Reacties voor: Nieuwe generatie Nest-thermostaat werkt met OpenTherm

Nest heeft de nieuwe Nest thermostaat aangekondigd, die met modulerende OpenTherm werkt. Dit sluit beter aan op de cv-systemen in Nederland. Ook heeft de derde generatie Nest-thermostaat een groter scherm.
Lees het complete artikel → Nieuwe generatie Nest-thermostaat werkt met OpenTherm
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 43 reacties

  1. Mooi maar…. 249 euries? Poeheej!

  2. Leuk hebbedingetje, maar het bespaart je helemaal niets aan energie.

  3. Inderdaad, erg duur, vraag me af wat de terugverdien periode is, als die er überhaupt is.

  4. Origineel geplaatst door Frans H
    Mooi maar…. 249 euries? Poeheej!

    je abokosten die doorlopen en doorlopen. Net zoals de toon. Kost zo’n apparaat na 5 jaar meer dan €1000,- zie de test van radar. Ziet er wel gelikt uit, dat wel.

  5. Ik snap niet dat sommige zich afvragen over de terugverdientijd…

    Heb de mijne nu iets meer dan een jaar en hebt het aanschafprijs al dik terugverdient. Had toen volgens mij 209 euro voor betaald. Gen 2

    Als deze gen 3 zuiniger is is die het geld zeker waard.

    Is niet alleen maar een gadget….

  6. @runny: Waar baseer je dat op?

  7. @Joost: heb jij misschien een link voor mij naar die test? Ik kan hem met Google niet vinden zo snel

  8. Maar ehhh… HomeKit wordt niet genoemd. Dit wordt niet ondersteund begrijp ik? Snap dat het van Google is tegenwoordig, maar toch… 🙂

  9. Weet niet of ik’m ooit terug verdien, dat boeit me namelijk. Heb’m gekocht omdat tie via een app aan / uit / in te stellen is als ik later / eerder of niet thuis kom.

  10. @@rno: alleen dat al is brilliant. En even checken in de auto of je de verwarming wel lager hebt gezet. Beste home automation ‘gadget’ die ik in huis heb.

  11. Origineel geplaatst door Frans H
    Mooi maar…. 249 euries? Poeheej!

    Origineel geplaatst door Joost
    je abokosten die doorlopen en doorlopen. Net zoals de toon. Kost zo’n apparaat na 5 jaar meer dan €1000,- zie de test van radar. Ziet er wel gelikt uit, dat wel.

    Abonnementskosten?? Welke?? Bij Nest heb je dat niet! Je bedoelt waarschijnlijk Toon van Eneco. Dat is heel wat anders dan de Nest!

  12. Origineel geplaatst door Maarten
    @@rno: alleen dat al is brilliant. En even checken in de auto of je de verwarming wel lager hebt gezet. Beste home automation ‘gadget’ die ik in huis heb.

    Volgens mij is het goedkoper om je verwarming uit te laten dan om de boete te betalen van het gebruik van je mobiel in de auto.

    Doe mij een plezier en rijd wel tegen een boom aan, en niet tegen mijn auto.

  13. Let op: OpenTherm werkt met heel veel CV-ketels, maar niet met Nefit.

  14. Origineel geplaatst door Nongetjie: @Joost: heb jij misschien een link voor mij naar die test? Ik kan hem met Google niet vinden zo snel

    Sorry was van kassa. Hierbij de link.

  15. @rik: Wat een lieve woorden en goede aannames, Rik. Hij zei in de auto, niet tijdens het rijden. Misschien doet hij wel aan carpoolen. Of voor het stoplicht twee tellen via berichtencentrum. Ik hoop dat hij in ieder geval wel verstandig is, maar ik wens hem niet toe tegen een boom aan te rijden.

    Maar voor iedereen, je kan hem ook via Google Now (ook voor ios) automatisch laten aanslaan als je van werk naar huis rijdt.

  16. @Joost: De Nest heeft alleen geen abonnementsvorm, dit staat ook in dat artikel.
    Ik vind de Nest mooier dan Toon, ook geen abbo en bewegingssensor. En inderdaad ook van buitenshuis te bedienen. Echt een top ding.

  17. @Joost: Bedankt, nuttige info. De berekening voor Toon klopt alleen niet meer omdat deze nu wel los verkrijgbaar is. Ik denk dat ik nog steeds voor Toon ga, ook vanwege de koppeling met Philips Hue

  18. Hoe kom ik te weten of deze nest werkt met mijn buderus gb162 25kw verwarmingsketel, met 2 kringen, een thermostaat voor de vloerverwarming beneden en een voor de badkamer boven? Kan deze 2 kringen sturen? Wss niet. 2 maal nest dan?

