CloudKit-logo

Apple waarschuwt ontwikkelaars: CloudKit-data op dinsdag 22 juli opnieuw gewist

Apple gaat de CloudKit-data op dinsdag 22 juli opnieuw wissen. Dit betreft iCloud-foto's, iCloud Drive en Mail Drop voor iedereen die een beta van iOS 8 of OS X Yosemite gebruikt.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

CloudKit-logoOntwikkelaars opgelet: Apple gaat op dinsdag 22 juli, morgen dus, de data van CloudKit opnieuw wissen. Dit werd aangekondigd in de vierde beta voor OS X Yosemite. Het gaat om iCloud-foto’s, iCloud Drive en Mail Drop voor iOS 8 en OS X Yosemite. Hetzelfde gebeurde eerder deze maand ook al, kort voor het verschijnen van iOS 8 beta 3. Maandagavond stelde Apple iOS 8 beta 4 beschikbaar aan ontwikkelaars.

In de meeste gevallen heeft het geen gevolgen, maar het is aan te raden om gegevens die je wilt behouden even offline op te slaan. Een back-up kan ook zeker geen kwaad. Na het wissen van de databases worden foto’s en video’s automatisch weer naar de Apple-servers geüpload. Ook kan iCloud Drive daarna weer ingeschakeld worden. CloudKit is een nieuwe dienst van Apple waarmee ontwikkelaars gegevens van apps kunnen synchroniseren zonder een eigen server te hoeven gebruiken. De functie maakt deel uit van iOS 8, dat dit najaar beschikbaar komt voor iPhone, iPad en iPod touch.

Mogelijk zullen de CloudKit-databases gedurende de beta-periode nog wel vaker gewist worden. Waarom Apple dit doet is niet duidelijk, maar het zal waarschijnlijk iets te maken hebben met optimalisaties aan de database zodat het in het najaar allemaal vlekkeloos werkt.

CloudKit werkt alleen met nieuwste previews

Apple informeerde de ontwikkelaars ook over het feit dat ze alleen met CloudKit kunnen ontwikkelen, als ze de nieuwste developer-previews hebben geïnstalleerd. Dat houdt in dat ze de gisteren verschenen beta’s van iOS 8 (beta 4) en van OS X Yosemite (beta 4) moeten hebben.

CloudKit werd dit voorjaar aangekondigd tijdens developersconferentie WWDC 2014. Het geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om makkelijker met serverdata om te gaan. Het synchroniseren van data tussen verschillende devices kan straks bijvoorbeeld via CloudKit, zonder dat ze zelf een servervoorziening hoeven te bouwen of een abonnement hoeven te nemen bij een dure cloudaanbieder. Je leest er meer over in ons artikel ‘iOS 8 Uitgelicht: CloudKit‘.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juli 2014, 7:44
Categorie iOS
Onderwerpen cloudkit, developers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.