Reacties voor: ‘Nieuwe iPhone krijgt 19-pin dock connector, wordt 7,6 millimeter dik’

De nieuwe iPhone krijgt een 19-pin dock-connector. Dit beweren bronnen tegenover TechCrunch. Er gaan al langer verhalen rond over een nieuwe aansluitingspoort in de iPhone, die kleiner wordt dan zijn voorganger.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 66 reacties

  1. Normaliter ga ik niet echt op geruchten als deze in, maar voor deze keer!

    Waarom gaan ze niet gewoon voor MicroUSB? Dat zou toch vele malen makkelijker zijn!

  2. Logische keuze 🙂

  3. En het track record van hoesjes-fabrikanten is ook niet al te best, getuige al die ‘iPhone 5″ hoesjes van vorig jaar…

  4. logische keuze… dacht het niet! dan zijn alle car kits docking stations laad stations allemaal in een klap waardeloos… lijkt me niet erg handig 🙁

  5. Deze tekening kan iedereen gemaakt hebben op basis van de eerder gelekte mockups van een wellicht nieuwe iPhone, die foto’s waarvan het grijze vlak er scheef in gephotoshopt is 😉

    Het blijft nog even wachten mensen!!

  6. pff. Weer een andere aansluiting. Gooi al je apparaten met je dock connectors maar weer weg. Nu kun je alle idevices opladen met dezelfde oplader. Straks heb je weer je la helemaal vol met verschillende laders. Er zou toch een europese standaard komen betreft opladers??

  7. Dunner zou mooi zijn, met de gebruikelijke kwaliteit van Apple moet dat snaarstrak ogen denk ik

  8. Vraag mij af waarom Apple niet kiest voor het universele mini-USB. Veel handiger lijkt mij. Dat dat dit ook verplicht was/wordt in de EU voor mobieltjes…

  9. Nee, een nieuwe connector aansluiting lijkt mij niet iets om blij van te worden.. alle accessoires in huis zijn dan nutteloos of je moet een onnozele adapter ertussen prikken steeds.

    No thanks!

  10. Heel typisch voor apple, kunnen weer alle ouwe accessoires de prullenbak in. Dat fabrikanten nog spullen voor iphone maken een jaar later heb je er toch niks meer aan.

  11. Geen frontcamera op de tekening?

  12. alle mobiele telefoons moeten toch een standaard aansluiting krijgen? dat was volgens mij een europese afspraak en dat zou dan micro usb zijn geworden

  13. Ik vind het jammer dat de informatie nu continue uitlekt. Toen onze trouwe Steve nog leefde was dat totaal anders en werd je tijdens een Keynote altijd verrast door de nieuwe aanpassingen op hard- en software.

  14. Kan haast niet kloppen, fabrikanten hebben afspraak gemaakt naar micro USB

  15. Origineel geplaatst door softijs
    Heel typisch voor apple, kunnen weer alle ouwe accessoires de prullenbak in. Dat fabrikanten nog spullen voor iphone maken een jaar later heb je er toch niks meer aan.

    Hoezo heel typisch Apple? Volgens mij waren ze juist tegen een nieuwe connector omdat alle accessoires dan niet meer functioneren.

  16. Blijf het vreemd vinden, waarom Apple voor deze achterkant kiest (indien dit allemaal waar is). Ben toch meer gecharmeerd van de one-piece achterkant van de 4/4S.

  17. Mensen… het blijven rumoeren hè? Dit kun je allemaal met een druppel zout nemen.

  18. Connector zal inderdaad veranderen ivm verplichte europese afspraken die fabrikanten hebben.
    Hoe de vorm zal worden weten we pas wanneer Apple The new iPhone zal presenteren. Een in de vorm van de macbook air lijkt me wel wat.

  19. Als dit de nieuwe iphone wordt is hij oer en oerrrr lelijk! Sommige gaan jobs toch echt missen denk ik als dit de nieuwe iphone wordt.

  20. Heeft iemand een idee wanneer men de nieuwe iPhone mogelijk zou kunnen aankondigen ?

  21. Ik veronderstel dat het een (micro) USB aansluiting wordt.

    Door de audio connector onderaan te plaatsen kunnen ze op die manier een adapter maken die zowel power als geluid mapt op de bestaande Apple connector.

