iphone-6-mockups-martin-hajek

‘Apple bestelt recordaantal van 80 miljoen iPhones 4,7-inch en 5,5-inch’

Apple gaat 80 miljoen nieuwe iPhones maken met 4,7-inch en 5,5-inch scherm. Dat blijkt volgens WSJ uit bestellingen bij toeleveranciers.

Er is geen ontkomen meer aan: de volgende iPhone krijgt een groter scherm. Volgens de doorgaans goed geïnformeerde Wall Street Journal gaat Apple 70 tot 80 miljoen iPhones in de schermformaten 4,7-inch en 5,5-inch produceren. Dat gebeurt nog vóór het einde van het jaar, zo is af te leiden uit bestellingen van iPhone-schermen. Het gerucht dat de iPhone een groter scherm krijgt is inmiddels zo gangbaar geworden, dat Samsung er al een reclamefilmpje over maakte. Die smartphones met groter scherm? Hebben zij al twee jaar!

iphone-6-mockups-martin-hajek

Het aantal van 80 miljoen stuks zou een record zijn. Het is de grootste bestelling die Apple ooit heeft gedaan, voorafgaand aan de introductie van een nieuw product. De 80 miljoen stuks moeten voor eind december geproduceerd zijn. Ter vergelijking: vorig jaar liet Apple tussen de 50 en 60 miljoen stuks van de iPhone 5s en iPhone 5c maken. Ook vraagt Apple fabricagepartners om dit jaar voldoende componenten in huis te hebben om 120 miljoen iPhones te kunnen produceren. Dat grotere aantal is nodig om voldoende componenten beschikbaar te hebben, als er tijdens de productie onverhoopt iets misgaat. Als tijdens de assemblage blijkt dat bepaalde onderdelen (bijvoorbeeld schermpanelen) snel stuk gaan, moeten de toeleveranciers daarop zijn voorbereid. Vorig jaar moesten fabrikanten voldoende voorraad hebben voor 90 miljoen iPhones.

Foxconn en Pegatron gaan volgens verwachting in augustus beginnen met de massaproductie van de 4,7-inch iPhone 6. Foxconn zal alle grote 5,5-inch iPhones maken en daar pas in september mee van start zijn. De verwachtingen zijn daarom dat de 5,5-inch ‘phablet’ pas in oktober in de winkel ligt.

Hieronder het reclamefilmpje van Samsung. Samsung heeft de gewoonte om de iPhone in reclamefilmpjes aan te vallen. Zo maakten ze eerder al spottende filmpjes over iPhone-kopers die in de rij bij de Apple Store moeten staan en iPhone-gebruikers die als muurbloempjes rondhangen bij het stopcontact omdat de batterij zo snel leeg gaat.

Afbeelding iPhones: concept via Martin Hajek

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juli 2014, 8:09
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.