Nieuwe Apple Store-app en offline bestelstatus ter voorbereiding op 22 mei

Apple gaat een nieuwe versie van de Apple Store-applicatie uitbrengen. Met deze app kan je straks ook je Mac configureren. Daarnaast is de orderstatuspagina offline gehaald.

apple store intern
Apple is begonnen met voorbereidingen voor zondag 22 mei, de dag waarop grote aankondigingen voor de Apple Store worden verwacht. Twee nieuwtjes doen momenteel de ronde: de pagina waarop je je online bestelstatus kunt checken is offline gehaald. En er komt een nieuwe versie van de Apple Store-app.

Heb je bij Apple een online bestelling geplaatst en wil je kijken hoe het ermee staat, dan krijg je de boodschap hieronder te zien. Apple is bezig met het updaten van de systemen en het zal pas vanaf zondag 22 mei weer mogelijk zijn om je orderstatus te checken. De verwachting is dat Apple morgen een vernieuwd conciergesysteem gaat aankondigen en intern overstapt op een ander systeem in de winkels, waarbij de medewerkers wellicht met iPads gaan rondlopen waarop ze alle informatie over voorraden kunnen natrekken.

retail orderstatus offline

apple store iphone appEen ander gerucht heeft betrekking op de Apple Store-app die je kunt gebruiken om bijvoorbeeld een afspraak bij de Genius Bar te maken. In deze app komt mogelijk een optie om je Mac op maat te bestellen, net zoals al in de online winkel van Apple mogelijk is. Met de huidige app kun je alleen iMacs en MacBooks in standaardconfiguraties bestellen, met een paar standaard aanvullingen zoals AppleCare. Wie meer geheugen, een grotere harddisk of een snellere processor wil, moet dat in de winkel of op de website regelen. Straks kun je dat ook meteen doen vanuit de app. Je kunt meteen aangeven welke software moet worden meegeleverd. De app bestaat al sinds vorig jaar juni en geeft klanten de mogelijkheid om door het aanbod van de Apple Store te bladeren, evenementen in de lokale Apple Store te bekijken of afspraken te maken bij de Genius Bar, One to One of Personal Shopping.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 mei 2011, 14:01
Categorieën Apple, Round-up
Onderwerpen apple store, bestellen

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.