Apple maakt jacht op iPhone-websites

Websites die de merknaam iPhone in de domeinnaam hanteren, hebben van de juristen van Apple een waarschuwing ontvangen. Voorlopig lijkt het zich te beperken tot twee populaire websites.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Item verwijderdWe dachten dat alleen ModMyiPhone een brief van de juridische afdeling van Apple had gekregen. Deze website wijzigde de naam snel in ModMyiFone, nadat ze een brief hadden ontvangen. Volgens SlashGear heeft ook EverythingiPhone een dergelijke brief ontvangen en moeten andere websites die de merknaam iPhone in hun domeinnaam gebruiken, de komende dagen op de brievenbus letten. Zelf hebben we nog geen brief gezien; misschien dat Apple’s advocaten voor goedkopere zeepost hebben gekozen.

Volgens sommigen ging er een schokgolf voor de bloggerscommunity. Slashgear wijzigde eerder al de naam van MyiPhone naar MyiTablet nadat Steve Jobs de beheerder van de site ernstig had aangeraden om eens over een andere naam na te denken. Tot een juridische actie is het in dat geval nooit gekomen.

De weblog Nexus404 denkt dat vooral Made For Adsense-sites (MFA’s) hard getroffen zullen worden. Met andere sites zou Apple juist blij moeten zijn omdat ze hebben gezorgd voor de juiste buzz over de nieuwe telefoon waardoor Apple meer telefoons kon verkopen. Bij Nexus404 wachten ze op de wereldwijde ineenstorting van de iPhone-blogosfeer alvast af. ModMyiPhone heeft de naam inmiddels veranderd in ModMyiFone (niet ideaal, maar je moet toch wat?) en EverythingiPhone gaat voorlopig nog even onverstoorbaar verder.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 maart 2008, 3:06
Categorie Apple
Onderwerpen merknaam, website

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.