  19. Origineel geplaatst door Nongetjie: @Joost: Bedankt, nuttige info. De berekening voor Toon klopt alleen niet meer omdat deze nu wel los verkrijgbaar is. Ik denk dat ik nog steeds voor Toon ga, ook vanwege de koppeling met Philips Hue

    Kan nest dat ook niet? Las ergens bij hue; works with nest

  20. Origineel geplaatst door leon (andere)
    Let op: OpenTherm werkt met heel veel CV-ketels, maar niet met Nefit.

    Werkt wel met nieuwe generatie nefit ketels, want die hebben nu open therm ipv e-bus. Overigens geldt dit voor nieuwe atag en bosch ketels. Voorgaande generaties van Nefit, Atag en Bosch gaat dit enkel werken met dr aan/uit regeling

  21. @Nongetjie: De Toon is wel los verkrijgbaar, maar nog steeds heb je een abonnement nodig.
    De losse aanschaf voor de Toon is er voor als je bij een andere energieleverancier zit. Zolang je bij Eneco zit hoef je die aanschafprijs niet te betalen.

    Maar de berekeningen en vergelijking van het artikel gaan/gingen alleen over de aanbiedingen die de energieleveranciers doen via hun site. Dus met vaste contracten en verplichte installaties en het mislopen van de overstapbonussen.

    De losse Nest (249euro) wel met overstapbonussen kan ook veel goedkoper zijn dan op die site. Het beste is kijken wat je wilt, en op welke manier dat het goedkoopste is.

    Op de site van Eneco staat zelfs dat het abonnement duurder is, als je de Toon los aanschaft en niet bij Eneco zit. Ook ken ik mensen die de Toon wel gratis hebben zonder vast contract en dus alleen de abbo kosten betalen. Dit is bijvoorbeeld best een mooie optie.

  22. Dit is wel interessant deze NEST.
    Vraag me echter af wat een installatie kost? Nergens op de site te vinden. << Ahh al gevonden. Bedrijf waar ik een onderhoudscontract mee heb doet het voor 96 euro, en is een select NEST installateur.

    Ik stap jaarlijks over van leverancier. Kost geen moeite, naast even op een vergelijksite de standen invoeren en een contract afsluiten.
    Op die manier heb je de NEST al binnen 1 jaar terug verdient. De meeste leveranciers, of dochterondernemingen van de grote boeren, geven een welkomsbonus in de vorm van korting op de jaarrekening van rond de 200 / 250 euro.

  23. Nest van Google….no go. Google zou mij moeten betalen als ik zo’n ding aan de muur hang. Ik ben net verhuisd en heb mij in alle systemen verdiept. Het is echter de kosten niet waard. Besparing is minimaal. Wat een echte besparing oplevert zijn systemen waarmee je per kamer de temperatuur instelt. Dat doet Nest niet.

  24. @Joost: Nest is ook zonder abonnement van een leverancier te gebruiken!

  25. @Flieps: klopt, daar heb je toch een HomeWizard oid voor nodig 🙂

  26. Origineel geplaatst door Flieps
    Nest van Google….no go. Google zou mij moeten betalen als ik zo’n ding aan de muur hang. Ik ben net verhuisd en heb mij in alle systemen verdiept. Het is echter de kosten niet waard. Besparing is minimaal. Wat een echte besparing oplevert zijn systemen waarmee je per kamer de temperatuur instelt. Dat doet Nest niet.

    Maar wel Google als standaard zoekmachine gebruiken?

    Het gaat ook niet perse om te besparing, maar het gemak wat het oplevert.

  27. @Jeffrey: is gemakkelijk zelf te installeren. Ben geen installateur en de thermostaat werkend gekregen.

  28. Origineel geplaatst door @rno
    @Jeffrey: is gemakkelijk zelf te installeren. Ben geen installateur en de thermostaat werkend gekregen.

    Thanks! Zal het eens installatieproces er eens op na kijken.

  29. Origineel geplaatst door Flieps
    Nest van Google….no go. Google zou mij moeten betalen als ik zo’n ding aan de muur hang. Ik ben net verhuisd en heb mij in alle systemen verdiept. Het is echter de kosten niet waard. Besparing is minimaal. Wat een echte besparing oplevert zijn systemen waarmee je per kamer de temperatuur instelt. Dat doet Nest niet.

    Origineel geplaatst door Jeffrey
    Maar wel Google als standaard zoekmachine gebruiken?
    Het gaat ook niet perse om te besparing, maar het gemak wat het oplevert.

    Dat is iets heel anders. Google als zoekmachine is een noodzakelijk kwaad (gebrek aan goede alternatieven). Maar door je domotica in handen van Google te geven kies je er bewust voor dat ze data benutten. Handig voor jou, maar cash voor hen. Jij kiest er bewust voor. Ik bewust niet.

  30. Ik geef liever m’n gegevens over mijn energieverbruik aan NEST (Google) dan dat ik Google als zoekmachine gebruik. Genoeg alternatieven DuckDuckGO is ff wennen, maar de keren dat het niet vind wat ik zoek zijn minimaal.

