iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
App Gemist logo

App Gemist: Atooma, Bittorrent Bleep en meer

Deze week in de App Gemist: de Belgische apps Eva Mouton Pix en The Target en nieuwe apps zoals Bleep en FileMaker Go 14.

App Gemist logoIeder weekend kijken we nog eens rustig naar alle apps die de afgelopen week zijn besproken op iCulture. Zo zie je in één oogopslag welke apps je zelf nog moet installeren, of welke kritische reviews je zeker nog even moet doorlezen.

Bittorrent Bleep

Een compleet nieuwe app, bedoeld voor mensen die veiliger willen chatten. Privacy staat voorop bij deze app. Je hoeft dan ook geen persoonsgegevens in te vullen, maar alleen een nickname te bedenken. Vervolgens geef je die naam door aan vrienden (of wildvreemden) waarmee je wilt chatten. Er wordt geen data online opgeslagen, want Bleep maakt rechtstreeks verbinding met de persoon waarmee je chat. – Lees ons artikel over Bittorrent Bleep.

Paper by FiftyThree

Paper by FifthThree kennen we als app waarmee je prachtige tekeningen en schilderijen kunt maken. Vooral gericht op creatief gebruik dus. Maar de makers hebben ontdekt dat ze hun app nog breder kunnen inzetten: als je vaak zakelijke presentaties maakt, heb je ook wel eens behoefte aan een grafiek of tekening om moeilijke begrippen inzichtelijk te maken. Zo ontstond het idee om grafieken en schema’s toe te voegen aan Paper by FiftyThree. De app trekt bibberig getekende lijnen recht, zodat je ook zonder tekentalent een aardige grafiek kunt maken, die je in apps zoals Keynote en PowerPoint kunt importeren. Slim bedacht. – Lees ons artikel over Paper by FiftyThree.

Duet Display

Duet Display kennen we als als uitstekende oplossing om je iPhone of iPad als tweede scherm te gebruiken naast de Mac. Het mooie van Duet Display is de snelheid: je krijgt geen haperingen of vertragingen als je iets op het tweede scherm wilt doen. Nu is de app ook beschikbaar voor Windows-gebruikers. Net zo makkelijk, net zo snel. Dus haal die oude iPad maar weer uit de kast, want je kunt ‘m uitstekend gebruiken naast je beeldscherm, bijvoorbeeld als Twitter-dashboard. – Lees ons artikel over Duet Display.

FileMaker Go 14

Kleine bedrijven maken maar wat graag gebruik van FileMaker, de handige apps van Apple-dochter FileMaker. Je kunt er databases en andere kaartenbakken van maken, die je helemaal naar eigen behoefte kunt indelen. Kind kan de was doen, want je hebt geen IT-medewerker nodig om een database op maat te maken. FileMaker Go 14 voor iOS is een compleet nieuwe app, met een uiterlijk dat beter aansluit bij iOS 8. – Lees ons artikel over FileMaker 14.

Spotter

Een compleet nieuwe nieuws-app, gericht op mensen die in heel specifieke onderwerpen geïnteresseerd zijn. Spotter is gespecialiseerd in zakelijk nieuws, uitgesplitst naar verschillende bedrijfstakken. Op basis van je interesses en werkzaamheden selecteert Spotter alvast passende categorieën, bijvoorbeeld ‘internet’ of ‘marketing’. Vervolgens krijg je voortdurend nieuwsberichten voorgeschoteld, ook van publicaties waar je zelf niet zo snel aan zou denken. – Lees ons artikel over Spotter.

Eindexamen Kalender

De eindexamens zijn begonnen. Voor veel studenten een tijd vol stress en spanning, waarin ze nog één keer moeten laten zien wat ze op de middelbare school hebben geleerd. Omdat je al genoeg aan je hoofd hebt, is er nu de Eindexamen Kalender, een betaalde app die voorkomt dat je niet tijdig komt opdagen voor een examen. Eindexamen Kalender zet alle examens overzichtelijk op een rij. – Lees ons artikel over Eindexamen Kalender en onze lijst met eindexamen-apps.

iBooks Author

Misschien niet zo’n veelgebruikte app in Nederland, maar Apple’s ambities om ook in het klaslokaal een rol te spelen zijn er niet minder om. Met iBooks Author kon je voorheen studieboeken en non fictie-boeken maken voor de iPad. Nu is het ook mogelijk om ze geoptimaliseerd voor de iPhone te maken. De studieboeken hebben als bijzonderheid dat je er multimedia, interactieve toetsen en andere media in kunt opnemen. – Lees ons artikel over iBooks Author.

