Reacties voor: Netflix Basic met reclame start in november, nog niet in Nederland

Zou jij Netflix met reclame willen kijken? Netflix Basic gaat op 3 november 2022 van start als abonnement met reclames tussendoor. Het komt in 12 landen beschikbaar, maar Nederland en België zitten er nog niet bij. Ook zijn er andere beperkingen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 42 reacties

  1. Van z’n lang zal ze leven niet.

  2. De prijs staat ook totaal niet meer in verhouding tot andere streamingsdiensten. Ook ik overweeg om Netflix stop te zetten, zo grandioos is het aanbod de laatste tijd sowieso al niet meer.

  3. Netflix mét reclame is een absolute NO-GO.
    Geen reclame is juist dé reden om een abonnement op Netflix te nemen.

  4. Ervan uitgaande dat het goedkoopste abbo van netflix blijft zoals die was ; ik zou nooit een abbo met reclame nemen; dan kan je net zo goed weer gaan televisie kijken (wat we al jaren niet meer deden).

    Qua sport; je ziet hoe de versplintering toeneemt, zoals bv bij F1. Van ziggo naar viaplay. Het gaat je veel geld kosten wanneer je verschillende sporten wilt volgen en ze zitten allemaal bij andere ‘aanbieders’, die er vervolgens ook ladingen reclame doorheen gooien.

    Niet mijn ding; reclame. Kost zoveel tijd en zo vaak nonsens. ‘Ontdek de smaaksensatie…’ lol. Kan best zonder.

  5. Aanbod nieuwe films valt tegen. Maar ik heb dan ook ontzettend veel gekeken afgelopen jaren. Ook series worden er gemaakt alsof t broodjes bij de bakker zijn. Kwaliteit wil ik het niet noemen, kwantiteit wel.

    Ff een lijstje met mijn abbos:

    HBO
    Disney (deel ik),
    Videoland (deel ik)
    Prime
    Viaplay (voor f1)
    Netflix
    YouTube premium (via India)
    Spotify premium.

    Doordat ik veel deel is het nog “te doen”.

  6. Netflix draait het verhaal graag om: de inkomsten zijn niet gedaald doordat mensen hun account delen, nee, mensen delen hun account omdat ze de inkomsten die Netflix graag zou willen in hun eentje niet op kunnen/willen opbrengen. Het HD abonnement is al niet goedkoop, maar € 16,- per maand alleen om 4K te kunnen kijken, staat gewoon niet in verhouding anno 2022. Als je dan kijkt naar het aanbod van de concurrentie, nogal wiedes dat mensen dan overstappen, of gewoon continu van abonnement switchen i.p.v. meteen een jaarabonnement te nemen. Je kunt toch niet alles tegelijk kijken.

  7. Gewoon een Netflix abo nemen uit een Asia land. Betaal je ongeveer 4€ voor 4K HD premium.

  8. Ongelooflijk dat mensen al die abonnement diensten nemen.

    Tegenwoordig is alles een abonnement en mensen blijven happen en al die bedrijven in hun handjes wrijven.

  9. Origineel geplaatst door Serena
    De prijs staat ook totaal niet meer in verhouding tot andere streamingsdiensten. Ook ik overweeg om Netflix stop te zetten, zo grandioos is het aanbod de laatste tijd sowieso al niet meer.

    Ben ik met je eens!
    Om een voorbeeld te mogen noemen: Ik kijk bijvoorbeeld graag “Chicago-Fire” Netflix heeft maar vier seizoenen, Amazone prime heeft ze allemaal.

  10. @Julian: Wat is er ongelofelijk aan, normale televisie met boer zoekt vrouw ofzo is niks aan ?.
    Zo kan je tenminste nog een film of een serie kijken, je hoeft uiteraard niet lid te worden van allemaal.

