Reacties voor: Nieuwe invoertechniek Swype gaat definitief strijd aan met de iPhone

Een jaar nadat we de aankondiging hier op iPhoneclub beschreven is er nu daadwerkelijk een toestel dat met de nieuwe invoertechniek van Cliff Kushler, de bedenker van T9, op de markt gaat komen. Er is zelfs al een test met de iPhone gemaakt.
Mike van Hoenselaar -

Reacties: 52 reacties

  1. Dit moeten ze ontwikkelen en in cydia gooien!

  2. Hij kan eens beginnen om de iPhone in landscape te draaien, dat gaat toch echt wel een stuk sneller. Daarbij zijn dit soort technieken erg afhankelijk van de Dictionary die gebruikt wordt. Al met al wel een goede invoertechniek, maar met nogal wat afhankelijkheden.

  3. Zo ziet er gaaf uit de toetsenbord MAAR kantel je iPhone en ik wed dat je dan veel sneller bent met typen dan de Samsung. hopelijk komt er een update uit dat je kan kiezen met welke toetsenbord je kan typen. Update ‘s kunnen nooit kwaad

  4. Jammer dat dit soort technieken vaak al snel van allerlei patenten worden voorzien waardoor de kans dat we dit ooit terug gaan zien bij een Apple-product relatief klein zal zijn.

  5. Het idee om niet te hoeven ‘tikken’ is op zich goed, maar een groot nadeel is wel dat je niet de getikte letters een voor een kan zien, nu moet je maar afwachten of een lang woord wel goed is gespeld.

  6. Ik vind het wow,het gaat sneller en dat is toch wel het belangrykste bij Lange texten.
    Invoeren bij volgende firmware update is te positief ged8 zeker?

  7. De app Shape Writer voor de iPhone doet toch gewoon hetzelfde als de Swype-techniek? Alleen jammer dat daar nog geen Nederlands woordenboek bij is, dan werkt het gewoon vrijwel niet. Voor het maken van engelstalige notes zou het wel goed moeten werken.

    Je zou op de iPhone een app als Shape Writer overal als inputmethode moeten kunnen gebruiken (ook bij SMS, etc) en niet alleen in de app zelf.

  8. Wat een flauw filmpje. Links is zonder typo’s en geedit bij 39 seconden en op de iPhone maken ze fouten en typen ze langzaam.

  9. Mike, Waarschijnlijk heeft deze swype techniek ook een leercurve. Aangezien jij gewend bent aan de iphone en de omnia 2 nog erg nieuw is kun je de test nog niet echt betrouwbaar noemen, die van de video trouwens ook niet.

    @Passie:
    Ook dat is een kwestie van wennen, ik typ een stuk langzamer op het landscape toetsenbord omdat ik zo gewend ben aan de portrait versie.

  10. Haha!
    Als Meneer Appel dit in handen krijgt dan
    doet hij een komma op zijn kop erbij
    en gooit ie er meteen pattent op

    De man van apple zorgt wel voor een uniek exemplaar voor ons:D

  11. Ik denk ook dat ik dat sneller kan op mijn iPhone dan ze in het filmpje laten zien…

  12. Ooit op een oude Windows Mobile 2003 een snelle invoer gehad waarbij je de eerste letter invoerde op een volledig toetsenbord. Vervolgens verschenen een aantal knoppen met suggesties voor de volgende letter. De grootte van die knoppen verschilde op basis van de meest aannemelijk gebruikte combinatie voor een specifieke taal. Dat kon zo oneindig doorgaan en je was niet afhankelijk van een bibliotheek met woorden. Veel gebruikte dubbelletters als ui, ou, au, ee etc. werden ook getoond. Razendsnel en door de grote knoppen trefzeker klikken. 😉

  13. Die gozer met de iPhone typt gewoon vet sloom! Ik kan minstens 3x zo snel typen dan hij.

  14. Ziet er goed uit. Nu maar hopen dat het ook beschikbaar komt op d iphone.

  15. Haha, ik type op de iPhone met een vinger nog sneller.

    Maar goed, op zich is Swype wel een leuk alternatief maar zeer afhankelijk van een goed woordenboek. Heb je dat niet, dan voorzie ik de meest vreemde woorden en enorme frustratie bij de typer. Dat blijft toch wel het voordeel van de iPhone: je kunt gewoon door typen en hebt beter zicht op het woord, dat je typt.

