Labda-icon

Labda: Magister op je iPhone voor scholieren en ouders

Met de Labda-app kun je Magister vanaf je iPhone of iPad bekijken en bewerken. Ideaal voor middelbare scholieren en hun ouders.

Labda-icon

Als je op de middelbare school zit ben je ongetwijfeld bekend met het programma Magister, waar al je cijfers en huiswerkopdrachten in te vinden zijn. De zestienjarige Lennard Deurman ontwierp Labda – Magister app, een iOS-app waarmee zowel leerlingen als ouders deze gegevens gemakkelijk in kunnen zien.


De officiële app van Magister 6 kan op veel kritiek rekenen in de App Store, omdat het niet meer is dan een webapp met beperkte mogelijkheden. De app van Deurman gaat een stuk verder dan de Magister-app. Hoewel Labda communiceert met Magister van SchoolMaster BV is het geen officiële app van deze organisatie.

Labda Labda

Labda is ook offline beschikbaar

Labda komt bijvoorbeeld van pas als je de Agenda van Magister fanatiek gebruikt. Deze kun je vanuit de app zowel doorlezen en bewerken. Ook is er de mogelijkheid om schoolgegevens offline te bekijken. Handig als je even geen internet hebt en toch je rooster in wilt zien.

De app puilt uit van de handige functies voor scholieren, maar ook voor ouders is het de moeite waard om de app te gebruiken. Door via Labda in te loggen kun je schakelen tussen de accounts van verschillende kinderen zodat je de gegevens in kunt zien. Je kunt als ouder geen gegevens bewerken.

Ontwikkelaar Lennard Deurman laat aan ons weten dat er een update voor Labda in de planning staat, die de laatste crashes moet verhelpen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 november 2015, 9:51
Categorie Apps
Onderwerp school
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.