‘Verboden’ applicatie Alocola maakt websites locatiebewust

Ontwikkelaar Mobile Orchard heeft via de App Store de applicatie Alocola uitgebracht, een gratis web-helper waarmee gebruikers hun locatiegegevens kunnen doorgeven wanneer websites erom vragen. Dat is bijvoorbeeld handig voor websites als 9292OV, waarbij je op dit moment nog een aparte GPS-opstarter moet installeren om je locatie aan de 9292-website door te geven. Het interessante […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

AlocolaOntwikkelaar Mobile Orchard heeft via de App Store de applicatie Alocola uitgebracht, een gratis web-helper waarmee gebruikers hun locatiegegevens kunnen doorgeven wanneer websites erom vragen. Dat is bijvoorbeeld handig voor websites als 9292OV, waarbij je op dit moment nog een aparte GPS-opstarter moet installeren om je locatie aan de 9292-website door te geven.

Het interessante is echter, dat Alocola volgens de ontwikkelaar niet is toegestaan als je naar de regels van Apple kijkt. Gisteren legde de ontwikkelaar op zijn website uit waarom Alocola eigenlijk is verboden. De post is sindsdien offline gehaald, maar nog wel via Google’s cache te bekijken.

Applicaties mogen van Apple niet op de achtergrond draaien, maar ze mogen ook geen databases en mediafolders van andere applicaties direct benaderen. Sommige applicaties lossen dit op, door de website in een geïntegreerde browser te bekijken, zoals PhoneGap doet. Met Alocola kan elke website locatiegegevens opvragen van een iPhone.

Toch roept het ‘verboden’ karakter van Alocola wel wat vragen op. Want in feite doet 9292ov, waarvan de update vanaf vandaag nu in de App Store verkrijgbaar is, hetzelfde voor de eigen website.

Installeren: Alocola (gratis)
Meer info: Mobile Orchard

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 januari 2009, 23:45
Categorie iOS
Onderwerpen iPhoneclub, locatie, verbod

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.