Nieuwe invoertechniek Swype gaat definitief strijd aan met de iPhone

Een jaar nadat we de aankondiging hier op iPhoneclub beschreven is er nu daadwerkelijk een toestel dat met de nieuwe invoertechniek van Cliff Kushler, de bedenker van T9, op de markt gaat komen. Er is zelfs al een test met de iPhone gemaakt.

Swype op de Samsun Omnia IICliff Kushler, de uitvinder van de intuïtieve invoermogelijkheid op telefoons T9 is niet helemaal tevreden over de iPhone. Dat gaf hij vorig jaar al aan toen we de nieuwe techniek Swype beschreven. Cliff heeft een nieuwe invoermogelijkheid ontwikkeld waarbij je sneller tekst in kan voeren op multimediale apparaten met een on-screen toetsenbord zoals bij de iPhone. De techniek is een jaar na aankondiging nu aanwezig in een toestel dat volgende maand gelanceerd gaat worden.

Cliff vind dat de huidige invoermogelijkheid op multimediatoestellen zoals een iPhone nog niet optimaal en snel genoeg is. Daarom heeft hij een alternatief ontwikkeld. Bij de invoermethode Swype haal je jouw vinger niet van het scherm bij het intypen van tekst. Volgens Cliff gaat dit velen malen sneller dan ander touchscreengebaseerde invoermogelijkheden.

Het eerste telefoontoestel dat de Swype-techniek ondersteunt is de Samsung Omnia II. In onderstaande video wordt een vergelijking gemaakt tussen de invoermogelijkheden van de Omnia II en de iPhone. Hierin is te zien dat het invoeren van de tekst op de Omnia II een seconde of 5 à 10 sneller is dan op de iPhone. Ik heb het zelf ook even geprobeerd en ik krijg toch echt 5 seconden sneller dan Swype de tekst op mijn iPhone. Maar ik moet toegeven, dat ik wel flink snel heb moeten typen. De persoon die Swype gebruikt zou ook nog sneller kunnen. Wat vinden jullie van deze nieuwe invoermogelijkheid?

Bron: Techcrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 november 2009, 14:43
Categorie Apps
Onderwerpen input, swype

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.