  22. Hoop het toch echt niet, want dan zijn idd alle sounddocks, laadstations ed die ik afgelopen jaren heb aangeschaft waardeloos.
    En dit waren niet echt de goedkoopste aankopen.
    Maak voor diegene die zo graag een mini USB aansluiting willen maar een verloop maken.

  23. @Floris: 2 redenen ziet er niet uit, en ik denk beperkingen op het streamen van Audio in een dock.

  24. Hoop dat ze een flinke boete krijgen van eu.

    Ze moeten een keer in het belang van de user dingen maken.

    is een kleine moeite dat ze mini usb gebruiken als laad punt

  25. Origineel geplaatst door Klakke
    Hoop het toch echt niet, want dan zijn idd alle sounddocks, laadstations ed die ik afgelopen jaren heb aangeschaft waardeloos. En dit waren niet echt de goedkoopste aankopen. Maak voor diegene die zo graag een mini USB aansluiting willen maar een verloop maken.

    Je bent niet verplicht de nieuwe iPhone te kopen……

  26. Origineel geplaatst door Marco
    @Klakke:Je bent niet verplicht de nieuwe iPhone te kopen……

    Idd, dat spul heb je toch gekocht voor je oude iphone niet voor een nieuwe!
    Ik ben blij als ze met een nieuwe stekker komen, die van nu is echt veel te groot.

  27. Origineel geplaatst door bodylove
    Hoop dat ze een flinke boete krijgen van eu.Ze moeten een keer in het belang van de user dingen maken.is een kleine moeite dat ze mini usb gebruiken als laad punt

    En de mensen die nu al een iPhone hebben kunnen dan de nieuwe docks niet gebruiken tenzij ze een nieuwe iPhone kopen. En andersom, mensen die dan een nieuwe iPhone kopen kunnen oude docks, speakers en carkits niet meer gebruiken. Laat staan auto’s met een dock-connector aansluiting. Of, ja, voor die microUSB-poort zullen we dan ook maar een nieuwe auto aanschaffen!

    Bullshit, and you know it. MicroUSB als standaard is handig, maar iedereen in mijn omgeving heeft ook iPods en iPads (die niet onder die regeling vallen van microUSB-connectoren) en ‘t is goed dat Androidfoons een andere connectie hebben dan iOS devices. Zo kan je geen Android optimized hardware gebruiken met een iPhone, of andersom, en dat komt de compatibiliteit van de meeste hardware ten goede.

  28. jaja, straks heb ik reis snoertjes en adapters en fm transmitters en autosnoertjes en extra oplaadunit die zowel door zonlicht als electrisch kan worden opgeladen … nee apple, ik word niet blij met een andere connector of lever voor ons, lieden met 3 g(s) en 4(s) gratis een omzetstuk anders voelen wij ons aardig in de steek gelaten. idee apple? ( vooropgesteld dat onze informatie klopt want ik krijg wat van dat spelletje ” raden maar ” over de nieuwe iphones. mijn 4 s heeft niemand geraden immers. ook de 3gs zou héél anders worden volgens de helderzienden….

  29. @Floris: Het is verplicht om mini-usb te gebruiken, maar daarom levert Apple er een mini-usb adapter bij zodat je toch een mini-usb lader kunt gebruiken.

  30. De stap naar een 19-pins connector zou echt heel dom zijn. Dan direct over naar MicroUSB, wat de nieuwe standaard is!

    En waarschijnlijk is 90% van assocoires gewoon te gebruiken met een mUSB naar 34pins verloopstukje en vv, dus dat lijkt mij geen reden om de invoering van mUSB niet door te voeren.

  31. @softijs: Ja want Apple heeft elk jaar zijn aansluiting veranderd. Nee niet dus, als je wilt innoveren moet je soms dingen aanpassen en kleiner maken. Beetje onzin dus dat Apple dit doet zodat er weer nieuwe spullen gekocht moeten worden. Daarbij verdient Apple niet of nauwelijks aan de producten die door andere fabrikanten gemaakt worden.

