Nieuw: muzieknummers apart upgraden naar iTunes Plus

In iTunes is het makkelijker geworden om losse nummers te upgraden naar iTunes Plus, het DRM-vrije muziekformaat. Tot nu toe kon je alleen de hele collectie upgraden.

iTunes PlusiTunes maakt de overstap naar DRM-vrij formaat en voor veel mensen zal dat een reden zijn om hun eerder gekochte iTunes nummers te upgraden naar een betere kwaliteit. Het probleem was tot nu toe echter, dat iTunes een alles-of-niets-aanpak hanteerde: je moest meteen alle nummers upgraden naar iTunes Plus, terwijl er vast ook nummers tussen zitten waar je nooit meer naar luistert.

Gelukkig heeft Apple daar nu iets aan gedaan, met een a la carte-aanpak voor iTunes Plus, waarbij je zelf kunt aangeven welke nummers je wilt upgraden. In iTunes vind je een linkje waarmee je de hele collectie kunt upgraden, maar je kunt nu ook bij losse nummers of albums op een upgrade-linkje klikken. De prijzen zijn hetzelfde gebleven: €0,30 per nummer en gemiddeld €3 voor een album. Maar eigenlijk kun je op dit moment beter nog even wachten: eind maart is de complete catalogus pas omgezet naar 256 kbps AAC-formaat zonder DRM.

Via: Macworld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 januari 2009, 12:47
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen drm, itunes, muziek, plus

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.