Sociaal netwerk App.net ontslaat alle medewerkers

Het sociale netwerk App.net heeft al zijn personeel moeten ontslaan, omdat er niet genoeg nieuwe abonnees zijn. App.net blijft wel bestaan.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

App.net Passport vernieuwd vrienden zoekenHet sociale netwerk App.net heeft inmiddels vele onofficiële iOS-applicaties, maar dat blijkt geen garantie voor succes: de oprichters hebben wegens financiële problemen al het personeel moeten ontslaan. Te weinig gebruikers hebben hun abonnement verlengd, waardoor het niet langer mogelijk is om fulltime medewerkers te betalen. Zelfs de oprichters van App.net moeten op zoek naar een andere baan. Tegelijkertijd verzekeren de makers echter dat er genoeg geld in het laatje is om App.net op het moment draaiend te houden. Het sociale netwerk zal ondanks de ontslagen gewoon blijven bestaan.

App.net is een sociaal netwerk afhankelijk van abonnementskosten. Gebruikers kunnen het netwerk gratis gebruiken, maar moeten betalen als ze alle functies tot hun beschikking willen hebben. Door met abonnementen geld te verdienen, wil App.net een duidelijk en transparant verdienmodel hebben. Het netwerk hoeft op deze manier namelijk niet te verdienen aan de verkoop van gebruikersgegevens aan bijvoorbeeld advertentiebedrijven.

De afgelopen jaren hebben we meermaals gekeken naar de beschikbare iOS-apps voor App.net, die we een jaar geleden op een rij hebben gezet in een uitgebreide vergelijking. Deze apps waren voor de makers van App.net zeer belangrijk. App.net probeerde bijvoorbeeld app-ontwikkelaars te belonen via het Developer Incentive Program. Gebruikers konden aangeven hoeveel ze aan bepaalde apps hebben, waarna de makers van de populairste apps een geldbeloning ontvingen. Dit beloningsprogramma zal volgens de makers van App.net worden gestaakt, nu het personeel is ontslagen.

Vermoedelijk zullen de initiatiefnemers op een aantal manieren App.net blijven ondersteunen in hun vrije tijd. Om het gebrek van vaste medewerkers op te vangen, hebben ze een groot deel van het sociale netwerk open source gemaakt. Dit maakt het voor gebruikers mogelijk om de dienst vrijwillig uit te breiden – of om de code achter App.net op totaal andere manieren te gebruiken.

Downloaden: App.net (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:16
Onderwerp app.net

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.