    Daar gelaten dat dit natuurlijk de nieuwe connector gaat worden, zoals al gezegd wordt zou het logischer zijn als Apple mini USB gaat gebruiken. Ook al zie ik ze dat nog niet zo snel doen.

  32. tuurlijk kan dit, Apple zal een opzetstukje meeleveren zodat deze als nog met mini usb kan laden. maar voor docks zul je alsnog van deze dock connector gebruik maken.

  33. Micro usb in standaard oplader. Niet mini usb. Ze kunnen toch bij nieuwe iphone extra adapter erbij doen.

  34. Zou het misschien een Thunderbolt aansluiting kunnen zijn? Of is dit te ver gezocht?

  35. Ik weet wel waarom de achterkant zo gekleurd is!

    je wilt als fabrikant toch niet zoals bij de 4 en 4s dat je hele logo + achter kant onder de vettige vinger afdrukken zit? terwijl iemand er mee belt?

    dat is nu wel telkens het geval!

    ik zeg slimme oplossing!

  36. of je kunt hem draadloos opladen/koppelen! door middel van die achterkant?

  37. Misschien zijn voor de nieuwe iPhone helemaal geen kabels etc. meer nodig en kan alles draadloos!

  38. @Edwin V.: ik hoop het is thunderbolt poort in men macbook nog voor iets goed :p en thunderbolt lijk me veel beter dan micro usb

  39. er bestaat zo iets als adapters;) daar kunnen ze dan weer winst uit halen?:)

  40. Origineel geplaatst door mustache
    Ik vind het jammer dat de informatie nu continue uitlekt. Toen onze trouwe Steve nog leefde was dat totaal anders en werd je tijdens een Keynote altijd verrast door de nieuwe aanpassingen op hard- en software.

    onzin, toen barstte het ook van de geruchten… Ga nou niet dingen romantiseren wat niet waar is

  41. Al de roepers die hem lelijk vinden ( als dit hem word) zullen overgaan tot aankoop zodra ie uit is.
    Over het design, die two tone achterkant, misschien zijn de beide strips boven en onderaan wel van een materiaal die signalen zoals wifi, telefoon en of bluetooth door laten en dus het middenstuk zou dus van metaal kunnen zijn.
    Maar zoals gezegd wachten tot hij er is, al de rest is praat voor de vaak.

  42. Is vast niet waar, alle dockingstations zou je dan meteen kunnen weggooien. Tenzij Apple er een apart Dock bij doet zodat het alsnog past.

  43. Als ze toch afstappen van de normale ipod connector, waarom dan een nieuwe apple connector ipv gangbare microUSB???
    Dit is echt een domme keuze.

  44. En hoe zit het met de universele USB-lader ? Die is inmiddels toch ook verplicht geworden voor telefoons ?

  45. Origineel geplaatst door Steven010
    Geen frontcamera op de tekening?

    Word vast en zeker verwerkt in de ovale oor telefoon in het midden…, of er net boven zoals eerder geruchten voorspellen

    Origineel geplaatst door schroevert
    En hoe zit het met de universele USB-lader ? Die is inmiddels toch ook verplicht geworden voor telefoons ?

    Klopt in de EU moet er voldaan worden aan de Micro-USB standaard voor kabels en laders, daar heeft Apple dan ook een handig adaptertje voor.

    Origineel geplaatst door Sem
    Is vast niet waar, alle dockingstations zou je dan meteen kunnen weggooien. Tenzij Apple er een apart Dock bij doet zodat het alsnog past.

    Waarschijnlijk zal Apple ook daarvoor weer met een adaptertje komen, zoals de MagSafe naar MagSafe 2-converter die ze nu voor de nieuwe Retina MacBook Pro hebben…

    //
    Daarnaast weten we van Apple dat zij zeer innovatief kunnen zijn met bestande aansluitingen, poorten en standaarden, neem bijvoorbeeld Thunderbolt dat fysiek aansluit op een uitbreding van de DisplayPort standaard, de zelfde kabel/plug dus maar uitgebreid, verbetered en geoptimaliseerd voor hoge data doorvoer. Of wat te denken van de iPod-shuffle die je via de 3,5mm audio-poort zowel oplaad als aansluit op je PC/Mac via USB om je muziek er op te zetten, dat zijn allemaal innovaties die Apple heeft gemaakt en waar andere bedrijven nooit mee aan de slag zijn gegaan… Toch best knap als je dat bedenkt 😛

