Uitgebreide verkoopcijfers iPhone bekendgemaakt tijdens rechtszaak

Nieuwe documenten van Apple laten in detail zien hoeveel iPhones er zijn verkocht en hoeveel omzet dit precies heeft opgeleverd. Ook de concurrentie wordt in detail getoond in de cijfers.

Apple SamsungNieuwe documenten onthuld door Apple tijdens de rechtszaak tegen Samsung geven verrassend veel inzicht in de verkoopcijfers van de iPhone, iPad en iPod touch. In de documenten staat vermeld dat Apple in de afgelopen vijf jaar gemiddeld 590 dollar aan omzet maakte bij iedere verkochte iPhone. Per iPad werd er gemiddeld 560 dollar aan omzet geboekt. De cijfers kijken naar de Amerikaanse markt.

Uit de cijfers blijkt dat de iPhone en iPad vooral in de Verenigde Staten wordt verkocht. Dat is op zich niks nieuws, aangezien Apple in het verleden Amerika als zijn grootste afzetmarkt bestempelde, maar de documenten bevatten cijfers om dit te ondersteunen. Daaruit blijkt dat er 85 miljoen iPhones verkocht werden in de Verenigde Staten. Eind juni schatte Strategy Analytics nog dat er wereldwijd 250 miljoen iPhones zijn verkocht.

Ook concurrent Samsung wordt in de documenten uitgebreid besproken. Tussen juni 2010 en juni 2012 zou Samsung 21,25 miljoen smartphones hebben verkocht, wat gelijk staat aan 7,5 miljard dollar aan omzet. In diezelfde tijd werden er 1,4 miljoen Galaxy Tab-tablets voor 644 miljoen dollar aan omzet verkocht. De Galaxy Prevail, een budgetsmartphone van Samsung, werd 2,25 miljoen keer verkocht en is daarmee het best verkopende model.

Hieronder kun je in detail zien hoeveel iPhones er per kwartaal werden verkocht en hoeveel omzet dit opleverde. Voor alle documenten kun je terecht bij AllThingsD. Dit zijn niet de eerste documenten die in de rechtszaak naar voren worden gebracht: begin deze week verscheen er nog een document van Samsung, waarin te zien was hoe ze naar de iPhone keken om Samsung-telefoons te verbeteren.

iPhone revenue

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 augustus 2012, 9:33
Categorie Apple
Onderwerp cijfers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.