    Lees dit er maar eens op na.
    Privacy is net als veiligheid een illusie
    https://nest.com/nl/privacy-faq/

  31. Origineel geplaatst door leon (andere)
    Let op: OpenTherm werkt met heel veel CV-ketels, maar niet met Nefit.

    NEFIT heeft een eigen (lees betere) thermostaat: NEFIT EASY (werkt ook met andere merk cv-ketels). Heb ik al vanaf het begin en werkt uitstekend, ook via mijn iPhone

  32. Origineel geplaatst door Flieps
    Wat een echte besparing oplevert zijn systemen waarmee je per kamer de temperatuur instelt. Dat doet Nest niet.

    Kan op zich wel met de Nest, maar dan moet je er 1 in elke kamer ophangen. niet het beste en goedkoopste helaas. Ik ga volgend jaar verhuizen en heb dan ook in elke kamer een thermostaat (vloerverwarming). Beetje duur om dan 6x een Nest aan te schaffen. Weet iemand wat daar goede alternatieven voor zijn? Ik denk niet dat het helpt om hele grote bedragen te besparen, omdat het huis erg efficiënt is. Maar het zou fijn zijn als ik de temperatuur van elke kamer kan uitlezen en kan bedienen vanaf mijn iphone buitenshuis.

  33. Origineel geplaatst door Lars
    Kan op zich wel met de Nest, maar dan moet je er 1 in elke kamer ophangen. niet het beste en goedkoopste helaas. Ik ga volgend jaar verhuizen en heb dan ook in elke kamer een thermostaat (vloerverwarming). Beetje duur om dan 6x een Nest aan te schaffen. Weet iemand wat daar goede alternatieven voor zijn? Ik denk niet dat het helpt om hele grote bedragen te besparen, omdat het huis erg efficiënt is. Maar het zou fijn zijn als ik de temperatuur van elke kamer kan uitlezen en kan bedienen vanaf mijn iphone buitenshuis.

    Honeywell heeft een mooi systeem, maximaal 12 zones en geschikt voor vloerverwarming.

  34. Origineel geplaatst door leon (andere)
    Let op: OpenTherm werkt met heel veel CV-ketels, maar niet met Nefit.

    Om Nest met een Nefit CV te laten samenwerken heb je een Nefit Opentherm Convertor nodig kost €50

  35. @Joost: Voor Nest klopt de redenering niet. Je kunt dat apparaat gewoon los kopen en installeren. Geen contract nodig. Dan kost het je dus 249,-. Als je het niet aandurft om ‘m zelf te installeren dan kun je een installateur vragen om het te doen maar dat heeft niks met een abonnement uit te staan. De context van het Radar artikel is dus heel wat anders dan waar het hier over gaat.

  36. Ik heb mijn Homewizard uitgebreid met Heatlink. Hiermee schakel ik met geofencing verlichting en verwarming. Of handmatig via de app natuurlijk. Meerdere smartphones zijn aan te melden, zodat de laatste die weggaat het licht uitdoet en de eerste die thuiskomt weer aan.

  37. Of je neemt de Thermosmart, is van Nederlandse bodem en niet afhankelijk van cv leverancier of energiemij.

  38. Origineel geplaatst door Justin
    @runny:Waar baseer je dat op?

    Op het feit dat ik meer dan 400 heb terugontvangen van de energieleverancier…Was voor mij het geld waard. Dacht ik zou in 2 jaar terugverdienen, maar bleek veel eerder… Hierop baseer ik dit.

  39. Origineel geplaatst door LarsWeet iemand wat daar goede alternatieven voor zijn? Maar het zou fijn zijn als ik de temperatuur van elke kamer kan uitlezen en kan bedienen vanaf mijn iphone buitenshuis.

    Hier staat een mooi overzicht.

  40. App tip voor Nest gebruikers: Skylark!
    Zo bespaar je nog meer door geofencing!

  41. Ik vind het hele verhaal over wel of niet compatible nogal verwarrend.
    Verwarm op gas met een Vaillant condensatieketel en een thermostaat aangestuurd met 220V.
    Als ik het goed begrijp installeer ik in geval van Nest de HeatLink naast mijn ketel.
    Kabels voor schakeling van ketel overzetten naar HeatLink en HeatLink heeft zelf zijn eigen 220V voeding.
    De bestaande 220V kabels van mijn thermostaat moeten naar de HeatLink en worden dan (laagspanning) signaal kabels van Nest naar HeatLink voor schakeling en voeding.

  42. Ik heb de nest nu bijna 2 jaar. Deze heb ik al lang terug verdiend. Waar baseer ik dat op?
    Mijn laatste jaarrekeningen tegenover de 2 jaar rekeningen daarvoor. Minimaal 1/3 kosten verminderd. Waarom? Omdat de sensoren checken of je thuis bent.
    Dus als je bv op een zondag of andere dag, als mijn verwarming normaal aanstaat, spontaan bij iemand op visite/weg gaat, dan zet de nest je verwarming automatisch uit als je dit zelf niet doet. En dat dus altijd en elke dag. Tel uit je winst.

  43. Heb je er ook wat aan als je op stadsverwarming bent aangesloten ?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.