  46. Vanwege dit gerucht heb ik vorige week alsnog een 4S gekocht. Geen zin om strax mijn car kit te vervangen.

  47. @Arjen Jongeling: Groot gelijk. Ik had al een 4s en heb net mijn contract bij t-mobile voor 2 jaar verlengd. De 4s heeft alles wat ik wil. 1080p filmen, maakt goede foto’s, retina display, is snel en heeft in mijn geval voldoende opslag capaciteit 64gb

  48. Veel mensen blijven bij de iPhone ivm de accessoires. als Apple voor een andere aansluiting kiest zouden ze wel eens klanten kunnen kwijt raken. Zo trouw zijn mensen nu eenmaal niet. Maar ja.., Apple wil vernieuwen met de gedachte dat de nieuwe iPhone meer draadloos gericht zal zijn Airtunes, bluetooth enz..

  49. @Sander: Is dat een gerucht van conimex, vloeibaar zout..? 😛

  50. Tot nu toe zijn alle geruchten op het internet een grote hoax. De ontwerpen komen totaal niet in de buurt van de werkelijkheid! Apple liefhebbers jullie vallen straks van je stoel bij de lancering!

  51. Ik geloof niet dat apple de 3,5 plug ingang aan de onderkant zal plaatsen, dan hadden ze dit bij eerdere modellen al wel gedaan aangezien hij daar bij de iPod touch ook zit. Een andere connector is mogelijk en te begrijpen als het toestel dunner wordt maar inderdaad wel lastig met accessoires.

  52. Ik moet lachen.
    flink wat dunner. Verschil is geen 2 mm nog.
    Het is wel iets dunner.

    flink betekend voor mij de helft van wat het nu is:)

  53. @Erdal Koca: Tja….
    Lijkt niet veel, maar als je gaat kijken dat dat betekent dat ze hem bijna 20 procent (18,18 procent om precies te zijn) dunner hebben gemaakt, scheelt dit dus wel!

  54. @Tom: NEE, het moet revolutionair zijn niet conventioneel!

  55. Origineel geplaatst door dmr
    Als dit de nieuwe iphone wordt is hij oer en oerrrr lelijk! Sommige gaan jobs toch echt missen denk ik als dit de nieuwe iphone wordt.

    Helemaal met je eens heb het gevoel dat ik hetzelfde telefoon al 3 jaar achter elkaar heb 🙁

  56. Origineel geplaatst door Alex
    Origineel geplaatst door dmrAls dit de nieuwe iphone wordt is hij oer en oerrrr lelijk! Sommige gaan jobs toch echt missen denk ik als dit de nieuwe iphone wordt. Helemaal met je eens heb het gevoel dat ik hetzelfde telefoon al 3 jaar achter elkaar heb

    Euhm…misschien is dat ook omdat je al 3 jaar effectief met hetzelfde rondloopt ? Op 5 jaar tijd zijn er uiterlijk 3 verschillende modellen geweest, niet echt heel veel dus. En wat betreft software en besturingssysteem ? Ok aan het besturingssysteem werden vele zaken toegevoegd maar intrinsiek….is het nog altijd dezelfde knopjes en look & feel tov 5 jaar geleden. Compleet outdated tov android

  57. Origineel geplaatst door Rebbelx
    Euhm…misschien is dat ook omdat je al 3 jaar effectief met hetzelfde rondloopt ? Op 5 jaar tijd zijn er uiterlijk 3 verschillende modellen geweest, niet echt heel veel dus. En wat betreft software en besturingssysteem ? Ok aan het besturingssysteem werden vele zaken toegevoegd maar intrinsiek….is het nog altijd dezelfde knopjes en look & feel tov 5 jaar geleden. Compleet outdated tov android

    Dan stap je toch lekker over naar Android? De nieuwe Galaxy SIII bijvoorbeeld, echt een geil ding!

