apple pay hand

New York wil parkeerboetes laten betalen met Apple Pay

De stad New York overweegt een mobiele app om parkeerboetes te betalen. Ze kijken daarbij daar Apple Pay, zodat je met één vingerscan je boete kunt overmaken.

apple pay handApple’s mobiele betaaldienst zou wel eens een flinke boost kunnen krijgen, als de stad New York overstapt op het betalen van parkeerboetes met Apple Pay. De stad is van plan om het oude betaalsysteem te vervangen door iets gebruiksvriendelijkers. Ze overwegen daarbij meerdere oplossingen, waaronder Apple Pay. Maar ook PayPal en Bitcoin komen in aanmerking. Het zou een mooie opsteker zijn voor Apple als het doorgaat.

Parkeerboetes scannen

De stad denkt aan een mobiele app waarmee je een foto maakt van de parkeerboete of de streepjescode op de bon scant. Met één klik (of één Touch ID-scan) betaal je vervolgens voor de boete. Momenteel moet je nog naar een gerechtsgebouw gaan om te betalen, een cheque opsturen via de post of online betalen via een website die niet mobiel te gebruiken is. Hoe makkelijker het wordt om te betalen, hoe minder New York hoeft te doen aan het incasseren van boetes. Jaarlijks worden er 10 miljoen parkeerboetes uitgedeeld, die de stad 30 miljard dollar opleveren.

Ook Apple Pay aan de pomp

Of het betalen met Apple Pay doorgaat is nog niet zeker. Wat wel zeker is, is dat je straks bij tankstations in de VS kunt betalen voor Apple Pay. Chevron heeft bekendgemaakt dat ze vanaf begin 2015 Apple Pay gaan inbouwen in de tankstations. Dat is eigenlijk wel een heel goede match: in plaats van naar binnen lopen en aan een loket betalen hoef je dan alleen nog je iPhone langs een betaalpunt te halen. Nog makkelijker dan pinnen aan de pomp.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 december 2014, 11:54
Categorieën Achtergrond, Diensten
Onderwerp apple pay

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.