macbook-pro-retina-15-inch

Nieuwe 15-inch MacBook op WWDC verwacht

Er zijn aanwijzingen dat de 15-inch MacBook Pro wordt vervangen door een nieuw model, met Force Touch en nieuwe Intel-processor.

Apple zou plannen hebben om de huidige 15-inch MacBook Pro te vervangen. Er zijn daarvoor al meerdere aanwijzingen geweest. De nieuwe aanwijzing is het feit dat geautoriseerde Apple-dealer B&H de huidige 15-inch MacBook alvast op ‘discontinued’ heeft gezet. De verwachting is dat Apple tijdens WWDC 2015 een nieuw model met Force Touch en Intel’s nieuwe mobiele processors gaat aankondigen.


macbook-pro-retina-15-inch

WWDC vindt dit jaar plaats van 8 tot 12 juni in San Francisco. Een paar weken geleden trad er al vertraging op bij de levering van de maatwerkuitvoeringen van de 15-inch MacBook Pro. De levertijd liep rond die periode flink op, wellicht omdat de voorraden op dreigen te raken. Sindsdien hebben retailers en andere partners bijna geen exemplaren meer op voorraad. Bij MacMall is de 15-inch MacBook Pro al niet meer verkrijgbaar en bij Amazon zijn alleen de standaardmodellen nog leverbaar. Apple heeft zelf ook aangegeven dat de 15-inch MacBook ‘discontinued’ is en bereidt zich voor op een laatste bevoorrading aan winkeliers.

Lees ook: Dossier MacBook en alles over een MacBook kopen.

macbook 15 inch

Wil je nu nog een 15-inch MacBook bij Apple zelf kopen, dan zijn de standaardmodellen nog redelijk vlot leverbaar, maar wil je een snellere processor of andere aanpassingen, dan loopt de levertijd al snel op naar een paar weken. Rond dezelfde tijd is WWDC 2015, dus het loont de moeite om nog even te wachten wat er tijdens de keynote wordt aangekondigd, om te voorkomen dat je nog met een oud model wordt opgescheept.

Nieuwe 15-inch MacBook Pro met Force Touch

Apple zal naar verwachting een vernieuwde 15-inch MacBook Pro aankondigen, met dezelfde Force Touch-trackpad die je ook in de nieuwe 12-inch MacBook vindt. Ook zou er een nieuwe mobiele processor van Intel in zitten. De laatste keer dat de MacBook Pro een upgrade kreeg was in de zomer van 2014, toen er een Intel Haswell-processor en meer geheugen in werd gezet.

Lees ook: Force Touch: zo werkt het op MacBook en Apple Watch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. Ze zijn voorzien van de nieuwe M1 Pro-chip of de nog krachtiger M1 Max-chip. Hier zit geen Touch Bar meer in. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro
20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.