    Verder is het natuurlijk jammer dat alle accesoires waardeloos worden, maar daar brengen ze waarschijnlijk wel een verloopstukje voor uit. Langs de ene kant lees ik mensen die het verschrikkelijk vinden dat Apple met een nieuwe docconnector uitkomt, maar iedereen wil wel een revolutionaire iPhone 5… Lijkt me toch duidelijk dat die twee dingen niet samen gaan.

    Dat Apple niet kiest voor mini-usb of micro-usb lijkt me ook logisch als je kijkt naar de techniek die ze in hun chargers gebruiken. Er kwam laatst wel een gerucht voorbij dat hun nieuwe docconnector mini-usb compatibel zou zijn. Lijkt me opzich nog een mooie tussenweg. Al moet ik zeggen dat ik geen enkel apparaat in huis heb dat gebruik maakt van deze standaard.

    Ik kijk vooral uit naar een verbeterde versie van de iPhone 4s, met hopelijk een revolutionaar ontwerp. Dat m’n accesoires onbruikbaar worden maakt me niet zo uit.

  58. Heel goed. Ik snapte al niet waarom ze überhaupt zo’n enorm grote 30 pins connector gebruiken. Als je kijkt bij de iPhone zie je dat er maar 6 van worden gebruikt; zeer waarschijnlijk 2 grounds, 2 voeding en de 2 transmissielijntjes. Slaat dan helemaal nergens op die grote connector. Ooit bedacht voor uitbreiding waarschijnlijk, maar nooit toegepast.

  59. @Tom:
    Via de dock-connector vindt transport van allerhande signalen plaats. Denk bijvoorbeeld aan het HDMI-signaal voor het aansluiten van een beeldscherm/projector, een analoog en een digitaal audiosignaal, een signaal om direct een cardreader te kunnen lezen (alhoewel dat ook USB zou kunnen zijn) en inderdaad een USB-interface.

  60. Ik hoop maar niet dat hij er nou echt zo uit gaat zien zoals de tekeningen en mensen laten zien. Lelijk!

  61. waarschijnlijk omdat apple niet net als de andere aanbieders de standaard dingen gebruikt die elk telefoon bedrijf gebruikt maar eigen producten hiervoor ontwikkeld.

  62. Apple, prutswerk. Dit is de 2e keer dat de aansluiting wijzigt. Grote pruts. Dit doen ze alleen maar om nog meer nieuwe randspullen te verkopen. Het is wellicht beter om te wachten op Microsoft.

  63. Origineel geplaatst door Jos
    Apple, prutswerk. Dit is de 2e keer dat de aansluiting wijzigt. Grote pruts. Dit doen ze alleen maar om nog meer nieuwe randspullen te verkopen. Het is wellicht beter om te wachten op Microsoft.

    Zó sterk verhaal, slechte beargumentatie, wees juist blij dat apple met de tijd meegaat, want door deze vernieuwde dock kan iedereen die niet van een uitkering leeft straks genieten van een iPhone die je wel hoort overgaan in een drukke bar. Verder is dit de eerste keer binnen de iPhone generaties dat ze deze poort een goed onder de loep nemen en 5 jaar voor zo’n minimalistische verandering is totaal niet frequent, het uiterlijk bijvoorbeeld krijgt bij apple telefoons om de 2 jaar een make-over en er was destijds niemand die potentiële iPhone kopers zat af te schrikken toen ze die vernieuwingen openbaarlijk maaktte. Verder lijkt me het afkraken van het meest succesvolle bedrijf ALLER tijden sowieso geen puik plannetje, als je wist hoeveel koppen zich bij apple over deze verandering gebogen hebben. Vernieuwing vooruitgang.

  64. Beetje bescheidenheid mag idd wel. Toch zal ik vergeefs hopen dat de ronde vorm van de 3 terugkomt en mijn achterzak niet steeds kapotgescheurd wordt door mijn iphone. Vermoed dat bijna alles wireless zal lopen. Er zijn toch tandenborstels en muizen die draadloos opladen..Mss daarom die “grijze” achterkant ?

  65. @iman: lol, hoezo is het te groot? er is niks te groot aan…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.