iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Marco Polo, BattleSteps, PanicShield en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Marco Polo, BattleSteps, PanicShield en meer.

App Gemist logoDe rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

Marco Polo

Marco Polo is een walkie-talkie-app waar weinig mensen nog van gehoord hebben, maar wel ineens populair aan het worden is. Met de app stuur je korte videoboodschappen naar elkaar die je kunt bekijken wanneer je maar wilt. Ze verdwijnen niet zoals in Snapchat, maar blijven beschikbaar om terug te kijken. Marco Polo is dus een soort FaceTime, alleen je hoeft niet allebei constant op hetzelfde moment online te zijn. Lees ons artikel over Marco Polo.

BattleSteps

Actief bewegen is belangrijk en BattleSteps probeert daar een spelletje van te maken. In de app word je elke dag gekoppeld aan een andere speler, waarna het de bedoeling is om in de komende 12 uur meer te lopen dan de persoon waarmee je gekoppeld bent. Een leuk idee, maar er is helaas niet echt een community waardoor je ook minder geneigd bent om met een wildvreemde te gaan chatten. Toch blijft het een leuke insteek om actief te worden. Lees onze review van BattleSteps.

PanicShield

Heb je vaak last van paniekaanvallen door stress, angst of andere problemen? PanicShield is een nieuwe app die je daarbij wil helpen. De app geeft niet alleen informatie over wat een paniekaanval precies is, maar wil je ook tot rust laten komen met ademhalingsoefeningen en het onder ogen zien van je angsten. Ook leer je de symptomen kennen die aanzetten tot een paniekaanval, zodat je zo’n aanval aan kunt zien komen en beter voorbereid bent. Lees ons artikel over PanicShield.

TextStickers

In iOS 10 kun je in iMessage allemaal stickers en aparte apps gebruiken om je chatgesprekken makkelijker te maken. TextStickers is een nieuwe app die het mogelijk maakt om je eigen stickers te maken met tekst in allerlei kleuren, lettertypen en stijlen. Zo maak je je gesprekken net even wat spannender en kun je je beter uitdrukken, als je iets bijvoorbeeld helemaal te gek vindt of juist teleurgesteld bent. Lees ons artikel over TextStickers.

KPN Interactieve TV

KPN iTV Online is omgedoopt tot KPN Interactieve TV. Met de televisie-app kun je ook op je iPhone kijken naar alle zenders in je abonnement en met het volledig nieuwe design moet dat makkelijker zijn dan ooit. Ook de televisiegids is helemaal vernieuwd en met de app kan je nu ook Eredivisiewedstrijden van Fox Sports buitenshuis kijken. De iPad-versie wordt binnenkort vernieuwd. Lees ons artikel over KPN Interactieve TV.

WhatsApp

WhatsApp bracht deze week een update uit die handig van pas komt voor creatieve mensen of als je gewoon iets grappigs wilt tekenen op een foto. Met de nieuwste versie kun je namelijk tekenen en kliederen op je foto’s en video’s. Met de nieuwe bewerkingstool voeg je ook tekst en emoji’s aan foto’s toe. Bovendien kun je met de nieuwste WhatsApp-versie ook groepsgesprekken delen via een link of QR-code, zodat je niet per se van alle deelnemers het telefoonnummer toe hoeft te voegen. Lees ons bericht over WhatsApp.

Gboard

Hoewel Google’s toetsenbordapp Gboard nog niet beschikbaar is in het Nederlands, kun je hem hier wel gewoon gebruiken. En met de nieuwe thema’s ziet hij er ook meteen een stuk leuker uit. Ook kun je nu 3D Touch gebruiken om je cursor te verplaatsen, terwijl je met de delen-optie eenvoudig contactgegevens kunt versturen naar vrienden en familie. Lees ons artikel over Gboard.

Chrome

Google Chrome is Google’s alternatieve webbrowser voor iOS, maar wist je dat deze ook een verborgen spelletje heeft. Als je geen internetverbinding hebt, kun je in Chrome voor iPhone en iPad een spelletje met dinosaurussen spelen. In het spelletje rent een dinosaurus door een woestijn en door op het scherm te tikken, springt hij over cactussen en anderen obstakels. Wat is jouw hoogste score? Lees ons artikel over Google Chrome.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2016, 14:30
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.