‘Nieuwe iPhone krijgt 19-pin dock connector, wordt 7,6 millimeter dik’

De nieuwe iPhone krijgt een 19-pin dock-connector. Dit beweren bronnen tegenover TechCrunch. Er gaan al langer verhalen rond over een nieuwe aansluitingspoort in de iPhone, die kleiner wordt dan zijn voorganger.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 5 dock connectorDe volgende iPhone zal niet een 30-pin connector hebben, maar deze omruilen voor een kleinere 19-pin connector. Dit stelt TechCrunch op basis van drie verschillende fabrikanten. Deze nieuwe aansluiting zou ongeveer even groot zijn als de Thunderbolt-poort op de MacBook. De site MobileFun heeft ondertussen een mogelijke tekening van de nieuwe iPhone in handen gekregen, waarop staat aangegeven dat hij 7,6 millimeter dik zal worden. Flink wat dunner dan de 9,3 millimeter van de iPhone 4S.


De geruchten over een kleinere dock connector spelen al langer. In eerdere foto’s en een video was een mogelijke achterkant van de nieuwe iPhone te zien, waar ook een kleinere, pilvormige connector aan was toegevoegd. Eerdere bronnen wezen er ook al op dat Apple voor een nieuwe aansluiting zou kiezen.

De bewering van TechCrunch maakt de kleinere connector des te waarschijnlijker: de site heeft het vaker bij het rechte eind gehad bij Apple-geruchten. Daarnaast zouden we nu weten dat ongeveer een derde van de aansluiting-pins uit de connector zijn gehaald. Opmerkelijk, omdat de connector op foto’s met meer dan een derde gekrompen lijkt te zijn.

Een nieuwe dock-connector zou meer ruimte binnen de iPhone bieden voor andere onderdelen. Daar staat tegenover dat iPhone-gebruikers met meerdere iDevices twee verschillende kabels moeten gebruiken, in plaats van één universele kabel voor alle iPhones, iPads en iPods. Apple zal vermoedelijk de nieuwe connector over de loop der tijd in alle nieuwe apparaten toevoegen.

MobileFun’s tekening van de nieuwe iPhone is niet de eerste die opduikt: eind mei kwam er nog een schematische afbeelding van eenzelfde model voorbij. Op deze nieuwe tekening zijn echter de precieze maten van de nieuwe iPhone af te lezen, waardoor we weten dat hij 7,6 millimeter dik moet worden. Dit is dunner dan eerdere iPhones. We weten alleen niet hoe betrouwbare MobileFun’s bron precies is: de site zou enkel hebben gesproken met één fabrikant, die op basis van het bemachtigde ontwerp iPhone-cases zou maken. De dimensies van de nieuwe iPhone zouden gewoon gebaseerd kunnen zijn op de eerder gelekte achterkant.

iPhone 5 tekening

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

66 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.