Uitnodiging voor het Mac-event op 27 oktober.

Hello again: Deze hints kun je uit de Mac-uitnodiging aflezen

De uitnodiging van het nieuwe Apple-event is inmiddels bekend, maar welke hints kunnen we er allemaal uit aflezen? OLED-schermen? Nieuwe Mac Pro, of toch meerdere kleuren? We zetten ze op een rijtje.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Het is weer zover, er staat een nieuwe Apple-keynote op het menu. Op donderdag 27 oktober om 19:00 Nederlandse tijd begint Apple’s nieuwste presentatie, geheel in het teken van de Mac. Zoals gebruikelijk heeft Apple dit evenement aangekondigd met een uitnodiging, al dan niet verborgen met cryptische aanwijzingen. Wij pakken ons vergrootglas er weer bij om te zien of er nog hints te ontdekken vallen.

Uitnodiging voor het Mac-event op 27 oktober.

Hints uit de Mac-uitnodiging

Zoals altijd nemen we de nieuwe keynote-uitnodiging onder de loep. De ene hint is wat geloofwaardiger dan de ander, maar het is altijd leuk om te speculeren over de verstuurde uitnodiging. Mocht je zelf nog iets zien in Apple’s uitnodiging, laat dat dan weten in onderstaande reacties.

#1 Macs en nog meer Macs
Hoewel Apple het onderwerp van de keynote nog niet exact vrijgegeven heeft, weten we stiekem allemaal wel dat het gaat om een reeks nieuwe Macs. De slogan in de uitnodiging verklapt dit dan ook wel een beetje. Het is alweer twee jaar geleden dat Apple in oktober een evenement organiseerde, waar destijds de iPad Air 2 en 5K iMac geïntroduceerd werden. De tekst “hello again” (op te vatten als “daar zijn we weer”) geeft al aan dat er gesproken gaat worden over iets waar Apple al een tijdje niets over gezegd heeft. En laat de complete Mac line-up nou aan een flinke opknapbeurt toe zijn. Eén en één is twee, zou je zeggen. Bovendien is het een leuke verwijzing naar de gekleurde iMac uit 1998, zoals te zien in de afbeelding hieronder.

iMac Hello Again.

#2 5K Retina-scherm
Sinds deze zomer heeft Apple geen eigen extern scherm meer in het assortiment. Het Thunderbolt-scherm werd uit de schappen gehaald, waardoor je vooral aangewezen was op schermen van externe partijen. De tekst op de uitnodiging kan daarom ook een hint zijn naar Apple’s terugkeer in deze schermenmarkt. Gaat Apple eindelijk sinds september 2011 weer een nieuw extern scherm aankondigen? Er zijn al lange tijd geruchten dat er een 5K-scherm aan zit te komen en de slogan op de uitnodiging zou dit zomaar kunnen verklappen.

#3 Nieuwe Mac Pro
In Apple’s huidige Mac-aanbod zit één model dat volledig in het zwart uitgevoerd is: de Mac Pro. Deze krachtige computer in de vorm van een kleine prullenbak, is helemaal van glimmend zwart. Ook de Mac Pro-website is helemaal in het zwart, waardoor de uitnodiging zo in dit rijtje past. Bovendien past zo’n zwarte nieuwe Mac Pro ook mooi bij bovengenoemde 5K-scherm.

Zwarte Mac Pro uit 2013.

#4 Alles wordt Retina
Wordt de complete Mac line-up eindelijk voorzien van Retina-schermen? Hoewel de MacBook Pro-lijn al jaren voorzien is van Retina-schermen en ook de iMac met hoge resolutie beschikbaar is, is de MacBook Air nog de enige productlijn die geen Retina-scherm heeft. Kijkend naar de afbeelding, zou je maar tot één conclusie moeten komen: alles wordt Retina. De kleuren in de uitnodiging spatten letterlijk van het scherm af, bovendien een kenmerkend aspect van Retina-schermen. Het Apple-logo op de uitnodiging is voorzien van een explosief van kleuren, wat zou kunnen betekenen dat de gehele lijn schermen krijgt met hoge resolutie.

#5 Macs in meerdere kleuren
Naast de mogelijke kleurrijke schermen, verwachten we stiekem ook meerdere kleuren voor de nieuwe Macs. De 12-inch MacBook is er inmiddels al in spacegrijs, zilver, goud en roségoud, maar de rest van de line-up is alleen nog in het inmiddels saaie zilveren aluminium beschikbaar. Komt hier volgende week verandering in? In de uitnodiging zien we meerdere kleuren: roze, geel (goud?), wit (zilver?) en oranje (roségoud?). Het zou ons dan ook niks verbazen als de MacBook Pro in allerlei nieuwe kleuren komt. En de zwarte achtergrond van de uitnodiging? Dat kan natuurlijk niks anders betekenen dan een zwarte MacBook Pro á la de zwarte iPhone 7.

MacBook Pro concept met OLED-balk bovenkant

#6 OLED in de nieuwe Mac
De explosie van gekleurd poeder op een zwarte achtergrond zoals op de uitnodiging staat, wordt vaak gebruikt om het sterke contrast van OLED-schermen aan te duiden. Maar betekent dit dan ook dat Apple helemaal over gaat stappen naar OLED voor de schermen van de nieuwe Macs? Dat lijkt ons toch wat rigoureus. Wellicht wel nieuwe schermtechnologieën, om het kleurcontrast te verhogen? Toch is de link met OLED niet geheel onterecht, want de nieuwe MacBook Pro krijgt volgens de geruchten een eigen aanraakgevoelige balk boven het toetsenbord, bestaande uit OLED.

#7 27 oktober: Internationale Dag van het Audiovisuele Erfgoed
Siri kent de Werelddag van het Audiovisuele Erfgoed.Ooit gehoord van de Internationale Dag van het Audiovisuele Erfgoed? UNESCO en de VN hebben 27 oktober uitgeroepen tot deze dag, waarin gestreden wordt voor het behoud van audiovisueel erfgoed zoals foto’s, video’s en allerlei digitale bestanden. Heeft Apple deze dag aangegrepen om nieuwe Mac-software aan te kondigen die betrekking heeft op dit onderwerp? Het is misschien wat ver gezocht, maar Siri is in ieder geval wel goed op de hoogte van het bestaan van deze dag.

Wat er van al het bovenstaande ook waar mag zijn, Apple heeft een hoop aan te kondigen op 27 oktober. Alle aankondigingen kun je vanaf 19:00 live volgen en we houden je op iCulture op de hoogte van alle aankondigingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2016, 9:49
Categorie Apple
Onderwerp apple event

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.