen van de iPhone, die in de Apple Store tentoongesteld staan.

Jailbroken iPhone in Apple StoreHet uitvoeren van een jailbreak met jailbreakme.com is zo simpel geworden, dat iemand het een keer zou doen: hacken van demomodellen in de Apple Store. Op Flickr is een foto te vinden van een iPhone die als demonstratiemodel in de Apple Store wordt gebruikt. Het zou een Photoshop-werkstuk kunnen zijn, maar omdat het bewerken van zo’n foto meer tijd kost dan het uitvoeren van de daadwerkelijke jailbreak, gaat we er maar vanuit dat het echt is.

De grap is natuurlijk dat het personeel met een stalen gezicht moet blijven beweren dat het installeren van applicaties van derden niet mogelijk is. TUAW roept op om het niet te imiteren: die arme medewerkers van de Apple Store krijgen toch al zo weinig betaald en de grap is eigenlijk maar eenmalig leuk. De kans is natuurlijk ook aanwezig dat iemand z’n eigen gehackte iPhone snel in een dock heeft gezet. De iPhone op de foto is op Flickr te vinden en is gemaakt in de Apple Store in Grand Rapids, Michigan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2007, 15:26
Categorie Achtergrond
Onderwerp apple store

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.