Reacties voor: ‘Nieuwe iPhone-achterkant ideaal voor antennes en ontvangers’

De volgende iPhone zou antennes wel eens in achterkant kunnen verwerken. De glazen onder- en bovenkant zou eenvoudig draadloze signalen doorlaten.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 28 reacties

  1. Ik hoop niet dat ze deze achterkant ook echt gaan gebruiken. Qua design zou het een enorme stap achteruit zijn, ookal is het goed voor de functionaliteit.

  2. maar de iPhone 4 en 4s waren al helemaal van glas, dus is dit nou een verbetering of verslechtering t.o.v. de vorige 2 iphones?

  3. @Dashter: Dat het een achteruitgang betreft is natuurlijk persoonlijk.
    Ik geloof niet dat Apple iets zou bedenken wat er lelijker uit zal zien dan de 4S, ik vertrouw erop dat het weer een beauty wordt.

  4. Weet je waar het nog meer ideaal voor is? Laden via inductie. Daar heb ik niemand nog over gehoord.

  5. Origineel geplaatst door Hoi
    Weet je waar het nog meer ideaal voor is? Laden via inductie. Daar heb ik niemand nog over gehoord.

    Goeie antwoord. Ik denk nl dat er dat ook inzit gezien de achterkant die eerder opgedoken is met een lange spiraal er in.

  6. Beter om het vol te plakken met zonnecellen. Daar heb je wat aan !

  7. Wat een lelijke achterkant.

  8. De berichten van de laatste weken zijn niet hoopvol wat betreft een vernieuwend ontwerp. Of zoals businnes insider het zegt:
    If the iPhone 5 really looks likes this, Apple may be screwed…

  9. Interessant artikel van Don. Ik denk dat hij inderdaad goede punten aanvoert en dat dit wel eens de definitieve iPhone 5 zou kunnen zijn.

    Het enige wat ik niet snap is, wanneer de antennes als het unibody design zo’n probleem zijn, waarom die antennes dan niet achter het glas van de voorkant worden weggewerkt, dan kan de hele achterkant uit een stuk metaal worden gemaakt (behalve de U antennes boven en onder, maar die zullen dan bijna niet meer opvallen). Misschien heeft het er iets mee te maken dat de straling dan tijdens het bellen recht in je gezicht komt?

    Origineel geplaatst door Rik
    De berichten van de laatste weken zijn niet hoopvol wat betreft een vernieuwend ontwerp. Of zoals businnes insider het zegt: If the iPhone 5 really looks likes this, Apple may be screwed…http://www.businessinsider.com/if-the-iphone-5-really-looks-like-this-apple-may-be-screwed-2012-7

    **** artikel, waarschijnlijk geschreven door een Android fan die niet helemaal z’n geschiedenislessen heeft gevolgd. Over de iPhone 4 werd destijds (2 jaar geleden) hetzelfde geschreven (lelijk vergeleken met de 3G(s)), over de iPhone 3G(s) werd ook hetzelfde geschreven (lelijk vergeleken met de 2G) en wat is het meest verkochte iPhone model ooit? Precies!

    Hoe meer complete foto’s (of mock-ups, hoewel de foto’s er redelijk orgineel uitzien) ik zie, hoe mooier ik hem ga vinden. Behalve die speaker gaatjes, daar kan ik niet echt aan wennen.

  10. Er staat ook een verwijzing naar Wifi, GPS, Bleutooth en NFC.

    Hopelijk komt die NFC erin.

    Vind dat er toch minstens 1 nieuwe hardware moet inzitten. Al is het een NFC chip, een FM radio of inductieladen. Gewoon beter scherm en camera is maar magertjes. En hopelijk komt Siri in het Nederlands bij One More Thing. Of ten minste bij iOs 6.1

    NFC en Siri in het Nederlands en Apple verkoopt mij een nieuwe iPhone. Anders toch nog maar een jaartje doen met mijn 3Gs.

  11. Origineel geplaatst door Hoi
    Weet je waar het nog meer ideaal voor is? Laden via inductie. Daar heb ik niemand nog over gehoord.

    Kabeltje heeft toch mijn voorkeur om te laden. Kan ie overal liggen ipv docking of laadplaat. Plus je kan met je telefoon werken via netspanning.

  12. Een volledig metalen achterkant is juist enorm nadelig voor inductieladen, het blokkeert de magnetische inductievelden die voor het laden nodig zijn (ook RVS en aluminium, hoewel dat zelf geen magnetische materialen zijn). Ik denk dat Hoi inductieladen verwart met inductiekoken, daarvoor moet de bodem van een pan juist van gesloten metaal zijn. Maar dan komen de magnetische inductievelden ook niet binnenin de pan terecht, maar veroorzaken in het metaal van de bodem al de warmte.