  16. pak de iphone op in plaats van hem te laten liggen en je kan al 2x zosnel typen met je duimen en als je hem dan ook nog eens in landscape mode zet….

    wedde dat je die andere gast dan ownt…

  17. Ben ík nou gek…?!

    Als je, zoals ik, met 2 vingers (in de neus) typt
    gaat dit toch niet werken???
    Tis gepruts dus imho

  18. Origineel geplaatst door martijn
    pak de iphone op in plaats van hem te laten liggen en je kan al 2x zosnel typen met je duimen en als je hem dan ook nog eens in landscape mode zet….wedde dat je die andere gast dan ownt…

    Als je alleen al de punt duur tweemaal op de spatie drukt invoert heb je hem denk ik al verslagen

  19. Origineel geplaatst door ASN
    Die gozer met de iPhone typt gewoon vet sloom! Ik kan minstens 3x zo snel typen dan hij.

    Precies!

  20. Origineel geplaatst door martijn
    pak de iphone op in plaats van hem te laten liggen en je kan al 2x zosnel typen met je duimen en als je hem dan ook nog eens in landscape mode zet….wedde dat je die andere gast dan ownt…

    Als je de Samsung Omnia II op pakt, en hem in landscape mode zet, dan werkt Swipe natuurlijk ook makkelijker en sneller. De bedoeling bij een vergelijking is dat je zoveel mogelijk punten hetzelfde houd (eigenlijk alle, op 1 punt na).

  21. eerste wat ik wil zeggen dat dat swype er leuk uit ziet, maar vind dit maar een waardeloze test, want indd meneer iPhone typt een beetje sloom, bedoel, landscape + wat meer je best doen leverd al een stuk sneller resultaat op, maar de keuze of typen of swype lijkt me wel nice!

    en an nog, swype is leuk, maar vind de interface (voor zover ik nu iets KAN zien) maar ruk, dus zou uiteindelijk nog voor een iPhone kiezen, als het daar om gaat

  22. Jullie vergeten dat het toch een soort reclamevideo is, ze gaan toch geen nieuw iets laten zien dat slechter werkt dan iets wat allang bestaat? 😉

  23. het is hartstikke mooi en snel, naar niet. maar ik typ 2x zo snel als die knaap op z’n iPhone

  24. Zoals wel vaker is de titel weer heel slecht gekozen voor dit bericht.

    Cliff Kushler gaat de strijd helemaal niet aan met de iPhone. Hij heeft alleen een, naar mijn mening, betere manier van tekst invoer bedacht en toont dit aan door swype met een iphone te vergelijken.

    Verder is (was?) er al tijden een app beschikbaar waarmee je swype kon uitproberen op je iPhone. Werkt prima moet ik zeggen. Heel intuïtief!

  25. Heb die app ook gehad, werd er helemaal knettergek van. Totaal niet te volgen wat je daadwerkelijk typt. Heb het er na een paar weken afgegooid. Nooit meer.

  26. Vrij oud systeem van invoer. Dit bestond al op mijn oude Palm met OS 3.1. Maar het werkt wel. Al denk ik dat een stylus meer het preferred input device voor deze methode is.

  27. persoonlijk denk ik dat ik bij swype echt onherkenbare woorden zou maken.

  28. .. Heb niet voor niks autocorrectie uitstaan..

  29. swype is inderdaad oud nieuws. Was ik een beetje uit het oog verloren. Ik vind het namelijk een heel interessante ontwikkeling. Natuurlijk typtmeneer iphone in het filmpje heel erg laaangzaaaam maar waar het mij een beetje om gaat:

    Wat als we dit hadden op de iPhone? Ik zou het graag meemaken.

    En een schandalig suggestieve titel idd…

  30. Ik typ echt wel sneller dan die kerel met de iPhone in dat filmpje …
    Maar die swype-ding lijkt me ook niet zo handig… Ik ben blij met mijn iPhone en ik typ ook zeer snel met mijn iPhone. Voor mij hoeft ‘t ni sneller

  31. Njah,ik verkies de iphone.

  32. Haha je ziet ook bij de iPhone dat ze steeds de punt (“.”) zeg maar typen terwijl je ook gewoon twee keer op de spatie kan tikken. Maar moet zeggen dat t er best goed uitziet

  33. Dit is al erg oud, alleen helaas wordt het nu voor het eerst geïmplementeerd op een telefoon…. shame on who?
    Techniek is overigens ontwikkeld door de bedenker van T9.

  34. Ik kan veel sneller typen

  35. Toch vind ik het geen eerlijke vergelijking! Het punt is duidelijk, maar de iPhone wordt zo wel in een ander daglicht gezet. Reclame voor typen of reclame voor telefoon???