  11. Eerlijk gezegd zou ik als ik het niet via een Turkse abonnement had geregeld ook allang stopgezet. Netflix heeft wel de grootste aanbod, maar ook de langste abonnees en dan neemt de aanbod ten duur af. Enige streamingdienst die ik het geld waard vind is Amazon Prime (incl. sneller bezorgen) en op het moment HBO Max. Disney+ heb ik ook stopgezet omdat ik daar het aanbod bijna rampzalig slecht vind als je Marvel & Star Wars niet meetelt. Maar zoals reacties hierboven; begin wel een beetje genoeg de krijgen van alle abonnementen.

  12. Netflix vraagt steeds meer voor minder qualitatief aanbod. Vroeger kon je bijna alles vinden op Netflix, nu moet je al gaan zoeken op welke streaming service het beschikbaar is. Ik heb momenteel Netflix/Prime/Disney+/AppleTV.
    Op dit moment kijk ik meer naar Prime dan naar de andere services … maar mijn huisgenoten dan weer niet. De laatste 2 overweeg ik serieus om af te sluiten, daar komt gewoon ook weinig bij. al moet ik zeggen dat AppleTV een paar zeer sterke series aanbied.

    Waar is het idee van 1 streaming service die alles aanbied ? Dat is wat de klanten willen. Misschien dat er meerdere services kunnen bestaan, maar de manier waarop het aanbod wordt opgedeeld is gewoon klant onvriendelijk.

  13. Origineel geplaatst door Serena
    De prijs staat ook totaal niet meer in verhouding tot andere streamingsdiensten. Ook ik overweeg om Netflix stop te zetten, zo grandioos is het aanbod de laatste tijd sowieso al niet meer.

    Origineel geplaatst door ADMIRAL-DAVE
    Ben ik met je eens!
    Om een voorbeeld te mogen noemen: Ik kijk bijvoorbeeld graag “Chicago-Fire” Netflix heeft maar vier seizoenen, Amazone prime heeft ze allemaal.

    Amazon heeft als backup echter een webwinkel om de kosten van Prime te compenseren. Netflix niet. Disney heeft parken en merchandise. Netflix niet. Dus om veel nieuwe content te maken is misschien meer geld nodig dan Amazon of Disney zouden vragen voor een abbo.

  14. Ik heb via aliexpress een abo van Netflix voor 24 euro/jaar

  15. Dit vind ik een raar systeem betalen en reclame dat zijn mooi dubbele inkomsten wat hun genereren.

  16. Het aanbod van Netflix wordt met de dag minder oor wat betreft de kwaliteit. Al smaken verschillen natuurlijk. Persoonlijk vind ik Prime vele malen beter en ook nog eens veel goedkoper.

  17. Heb oa Amazon Prime voor 2.99 en HBO Max voor 3.99, begrijp dus werkelijk niet waarom Netflix zoveel duurder moet zijn, dat is gewoon de reden dat ze het nu zo moeilijk hebben, niet zozeer het delen want dat kun je met Amazon en HBO ook.
    Het aanbod zal wat beter zijn, maar dat rechtvaardigt niet een 3 tot 4x duurdere prijs. Ze hadden een monopolie maar nu gelukkig niet meer.

  18. Dus een goedkoper abonnement met reclame dat is prima, dan heb je de keuze of goedkoper of iets meer betalen zonder reclame.

    Maar aanbod is ook minder dat is wel weer slecht, zo wil je toch niet het goedkopere abonnement al ?.

  19. Als je een verstokte tv kijken bent en 30 series per maand en doorheen jaagt, is die 16,- pm misschien nog wel een hele goede deal. Ik kom echter niet veel verder dan totaal 2 afleveringen per week. Misschien kunnen ze daar een slimmer abo stuctuur voor maken. 4 gezinnen die samen 10 series per maand kijken, zou net zo duur mogen zijn als 1 gezien die zelf al 10 series kijkt

  20. (Red.) Artikel bijgewerkt met nieuwe info over Netflix met reclame en downloads voor offline kijken.