    Kortom, gezien de unibody achterkant zal de nieuwe iPhone nog steeds gewoon met een kabeltje geladen worden.

    Wat betreft de accesoires die specifiek voor de dockconnector ontworpen zijn (bureauladers, speakerdocks, mediaplayers) vermoed ik dat als Apple het zelf al niet doet, dan zal een of andere slimme Chinees wel een adaptertje verzinnen wat mechanisch stabiel genoeg is om de iPhone met nieuwe connector gewoon op de oude apparaten te kunnen prikken. En wat Don al zegt in zijn artikel, de “oude” connector zal héél snel uit het straatbeeld verdwenen zijn!

  13. Bizar, onder de Steve Jobs tijd ging in het ontwikkelproces van een product het design voor op de techniek als ik dat zo mag stellen.

  14. Echt jammer die achterkant, vind dit helemaal niet Apple overkomen. Het is dat m’n 3GS erg gaar is, anders had ik nog een jaar gewacht.

  15. Ik denk dat deze achterkant naast functioneel ook erg degelijk zal zijn omdat al het glas binnen de metalen randen valt. Daarnaast denk ik dat dit design helemaal niet tot zijn recht komt op foto’s. Ik denk dat hij in het echt er erg goed uit ziet!

  16. Nu die achterkant vind ik weer mooi. Maarja het gaat om prsoonlijke smaak.

  17. Het gaat inderdaad over persoonlijke smaak maar ik vind wel dat een geheel nieuw ontwerp qua design een beetje een must aan het worden is. Ik heb de 4S al laten voorbij gaan omdat het een 4 is en nu gewoon met een 4″ scherm afkomen, ik denk dat ik weer eens ga passen. Die gaat zeker nog de iOS 6 aankunnen maar mijn 3GS die ik wou van de hand doen heb ik mijn twijfels over.

  18. Persoonlijk vind ik de achterkant dan weer wel mooi. En ook heeft de iPhone 4/4s een tijdloos design. Mag van mij dus gerust deze worden. We zien wel 😉

  19. Toch denk en hoop ik niet dat dit hem gaat worden. Heb nog altijd hoop op wat die topman van Foxconn zei. Namelijk dat de nieuwe iPhone de SGSIII zou wegblazen. Met dit ontwerp zie ik hem dat niet doen.

  20. @hoi: hopen dat je gelijk hebt.

  21. Schoonheid in design is wel degelijk subjectief. Als vormgever “vind” ik het voor een Appleproduct niet zo vooruitstrevend als je ervan mag verwachten. Terug naar de tweekleurige achterkant van de iPhone van jaren geleden! Jammer. ..

  22. Origineel geplaatst door PeterT
    … Daarnaast denk ik dat dit design helemaal niet tot zijn recht komt op foto’s. Ik denk dat hij in het echt er erg goed uit ziet!

    Dat is nou precies wat ik ook denk. Bij de iPhone 4 was dat ook zo, iedereen vond hem lelijk totdat ze hem in het echt zagen.

    Ik denk dat dit in het echt een erg chique en stijlvol toestel is, waarbij de SGS3 maar een stukje plastic lijkt (wat het eigenlijk ook is, ik heb er een vastgehad).

  23. @Alfred: Ik heb het design van 4/s altijd een rotding gevonden.
    S3! Komt u maar!

  24. Achterkant wordt ook een touchpad, verklaring gevonden?

  25. 4 inch scherm? Kan het me niet voorstellen en de achterkant al helemaal niet arme jobs draait zich om in zijn kist

  26. Origineel geplaatst door Alfred:
    **** artikel, waarschijnlijk geschreven door een Android fan die niet helemaal z’n geschiedenislessen heeft gevolgd. Over de iPhone 4 werd destijds (2 jaar geleden) hetzelfde geschreven (lelijk vergeleken met de 3G(s)), over de iPhone 3G(s) werd ook hetzelfde geschreven (lelijk vergeleken met de 2G) en wat is het meest verkochte iPhone model ooit? Precies!

    grotendeels kan je gelijk hebben maar een gsm wordt niet enkel door zn uiterlijk meer verkocht dan een andere. meerdere factoren zoals: welke alternatieven waren er op moment van release? specs? interface? mogelijkheden?

  27. Een ander ontwerp voor een betere ontvangst. Jazeker, komt u maar. Dat is meteen een goede reden om de nieuwe iPhone te kopen! (voor mij)

  28. Dit bericht wil niet zeggen dat dit het uiteindelijke ontwerp zal worden van de nieuwe iPhone. Only Apple knows, you know!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.