Modulo iPhone-reservebatterij is stapelbaar tot 5 stuks

De modulaire Modulo-batterij voor iPhone en iPad kun je oneindig uitbreiden. Verkrijgbaar via een Kickstarter-project.

modulo-batterijModulo is niet moeders mooiste, maar wel gebaseerd op een origineel idee. Deze reservebatterij voor de iPhone kun je oneindig uitbreiden door er steeds extra batterijen op te stapelen. Dankzij microsuction kleven de batterijen aan elkaar of aan je iPhone vast. Is de ene Modulo-batterij leeg, dan plug je de volgende batterij in. Elke batterij heeft een capaciteit van 2.100 mAh. Het is dus niet zo dat je de elektrische circuits van meerdere batterijen aan elkaar kunt koppelen, het belangrijkste idee is dat je twee of meer batterijen handig aan elkaar plakt zodat je de capaciteit kunt afstemmen op jouw behoefte.

De batterijen zelf zijn vanaf de bovenkant gezien zo groot als een creditcard, maar wel iets dikker dan de iPhone zelf. Je kunt voor $25 per stuk een Modulo-batterij aanschaffen, waarbij je een korte micro-usb-kabel, aansluitmodule en een gekleurde skit bij krijgt. Ook kun je extra’s zoals een Lightning-kabel in meerdere formaten erbij bestellen. Maar waarschijnlijk heb je die nog wel ergens rondslingeren.

Modulo is een Kickstarter-project waarvoor 30.000 dollar nodig is om te realiseren. Gelukkig voor de bedenkers is dat doel al lang gehaald: ze zitten al op bijna 80.000 en de aanmeldingen blijven binnenstromen.

smart-attach-modulo

Het mooie van dit project is dat er meer functionaliteit bij komt naarmate meer mensen geld doneren. Zodra de 80.000 dollar is gehaald gaan de makers ook een Crank Modulo uitbrengen, waarmee je zelf energie kunt genereren door aan een hendeltje te draaien. Handig tijdens het kamperen. Mocht het lukken om de komende 23 dagen ook nog de grens van 100.000 dollar te doorbreken, dan maken ze er een Modulo met zonnecel bij.

Meer info: Modulo op Kickstarter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 mei 2014, 15:59
Categorie Accessoires
Onderwerpen batterij, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.