Reacties voor: Nieuwe Apple TV-update vernielt sommige Apple TV’s

Apple heeft een nieuwe update uitgebracht voor de Apple TV. Wat de update precies toevoegt moet nog blijken: Apple heeft geen veranderingen aangekondigd. Wij vermoeden dat het gaat om bugfixes.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 39 reacties

  1. @Bomans: Bedankt, artikel met deze informatie uitgebreid.

  2. ‘Ook AirPlay Mirroring, een vernieuwd trailerkanaal en twee internetzenders werden toegevoegd.’

    Ik zag dat vorige week ook inderdaad toen ik ging updaten, maar ik zie niets terug van dat trailerkanaal. Iemand enig idee waar ik dat kanaal kan vinden?

    Overigens verscheen Vimeo ook nooit in m’n menu bij de 4.3 update, maar stond deze er ineens bij 4.4 wel bij, een update later dus. Ook zo vreemd.

  3. @Benjamin: Je vindt het nieuwe trailerkanaal onder ‘Nu in de bioscoop’, waar je eerder ook al trailers kon bekijken.

  4. Ik heb ook mijn Apple TV 2 een update gegeven en nu start hij niet meer op. Heb nog geen tijd voor gehad om er verder in te duiken (dacht even een snelle update te doen), maar ben benieuwd of ik hem nog aan de praat krijg. Aan de klus dus!

  5. Goed om te weten 🙂

  6. Gister de update geinstalleerd toen er nog weinig bekend over was. De Apple TV functioneerde daarna gewoon goed, lees nu pas over problemen. Niks van gemerkt gelukkig.

  7. Nog geen klachten.

    Wel met mijn iphone 3g. Geen WIFI meer. Weet iemand hoe ik jet kan fixen??

  8. Dat mirroring is echt vet:

    Gisteren even geprobeerd: Je krijgt het complete scherm van je iPhone of iPad realtime op je TV!

  9. Werkt de mirroring functie ook op de iPhone 4 en iPad 1 icm ATV2 vroeg ik me af? Zou een rede zijn om hem aan te schaffen.

  10. Ik heb (kennelijk) de eerste update overgeslagen en heb meteen de nieuwste geïnstalleerd. Geen probleem, alles werkt.

  11. ok, even niet updaten dus. Jammer de update naar ios 5 verliep eigenlijk zonder problemen.

    (behalve dat ik bbc iplayer niet meer kan streamen vanaf mijn ipad, maar daarvoor zal ik me blijkbaar eens een ipad2 moeten aanschaffen 🙁 )

  12. Hadden ze maar niet moeten jailbreaken…

  13. Origineel geplaatst door Wally
    Hadden ze maar niet moeten jailbreaken…

    Zou het daar mee te maken hebben? Ik heb geen JB, maar had ook nergens last van na de update. ATV werkt prima.

  14. Ik heb gelezen over de problemen maar toch ge update via itunes inplaats via de apple tv zelf
    ( je moet dan wel een mini usb hebben als je het via itunes wilt doen) en update 4.4.1 werkt prima

    Bij wie de apple tv het niet doet herstel het met itunes

  15. 3 dagen geleden mijn apple tv de update gegeven, dit mislukte eerst 2 keer en na de derde keer proberen was het gelukt maar na het opstarten kwam hij niet veder dan het apple logo. geprobeerd te reseten met de remote maar dit had geen zin daar na geprobeerd via micro usb aan mijn pc te hangen maar hier werkt hij niet herkent door itunes. iemand een idee hoe ik dit kan oplossen?

  16. @Justin: Op mijn iPad 1 werkt het niet, maar op mijn 4S werkt het wel!

  17. Origineel geplaatst door Wally
    Hadden ze maar niet moeten jailbreaken…

    Wie zegt dat de fouten zijn ontstaan bij alleen gejailbreakte AppleTV’s?

  18. Hier ging de update direct probleemloos.
    Geen jailbreak, wel iOS5, geen probleem.

  19. mijn update naar 4.4 was prima verlopen, deze update is dus eigenlijk overbodig, overslaan dus.
    Bedankt voor de tip

  20. @Justin: De draadloze Mirroring funtie werkt alleen met de Ipad 2 en Iphone 4S die een A5 chip hebben.

  21. Apple heeft deze update teruggertrokken. Er volgt snel een nieuwe update!

  22. @nnijd: Een netwerk reset (Instellingen->Algemeen->Stel opnieuw in->Herstel netwerkinstellingen) schijnt soms wonderen te doen.

