iPhone binnenkant met batterij

Nieuw ontwerp batterij moet iPhone beter beschermen

Apple heeft een nieuw ontwerp voor een batterij bedacht die de iPhone beter moet beschermen en daarnaast ook betere prestaties mogelijk maakt.

De afgelopen weken was er in de media veel aandacht voor de ontploffende batterijen van de Galaxy Note 7, waarvoor Samsung een terugroep-actie moest uitvoeren. Het laat zien dat er gezocht moet worden naar nieuwe mogelijkheden voor batterijen in steeds dunner wordende behuizingen. Met een nieuwe vinding zou Apple in de toekomst iPhones beter kunnen beschermen tegen oververhitting en uitdijing van batterijen. Tegelijkertijd zou het de prestaties van de batterij ten goede moeten komen.

Nieuw batterij-ontwerp: ‘Battery Can’

In een nieuw ontdekt patent beschrijft Apple een nieuw batterij-ontwerp, dat een Battery Can genoemd wordt. In feite is het een soort behuizing waarin zich een of meerdere batterijen bevinden. Deze kan elke vorm en grootte aannemen. Wel zo handig bij smartphones die steeds dunner worden en bij nieuwe kleinere apparaten, zoals de Apple Watch.

Battery Can

Door het gebruik van de ‘battery can’ zou de batterij meer druk aan moeten kunnen. Dat is weer goed voor de prestaties. Het nieuwe ontwerp zou daarnaast verschillende voordelen bieden ten opzichte van traditionele ontwerpen. Zo kan het zorgen voor minder ruimte rondom de batterij. Dat zou op zijn beurt eventueel opzwellen tijdens de gehele levensduur van de batterij kunnen voorkomen. Dit is niet alleen van invloed op de prestaties, maar ook op de levensduur van de batterij, zo stelt het patent. En belangrijker nog, het beschermt het apparaat waarin deze ‘battery can’ gebruikt wordt tegen oververhitting of zelfs exploderen.

Het patent is ingediend in april 2016. Apple registreert veel patenten voor allerhande uitvindingen, maar daarmee is het niet gezegd dat die uiteindelijk hun weg naar producten zullen vinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 oktober 2016, 18:45
Categorie iDevices
Onderwerpen batterij, iPhone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.