ABN Amro

Compleet vernieuwd qua uiterlijk: de mobiel bankieren-app van ABN Amro. Je vindt hierin voortaan dezelfde menu’s als Internet Bankieren op de website. Hiermee is het ontwerp van alle online diensten van ABN Amro gelijkgetrokken. Verder bevat de app extra functies, zoals een takenlijst waarmee je betalingen later kunt verzenden. – Lees ons artikel over de ABN Amro-app.

Atooma

Met Atooma kun je taken automatiseren, maar de insteek is toch iets anders dan we van IFTTT en Workflow gewend zijn. Met Atooma stuurt je iPhone bijvoorbeeld automatisch weerupdates terwijl je aan het hardlopen bent en krijg je een e-mail met de gps-locatie van je auto, zonder dat je een knop hoeft in te drukken. Er zitten 9 acties in, die gebruik maken van een simpele formule. De app kijkt of je iets specifieks aan het doen bent, waarna er op basis daarvan een actie wordt uitgevoerd. – Lees onze review over Atooma.

Day One

De dagboeken-app Day One bestaat al geruime tijd. Het is bovendien uitgegroeid tot dé dagboeken-app als je je dagelijkse belevenissen wilt vastleggen. Maar toch knaagde er iets bij gebruikers van de app. Het synchroniseren via iCloud of Dropbox leverde wel eens sync-conflicten op of verliep traag. Daar hebben de makers van Day One nu iets aan gedaan: met het gloednieuwe Day One Sync kun je alle hartenkreten die je de app hebt toevertrouwd uitwisselen met al je apparaten. Het werkt sneller en betrouwbaarder. – Lees ons artikel over Day One.

Eva Mouton Pix

Vakantiefoto’s fleur je op met de nieuwe app Eva Mouton Pix, een Belgische app met cartoons van de bekende Gentse tekenares Eva Mouton. Zij verzorgt wekelijks de getekende column ‘Eva’s Gedacht’ voor de Belgische krant De Standaard. Ben je fan van deze tekenares, dan kun je nu je foto’s verfraaien met dino’s, parasollen, worsten en andere grappige tekeningen. Cartooneske figuren en objecten die rechtstreeks uit een kinderboek gestapt lijken te zijn. – Lees ons artikel over Eva Mouton Pix.

The Target

Nog een Belgische app met een speelse insteek. The Target is een locatiegame die je buitenshuis speelt. Speel samen met vrienden een politie-avontuur, waarbij een kat-en-muisspelletje tussen de politie en de boeven ontstaat. Buitenspelen met de iPhone kon ook al met het Nederlandse GotchApp, waarmee je op soortgelijke wijze de omgeving gaat verkennen terwijl je aan het spelen bent. – Lees ook ons artikel over The Target.

Fruit Ninja Academy

Bij Fruit Ninja denk je niet zo snel aan een leerzame app. Je hoeft er immers alleen maar fruit mee kapot te snijden. Toch heeft Fruit Ninja Academy wel als doel, dat je er nog iets van opsteekt. Met deze app kunnen kinderen tussen 5 en 7 jaar leren rekenen. Je hakt nog steeds fruit in stukken, maar er komt nu ook rekenwerk aan te pas. Kinderen gaan Katsuro en zijn vrienden helpen om de zoekgeraakte tabletten van Fruitasia te vinden. Tegelijk moeten ze Truffles het Varken proberen te bevrijden, terwijl ze zich een weg slaan door allerlei wiskundige opgaven. – Lees ons artikel over Fruit Ninja Academy.

Sunrise Agenda

Nog zo’n oude bekende: Sunrise Agenda is al behoorlijke tijd favoriet als vervanger van de standaard agenda-app. Nu is er een extra reden om Sunrise te installeren: deze app heeft een speciaal toetsenbordje voor iOS 8 gekregen. Het toetsenbordje heet Meet en de naam geeft al aan waar hij voor bedoeld is: makkelijker afspraken maken. Tik op de oranje knop op het toetsenbordje – bereikbaar vanuit elke app! – en je ziet in een oogopslag of je ruimte in je agenda hebt. – Lees ons artikel over Sunrise Agenda.

Horizon 3

Nog een andere agenda-app, maar met een heel andere insteek. Horizon 3 is ideaal voor mensen die bij hun afspraken afhankelijk zijn van het weer. Ben je bijvoorbeeld personal trainer en spreek je vaak met klanten af in het park, dan kun je in Horizon 3 in één oogopslag zien of het lekker weer is. Wil je met een klant afspreken, dan zie je meteen of het mooi weer is, zodat de afspraak op een terrasje kan plaatsvinden. – Lees ons artikel over Horizon 3.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.