  23. Volgens 9to5mac.com heeft Apple de update teruggetrokken en wordt een nieuwe snel verwacht!

  24. Origineel geplaatst door Ronin
    3 dagen geleden mijn apple tv de update gegeven, dit mislukte eerst 2 keer en na de derde keer proberen was het gelukt maar na het opstarten kwam hij niet veder dan het apple logo. geprobeerd te reseten met de remote maar dit had geen zin daar na geprobeerd via micro usb aan mijn pc te hangen maar hier werkt hij niet herkent door itunes. iemand een idee hoe ik dit kan oplossen?

    Herstellen via ITUNES dmv DFU modus!

    Om een Apple TV 2G in DFU mode te plaatsen dien je te beschikken over een micro-USB kabel en de onderstaande punten te doorlopen:

    1. Sluit je Apple TV aan op je Mac met de micro-USB kabel.

    2. De knoppen menu + omlaag op de afstandbediening 6 seconden ingedrukt houden totdat de Apple TV herstart. De led op het apparaat gaat snel knipperen.

    3. Op het moment dat je Apple TV herstart, menu + play indrukken en ingedrukt blijven houden totdat in iTunes de melding verschijnt dat er een Apple TV in recovery mode is aangetroffen.

  25. @Ronin: Zie deze tip. Dan firmware herstellen dat hielp in mijn geval!

  26. Origineel geplaatst door nnijd
    Nog geen klachten.Wel met mijn iphone 3g. Geen WIFI meer. Weet iemand hoe ik jet kan fixen??

    iPhone 4 kopen!

  27. Na de update bleef mijn Apple TV ook hangen in het bootproces (te herkennen aan snel knipperend wit lampje). Afkoppelen, met een goede(!) micro-usb-kabel aan je pc of Mac hangen en een keertje op RESTORE drukken lost het probleem op.

  28. Ook hier gaat het weer om de appletv2 de appletv1 was eerder wel gewoon verkrijgbaar.

  29. vreemd vorige week ge-updated neer 5.0 en geen problemen tot zover…..

  30. Ik had het probleempje ook, als je een HTC telefoon heb of een micro usb kabel, is het zo opgelost.
    Gewoon aansluiten, itunes opstarten en dan play+menu 8sec indrukken. Even later zit je in DFU en moet het geen probleem zijn om een update te installeren. Voor 90dollarcent koop je zo’n kabel al op dealxtreme

  31. @Justin: Mirroring werkt ook met de iPhone 4 en de iPad 1. De Apple tv vindt ik zelf een erg handig toestel en na de update naar 4.4 wil ik niet meer zonder!

    Ik ben alleen benieuwd wanneer Apple de volledige capaciteit van dit product gaat benutten.. Onder andere games voor de apple tv en iCloud integratie bijvoorbeeld .. Iemand? Daarnaast hebben alle iOS toestellen een update naar iOS 5.0 gekregen behalve de Apple tv. Wat zou daar de reden van zijn????

  32. @013: iPhone 4 en iPad 2 bedoel ik. Daarnaast werkt dit ook op de laatste 2 ipod’s,

  33. Zit nog op oude firmware en met jailbreak en aangezien ik op iphone4 en ipad1 werk hoeft van mij nog geen update. Zonder XBMC is hij voor mij stuk minder interessant.

  34. Hier alle 2 de iTV van een verse update voorzien, zonder enige problemen. Update gelijk gedaan toen hij uitkwam, iTv’s zijn niet voorzien van een jailbreak

  35. Vandaag bij de mediamarkt ook maar een apple tv gekocht maar krijg met mijn Ipad2 mirrorring niet werkend. Ook zie ik onder internet geen photostream staan. De software versie van de apple tv is 4,3 (2557) en kan ook geen nieuwe updates vinden. Iemand een idee?

  36. Vandaag ook maar een apple tv gekocht maar krijg met mijn Ipad2 mirrorring niet werkend. Ook zie ik onder internet geen photostream staan. De software versie van de apple tv is 4,3 (2557) en kan ook geen nieuwe updates vinden. Iemand een idee?

  37. Apple tv doet het perfect ! Ik heb hem bij alternate goedkoper kunnen krijgen dan de advies prijs. Mijn iPad & iPad 2 en iPhone 4 draaien allemaal op iOS 5 en alles doet zoals her hoort. Alleen met iPad 2 kan je meer.

  38. @David: Zelfde probleem hier, gisteren apple TV gekocht. Werkt goed, alleen mirroring doet het niet. Software 4.3 maar volgens Apple TV geen nieuwere software beschikbaar.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.