Security.nl interviewt iPhoneclub-expert Paul over iPhone-worm

iPhoneclub-auteur Paul heeft in een interview met Security.nl uitgelegd waarom jailbreakers onterecht in een kwaad daglicht komen te staan door de recente securityproblemen met iPhone-wormen.

microphoneDat iPhoneclub-auteur Paul verstand heeft van jailbreaken, wisten wij natuurlijk al. Maar er is de laatste tijd zoveel te doen over jailbreaken, virussen, wormen en botnets, dat het zelfs bij een gespecialiseerde website als Security.nl begint te duizelen. Bij de iPhone zijn sommige dingen nu eenmaal anders dan op een pc. Paul had al eens laten weten dat hij zich ergerde aan het feit dat jailbreakers de afgelopen tijd in een kwaad daglicht komen te staan. In een interview met Security.nl kreeg hij de kans om dat misverstand (en een hoop andere zaken) recht te zetten. De jailbreak is niet het probleem, maar het ondoordacht handelen van de eindgebruiker, vindt Paul.

Paul legt in het interview uit, dat hij het ook niet eens is met een ander vooroordeel: dat jailbreaken alleen wordt gedaan om illegale software te installeren. Voor de meeste mensen gaat het vooral om de vrijheid om met hun toestel te kunnen doen wat ze willen, maar: “Zoals gezegd is voor vrijheid ook een zekere mate van verantwoordelijkheid nodig.” Gebruikers die die verantwoordelijkheid niet nemen, leren nu een harde les. Het is te hopen dat de kranten en websites die tot nu toe eenzijdig of sensatiezuchtig over de iPhone-worm hebben geschreven, de moeite nemen om het interview ook eens te lezen.

Het complete interview is te lezen op Security.nl
Volg Paul op Twitter: @mrpauldurden

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 november 2009, 15:24
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.