  36. Iedereen die sneller kan typen krijgt van mij een lolly!

  37. Ben de “strijd” met de video aangegaan, ongeveer even snel maar kan me niet voorstellen dat je Swyde net zo snel beheerst als de iPhone zeg… pff

    Mooi idee maar vraag me naar de kans van slagen af… Vooral als je een typfout maakt en daardoor een totaal ander woord eruit komt… Dat zie je pas als je je woord af hebt en dan backspacen blabla… Bullacks dus

  38. Lekker belangrijk. Ben ik tien seconder sneller met een bericht tikken. Ik val van mijn stoel van opwinding……….

  39. Origineel geplaatst door Fred v BoeschotenBen ík nou gek…?!Als je, zoals ik, met 2 vingers (in de neus) typt
    gaat dit toch niet werken???
    Tis gepruts dus imho

    dat is geheel afhankelijk Van welke twee vingers je in je neus hebt.

  40. Ik dacht dat ze dit al hadden in Cydia paar maanden terug zag ik een berichtje ergens staan over precies hetzelfde maar dan in Cydia…

  41. Geef mij zo’n apparaatje, en ik laat je zien dat die swype tiefus traag is in vergelijking tot de iphone.

  42. Origineel geplaatst door LucIedereen die sneller kan typen krijgt van mij een lolly!

    ik hoop dat je er veel hebt want ik typ ook een stuk sneller

  43. Ik heb dit zojuist geprobeerd. Ik typte mee samen met het filmpje (in landscape-mode) en ik was 3 seconden eerder klaar dan Swype (en dat terwijl ik ook een aantal keren backspace deed omdat ik het in 1x probeerde). Met landscape was ik dus sneller.

    Maar!!! Als ik hetzelfde zou doen met Swype denk ik dat ik met Swype wel sneller zou kunnen zijn. Ik denk dat dit alsnog een slim en goed idee is. Wil het wel eens bij iemand anders zien ^__^

  44. Deze manier van invoer werd zo’n half jaar geleden in cydia aangeboden. Werkte prima.
    Vingertje op het toetsenbord en een koers langs de letters vegen.heb het na de vele fw updates niet meer gevolgd.

  45. haha: het gaat er toch niet om, dat iemand hier sneller op de iphone kan typen dan de man in het filmpje?
    Het gaat erom dat er een nieuwe techniek beschikbaar komt, waarin ‘ook’ snel getypt kan worden.

  46. Origineel geplaatst door Luc
    Iedereen die sneller kan typen krijgt van mij een lolly!

    Kom maar met die lolly want dit slaat echt helemaal nergens op ik denk dat ik 25 woorden minsten 3x zo snel kan als die pipo op zijn iPhone 😛

    Maar naast dat vind ik swype wel interessant en zou het ook graag eens willen proberen om te kijken of ik het persoonlijk ook prettiger zou vinden.

  47. Die gast deed er 40 seconden over, van 0:15 tot 0:55
    ik heb dezelfde woorden gebruikt en kwam uit op 27 seconden, in landscape natuurlijk.

    dus nu even het nut van dit?

  48. Ik snap iets niet. Als ik (aangenomen dat er een nederlands woordenboek is) van “P” naar “T” swipe, hoe weet hij dan of ik “pot”, “put” of “pit” bedoel?

  49. Dit is de beste iPhone test van het jaar. En je kunt dis inderdaad de punt typen door twee keer op de spatiebalk te tippen. Jojo. Nee! Joho. Dis of dus, een koe is geen mus.

    Dit alles in 0,13 sec getypt met iPhone ondersteboven met 1 duim, niet in landscape.

  50. hij typt niet erg snel op die iphone ik typ sneller in portrait mode dan in landscape ( kleine hande ) maar typ VEEL sneller dan in die video. dus hangt echt van af welk persoon hem gebruikt en wat voor taal hij spreekt

  51. Origineel geplaatst door Luc
    Iedereen die sneller kan typen krijgt van mij een lolly!

    Volgende week in de App Store ‘ilolly’ 😉

  52. Dit is al een wat oudere techniek, voor mijn Iphone had ik een Sony Ericsson Xperia X1 en op XDA-Developers kon je een programmatje downen en installeren waarmee je dit kon toepassen. De X1 heeft een uitschuifbaar keyboard dus dat zou zelfs nog sneller moeten kunnen dan op die Samsung.

    Uit eigen ervaring kan ik melden dat het probleem is dat je gewoon niet gewend raakt aan op deze manier typen. Ook op je Mac of PC haal je je vingers van je keyboard. Dus het is heel lastig er aan te wennen om daarmee te stoppen.

    Ten tweede, het mooie van de Iphone vindt ik nu juist dat je in portrait mode kan typen sinds de OS upgrade. Net als op de Xperia trouwens. Dat was voor mij een van de redenen om over te stappen van een WM toestel naar de Iphone.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.