  21. Nooit!!

  22. Ik was de eerste van mijn kennissen- en vriendenkring die de kabeltv eruit flikkerde en geloofde in streaming. Ik zal waarschijnlijk ook bij de weinigen zijn die uiteindelijk terugkeert.

  23. Even nog mijn kijklijst af kijken en dan toedelodoki Netflix

  24. @Henk: Je kan ook gewoon niet naar het goedkope abbo gaan, dan heb je geen reclame.

  25. Kansloos dit! Dan kun je weer beter tv kijken met reclame, of je nou 4 of 15 euro betaald maakt niet uit…. Een betaald abbo mag geen reclame hebben dit is voor iets wat gratis is! Misschien laatste hoop op bestaan Netflix??? Dat het slecht gaat weten we!

  26. Tussen alle negatieve berichten dan nu eens een positieve: Ik kijk al jaren met volle tevredenheid naar Netflix. Ze hebben prachtige series en films. Heerlijk even bingewatchen, geen talkshow of (voetbal)praatprogramma zoals op NPO of RTL. De prijs van het HD abonnement is in verhouding met het aanbod. Disney is goedkoper (maar ook al 9€), maar is veel minder vernieuwend. Zelf zie ik reclame niet als oplossing voor een goedkoper abonnement, maar eerder iets van pay per view voor degene die weinig kijkt. Als je alle streamingsdiensten tegelijk wilt hebben, dan wordt het inderdaad duur, maar je kan ook elke paar maanden wisselen. Dan kan je toch alles bekijken tegen relatief lage kosten.

  27. Origineel geplaatst door Bigbrothers2000
    Gewoon een Netflix abo nemen uit een Asia land. Betaal je ongeveer 4€ voor 4K HD premium.

    Hoe dan?

  28. @Appeltje: “ Disney heeft parken en merchandise. Netflix niet. ”
    Disney heeft óók nog inkomsten uit bioscopen. Telt ook aardig mee

  29. We hebben al het goedkoopste netflix abbo . Wordt die dan 7 euro? Ik verwacht hier niet de max korting ivm met reclame. 12 euro per jaar besparen door je te irriteren aan reclame… nou, dacht het niet.

  30. Origineel geplaatst door MB404
    Van z’n lang zal ze leven niet.

    In het Engels bekt het toch lekkerder ‘HELL NO!’
    Maar ik ben het helemaal met je eens.

  31. Origineel geplaatst door Axel
    Aanbod nieuwe films valt tegen. Maar ik heb dan ook ontzettend veel gekeken afgelopen jaren. Ook series worden er gemaakt alsof t broodjes bij de bakker zijn. Kwaliteit wil ik het niet noemen, kwantiteit wel.

    Lol Youtube premium via India? Hoe is die snelheid van je andere internetverkeer en hoe zit het met het delen van je cc gegevens. Cc delen met India is wel het laatste wat ik zou willen….ff denken….teennagels af laten trekken….hmmm nope…liever dat nog dat cc gegevens delen met India 😅

  32. Origineel geplaatst door Julian
    Ongelooflijk dat mensen al die abonnement diensten nemen.
    Tegenwoordig is alles een abonnement en mensen blijven happen en al die bedrijven in hun handjes wrijven.

    Delen delen delen dan valt het allemaal reuze mee.
    Spotify, Disney, Netflix, F1 TV (Viaplay 🤮), HBO, Amazon Prime, YouTube Premium allemaal voor nog geen € 15 per maand…als ze ip addressen gaan filteren dan ga ik wel afschakelen…maar serieus…€ 15 per maand voor alleen Youtube is het al waard haha. Youtube zonder reclame is werkelijk een verademing 🤤.

  33. (Red.) Artikel bijgewerkt nu Netflix Basic with Ads officieel is aangekondigd.

  34. Leuk die ads en de prijs maar Netflix 720P series wtf.

    Ik heb die stomme premium pakket puur voor 4K niet zo zeer voor de aantal shares.

