iCulture Awards
iC awards featured v3

iCulture Awards 2014: stem op jouw favoriete apps! (en win!)

Het stemmen voor de iCulture Awards 2014 is begonnen! Stem mee op jouw favoriete apps van 2014: Nederlandse-apps, agenda-apps, todolijsten, gezondheidsapps... kies welke apps volgens jou de beste waren.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

Het stemmen voor de iCulture Awards is begonnen! iCulture gaat ook nu weer prijzen uitreiken voor de beste en populairste iOS-apps van het afgelopen jaar (in dit geval 2014) en jouw stem telt natuurlijk mee. Kies welke Nederlandse/Belgische app jij het beste vond, welke agenda-app jouw hart heeft gestolen en welke game jij in 2014 maar niet kon wegleggen. Je hebt tot 9 januari 2015 de tijd! We maken later in januari de uitslag bekend van de publieksprijzen en de beste apps zoals gekozen door de iCulture-redactie.

Vorig jaar organiseerden we voor het eerst de iCulture Awards en dat bleek al meteen een groot succes. De grote winnaars van vorig jaar (Mailbox, ING Bankieren en NRC Reader) zijn alweer opgevolgd door talloze mooie, nieuwe apps die hun stempel op 2014 hebben gedrukt. We noemen geen namen, want dat zou de stemming alleen maar ongewild kunnen beïnvloeden, maar het zijn er teveel om even op te noemen. In de survey hieronder zie je de genomineerden, waarop je dit jaar kunt stemmen. Sommige apps bleven in de lijst staan, omdat ze in 2014 een flinke update hebben gekregen, terwijl andere apps het niet hebben gehaald omdat ze in 2014 nauwelijks werden vernieuwd.

De iCulture Awards van 2014

De uitreiking van de iCulture Awards was vorig jaar voor ons een eerste stap, waarvan we wilden leren. Dit jaar hebben we op basis van die leerervaringen een aantal wijzigingen doorgevoerd. Zo is er dit jaar een nieuwe categorie gezondheidsapps bij gekomen, omdat er veel mooie ontwikkelingen op dat gebied waren én omdat we er voor 2015 veel van verwachten. Makers van sport- en gezondheidsdiensten brachten nieuwe apps uit die een breder publiek in beweging kregen en Apple’s HealthKit zorgt ook voor een toestroom aan nieuwe apps. De categorie Belgische nieuwkomer is komen te vervallen. Er was helaas te weinig vernieuwing onder de Belgische appmakers om nog een aparte nieuwkomer-categorie te rechtvaardigen. Maar je kunt natuurlijk nog wel stemmen op de beste Belgische app van 2014. Ook nieuw is de categorie ‘third party keyboards‘ die dankzij iOS 8 mogelijk zijn geworden.

iC awards featured v3

De criteria van 2014

Net als vorig jaar geldt het harde (!) criterium dat de apps in de lijst zich in de loop van het jaar in de kijker hebben gespeeld als nieuwe of sterk vernieuwde app. Apps die in 2014 eigenlijk geen noemenswaardige update hebben uitgevoerd, zijn daarom niet opgenomen in de lijst. Vandaar dat je wellicht bekendere apps mist. De apps zijn uitgekozen op basis van een voorselectie door de redactie van iCulture.

De uitslag van de iCulture Awards verschijnt later in januari en bestaat net als vorig jaar uit twee onderdelen: de prijzen van de iCulture-redactie en de publieksprijzen. De redactie van iCulture kiest in elke categorie de drie beste apps, terwijl de publieksprijzen vooral laten zien welke apps het meest populair zijn bij een breed publiek.

En nu: tijd om te stemmen! Met je deelname kun je kans maken op een van de vijf iTunes-tegoedbonnen van 25 euro (voor Nederlandse App Store). Je hebt tot 9 januari 2015 de tijd!

Invullen: iCulture Awards 2014: Stemronde

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2015, 10:38
Categorie Apps
Onderwerp iculture awards

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.