  35. Lijkt me dus prima. Keuze voor mensen om een mindere dienst af te nemen voor minder geld.

  36. Origineel geplaatst door shardphoenix
    Lol Youtube premium via India? Hoe is die snelheid van je andere internetverkeer en hoe zit het met het delen van je cc gegevens. Cc delen met India is wel het laatste wat ik zou willen….ff denken….teennagels af laten trekken….hmmm nope…liever dat nog dat cc gegevens delen met India 😅

    Je deelt niks via India haha. Je deelt het met Google.

    Het enige wat je doet is Google laten denken dat je in India bent, doormiddel van een VPN. Dus je gaat naar dezelfde pagina’s als je zou doen van uit Nederland. Hetzelfde systeem handelt de betalingen af. Je betaald in euro’s, maar wordt gefactureerd in de lokale valuta voor de lokale prijs.

    Ik heb dit ook gedaan en het werkt prima. Mocht je heel angstig zijn, zou je hiervoor nog een speciaal extra Google account aan kunnen maken.

    Op dit moment betaal ik voor YouTube Premium 129 Rupees, dat is €1,64. Ongeveer een tiende van de prijs die je hier in Nederland betaald

  37. Even iets anders ; als mensen al veel geld betalen voor een duur abonnement op Viaplay waarom krijgen we alsnog dan reclame van Carglass tijdens uitzendingen van F1?

    En dat is precies wat ander me streaming diensten ook gaan doen straks. Als je iets meer betaald voor een dienst zonder reclame verwacht ik ook dat ik GEEN reclame krijgt tussendoor. Als dat wel gebeurd is het wat mij betreft een NO-GO en meteen EXIT !!

    Sterker nog ; als die diensten qua prijs zouden zakken zou iedereen gewoon netjes betalen voor z’n abonnement en zouden veel minder mensen hun account delen !

  38. Ik maakte al geen tijd vrij voor Netflix, met reclame al helemaal niet. Mijn leven is echt te kort om dat te spenderen aan series. Ik geloof het allemaal wel. Af en toe een goede film is voor mij meer dan genoeg. Ik ben ook iemand met veel (dure) hobby’s enz! Ik vermaak mezelf dus wel.

  39. Origineel geplaatst door Dennis
    @Julian: Wat is er ongelofelijk aan, normale televisie met boer zoekt vrouw ofzo is niks aan ?.

    Zo kan je tenminste nog een film of een serie kijken, je hoeft uiteraard niet lid te worden van allemaal.

    Je kan ook lid worden zodra je een periode tijd hebt om te kijken, december of zo. Of als er nieuwe content is. Ik kan me niet voorstellen dat iedereen het gehele jaar kijkt.

    Maar goed, ik zelf ben meer een film mens, maar mocht er een erg goede serie zijn, dan word ik lid voor een maand en kijk die serie en dan weer opzeggen.

  40. Spotify, Disney, Netflix, F1 TV (Viaplay 🤮), HBO, Amazon Prime, YouTube Premium allemaal voor nog geen € 15 per maand…als ze ip addressen gaan filteren dan ga ik wel afschakelen…maar serieus…€ 15 per maand voor alleen Youtube is het al waard haha. Youtube zonder reclame is werkelijk een verademing 🤤.

    ——————————-

    YouTube premium is €11,99 inc YouTube Music geweldig!
    Als je het afsluit via Apple betaal je idd €15 Apple is al rijk zat dus gewoon afsluiten buiten Apple om!

  41. @Marc: Ooit gedacht aan YouTube Premium via VPN?
    Ik betaal €1,50 ongeveer voor een familie-abonnement via Argentinië.

  42. Netflix Basic, laat me niet lachen.
    Via VPN betaal ik voor mijn 4K/4schermen Netflix abonnement €5,50 ongeveer via Turkije.
    Komen ze aan met 720p + Reclame + hogere prijs, dat ben je toch niet helemaal lekker als je dat aanschaft?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.